Babywearing with SSC (Soft Structured Carrier)

Salam dear mommies and readers..

ok,hari ni yun nak share pasal babywearing!dulu tak tau pn pasal ilmu babywearing ni..lepas join satu Group kat FB,yun pun sikit2 sedut ilmu dari sana..ooo,rupanya banyak yg yun tak tahu..

ok,meh nak share sikit..kenapa penggunaan baby carrier biasa tidak digalakkan..




1st yun try dengan ring sling..tapi tak berapa selesa sebab rasa bahagian pinggang tak support..so masa nak let go hari tu,bibik pun baru start kerja,dia nak ring sling tu!katanya selesa nak gendong Ayra,maka sedekah la kat bibik...hehehe

survey punya survey,yun minat dengan SSC,tengok harga Boba and Ergo boleh tahan jugak...survey lagi and tanya few friends,yun jumpa this FB Page: BigEyesShop

tengok design die sangat menarik!harga pun reasonable..cepat2 place order..

Alhamdulillah sekarang yun sangat selesa pakai SSC ni..bayangkan setiap hari nak angkut afif and ayra naik kereta..bila pakai SSC ni dapatlah bwk brg and pimpin afif..

few photos yun nak share dengan uolss!!

 1st  time try masa pergi holiday..

 Ayra dah mula serasi.. =)

Fall in love with SSC!


Afif First Day at Qdees

salam dear mommies and readers..

haa ingat tak entry lepas kisah yun hanta afif ke taska...ok,jangan gelak!afif pergi taska untuk 5 hari je,malu nak cerita kat orang,duit we alls dah terbang RM350..

kisahnya sebab afif warded after 5 days duduk kat taska..sedih kan..yun tak tahu apa puncanya,tapi baru masuk sehari die dah selseme and bermulala rentetan die demam sampai kene admit..

so,akhirnya we alls decide utk afif stay dengan nenek mama..bila fikir2 kesian sgt die macam boring duduk kt rumah..

yun pun amik full day leave utk survey school utk afif dan yg plng penting dekat and harga haruslaaa reasonable ye sayang. =)

dulu yun minat genius aulad,tapi distance dr rumah kene naik van..rasa tak confident utk afif naik van sendiri,haha!paranoid mummy i am!

survey punya survey we decide on Qdess,Bandar Menjalara

since adik yun kerja part time kat situ..hati ni ada sedikit kelegaan..boleh die tengok dan intai2 afif..

Rugi plak register tengah tahun..sebab tak terfikir pun nak hanta masa awal tahun..rasa anak aku ni kecik lg ni nak pergi sekolah..

ok,1st day biasala..drama sikit..takut..siap nangis..tapi yang best Qdees dia tak pernah halang parents utk duduk dalam kelas sampai habis..tapi yun nak afif survived..nampak dah leka..terus mummy cabut lari!tapi still intai dari luar..


Day 1

Day 2

Day 3

Day 3

Teacher cakap..afif ok..nampak mummy takde nangis kejap..lepas tu ok..harap sangat afif blh adapt!yun actually tak harap sangat die tau semua bende..tapi at least bagi die bergaul..communicate dengan rakan sebaya..learn how to share things..yelah,afif kan ada problem speech delay..hopefully hanta ke school dapat bantu anak mummy cepat cakap.. =)

Belajar rajin-rajin ye sayang..Be a Good Boy!Makes mummy and papa proud of u.. Love u!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.