Fisher Price Infant to Toddler Rocker Murah!!

salam dear mommies and readers..

new items at Lil Rayyan Boutique..

Price reduction for Fisher Price Rocker!Murah giler uolssss.. =)

RM 150 only!!!

interested??? To order,kindly visit us at
FB Fanpage: Lil Rayyan Boutique
Instagram: Lilrayyanboutique

or just wassap Mummy Yun:012-8010992

Blue
Pink
Fisher Price Infant to Toddler Rocker
It starts out as an infant seat or rocker with a low-profile frame, very appropriate for newborns. Then, as your child grows, you can easily convert this portable rocker to an infant seat to add interactive toy play. Then, make it a toddler rocker.

Flip out the kickstand to convert it from a rocker to a stationary seat for older babies or toddlers. The Newborn-to-Toddler Portable Rocker folds easily and has a built-in handle, so it can go wherever you and baby do! Requires 1 “D” alkaline battery (not included).

Maximum Weight: 40 lbs. (18 kg)

Developmental Guidelines: Use the portable rocker’s upright position only when your child has developed enough upper body control to sit without leaning forward.

Better for Mom...
- Enjoy years of use with this portable rocker—from infancy to 40 pounds!
- Convenient space for feeding baby
- So portable!
- Machine-washable pad makes cleaning this rocker a breeze!

Better for Baby...
- Calming vibrations and gentle rocking motion help comfort and soothe baby.
- Versatile seat angles add comfort for different age babies, from infants to toddlers!
- Bright colors and patterns stimulate your infant's visual sense

Ayra at 1 Month :)

Diam tak diam dah sebulan si comel mummy,Ayra Raihana :)


Mummy decide sambung checkup Ayra kat Klinik Kesihatan Ibu dan Anak Metro Prima,Kepong..mana yang gov bg free kita amik je,so additional vaccine baru pergi swasta..jimat okey! :)

Last week pergi checkup.ktorng laki bini siap main teka teki,berapa dah berat Ayra..yela,si comel ni kuat menyusu..husband teka 3.6kg,mummy plak 3.1 kg kot..

ok,nurse pun cek..

Berat :3.7kg
Panjang : 55cm

masa ni ktorng siap gelak,ok dua2 silap..rupanya Ayra lg berat seperti yg disangka..hehehe!

takpela sayang..asalkan sihat.. =)

checkup 1 month kene 2nd vaccine Hep B,punyala dia menangis sampai semua orang tgk..kuatnya la hai..kesian dia..

posing after checkup..mummy and Ayra at 1 Month



Detik Kelahiran Ayra Raihana

Salam dear mommies and readers...

Alhamdulillah dah sebulan usia Ayra Raihana..sesi berpantang pun hampir melabuhkan tirainya... ;)

Kali ni nak cerita detik kelahiran ayra..saja nk share,setiap pengalaman bersalin kan ada kisahnya,moga menjadi nukilan,bila ayra besar nanti dia boleh baca apa mummy share kat sini..

Kisahnya on 3rd February 2014:
Dr dah set appointment utk cek VE and buat CTG since that day dah tepat 40weeks,let say jalan dah buka,or ada problem pada air ketuban,Dr nak induce malam tu jugak..nk dijadikan cerita,punyala yun takut nak induce tiap hari doa biarlah sakit tu datang secara normal,bukan dipaksa...

3:00 pm: Ok,hari tu nervous,sebab pagi dah rasa sakit,tapi yun tahan..then petang ada tanda..darah!yun memang tak sedap hati dah suruh husband take half day leave..masa keluar tanda ok,masih tahan,sebab sakit mcm period pain je..mama cakap jangan tunggu,pergi hospital cepat!

3:30pm: Sampai hospital ptg tu,Dr terus cek bukaan..suprisingly!dah 4 cm!Ya Allah...cepatnya!tak rasa apa lagi...bila dah lepas seluk,biasalah..psychology,terus rasa sakit..maybe contraction dah start every 30mins..

4:00pm: Masuk wad terus kene stay labour room since wad and katil penuh,masa ni ok lagi,steady and cool kononya..bila nurse masukkan drip,sakit makin kuat,yun pun mintak ubat tahan sakit...tapi sakit still ada,makin kuat!so nurse pecahkan air ketuban!masa ni makin kerap sakit!Ya Allah sakitnya ya ampuan,sangat kerap and teramat sakit sampai yun cucuk tangan husband kuat gile!Sorry syg..mummy tak blh control..

labour room! tempat kejadian..
masa ni sebelum sakit..sempat baca doa apa yg patut..

5:00pm: Dah rasa nak buang air besar sangat,husband panggil nurse sebab yun dah tak tahan..nurse pun buat VE..suprisingly!!dah bukak 8-9cm..masa ni nurse suruh banyak baca doa..Lailahailla anta subhanakainnikuntum minazzolimin..suami yun bacakan surah maryam..mulut ni dengan nk bc zikir,sambil buat breathing technique,perasaan jadi tak terkawal..

5:30pm: Dr sampai...masa ni yun geram dengan nurse sebab dua orng pegang and regangkan kaki yun dengan kuat,sebab die kata yun pergi angkat punggung...tak tau kenapa jadi bodoh tak tahu nak teran!siap Dr cakap..jangan angkat punggung..tapi masa ni yun tak perasan,sebab nurse tolak kaki kuat2..jerit suruh push..serius dah out of energy..then Dr suruh rest,fokus teran sambil tengok baby..masa ni tak taula..husband siap cakap muka yun dah macam raksasa!hahaha!kejam ok..

5:57pm: Alhamdulillah,yun selamat melahirkan Ayra!tak ingat berapa kali push..tapi penatnya and sakitnya tuhan je yg tahu...Syukur sebab prosesnya sangat cepat..tapi sakitnya super duper hebat!hehehe.


Memang betul orng cakap pengalaman setiap anak berbeza..tapi yun syukur sangat afif and ayra lahir secara normal, tepat at 40 weeks,dan sakitnya kejap..bila mama yun cerita dulu dia siap menunggu sampai sehari nk besalin,sakit tu lama sangat..Ya Allah tak terbayang,yun yg beberapa jam pun rasa nak tercabut sangat nyawa..Syukur semuanya dipermudahkan...

Moga Ayra Raihana membesar dengan sihat ye sayang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.