38th Weeks:Kate Spade or Storksak Diapers Bag

salam dear mommies and readers...

ok,tajuk entry mcm poyo je kan..maafkan daku,kali ni preggy memang ngidam sangat diapers bag ni..

dlm wishlist mummy yun,of course Kate Spade and Storksak Diapers Bag!

mula2 dah target Kate Spade Stevie Diapers Bag macam pic kat bawah..tp last mins online seller refund duit sebab kat outlet dah out of stock!waaa,geget jari...tapi bila search balik,ada yg jual tp a bit pricey..ok,hold dulu! this bag comes with diapers changing mat as well! warna pn vibrant gitu.. =)


lepas tu survey2,ada jugak online seller jual Storksak dengan reasonable price!dulu ingat mahal,mcm Dr. Halina pakai..tapi rupanya yg tu leather..tu yg mahal..kire Storksak ni banyak jenis..now dah pening nak pilih mana!ada tak mommies yg pernah beli??blh share dengan yun mana satu yg worth to buy!

among my favs:

a) Storksak Nina


b) Storksak Tiana


c) Storksak Booby

husband bising gak,die kata diapers bag pn nk beli mahal2,tapi yun rasa rupa die cantik mcm handbag and multifunctional!gitu...ader diapers changing mat utk baby, kalau storksak siap ada bottle bag and food pouch, pastu beg dia agak besar utk letak brg baby and at the same time trendy la sikit utk mummy angkut kalau g shopping mall! besides it comes with long strap so that blh gantung kat stroller..

selagi tak beranak,selagi tu la duk belek oline handbag!mengidam la sangat kan..dah pening nk pilih..semua gojes! =)



37th Weeks: Shopping at Mother,Baby, and Kids Expo,PWTC

Salam dear mommies and readers...

Harini baru nak update!semalam false alarm!ingat nk bersalin dah...sebab perut sakit since pagi..bila pergi hospital Dr buat VE,jalan tak buka lagi..so Dr predict in 2weeks time!ok..cuak dah even anak no 2...siap cakap Dr saya dah lupa sakit contraction macam mana...blh plak kan?hehehe

Sabtu lepas,yun decide nak habiskan shopping list!ku gagahi ajak husband and afif pergi baby expo kat PWTC!okla,even booth tak banyak,tapi rasa barang banyak best and murah!

1st target nak beli postnatal care,Set Tanamera and storage bottle!tapi biasala kesudahannya..ada je barang2 sampingan yang menyusul!hahaha!gitula perempuan kan.... :)

Jumpa booth jual Set Tanamera,terus beli,sebab memang target utama kan..ramai review best!ada 11 items dalam ni,nanti yun review plak pasal set ni k..

Set Tanamera ni yun beli kat booth Keperluan Ibu Berpantang, RM360..siap dpt free VCO and tungku herba,boleh jugak beli online melalui FB.. =)

next target nak cari storage bottle,rasa murah dah kot storage bottle,RM17 ada 6 bottles!

tommie tippee tu pun rasa bebaloi sebab dua bottle and dua pacifier,RM68,booth depan jual sebijik sejiban RM80,ni yun beli dekat booth LittleBayi,memang murah sangat barang situ,i mean murah from other booth! 

lepas tu sesi mencari brg sampingan!hooded towel and bantal utk car seat! =)

 socks GAP time expo memang murah,RM3/each,ambil 4 barang RM10,murah kan?? 


Ni pun antara rembatan yg plng sikit kalau pergi baby expo..nasib suami ku tak bising,die layankan je mak buyung ni...

Okey,semua dah prepare!now tunggu masa utk pop out!

Ya Allah permudahkanlah urusan ku...Dear mommies,doakan yun and baby ye...moga semua ya sihat2 and senang i nak teran nanti..heeeee :)

Till then,take care uolss!!


36th weeks:Hospital Bag

Okey,bila dah nerves,bende yg plng penting ialah...hospital bag!

Alhamdulillah yun dah masuk 36th weeks.. =)

last checkup doc cakap baby dah fixed tp tak engaged lagi..and baby yun kali ni mmg agak comel,berat hari tu scan 2.4 kg je..harap baby sihat..besar kat lua takpe sayang,jgn kt dalam,takut mummy...hehe

Lepas melipat baju adik and basuh playpen last week,yun pun gagah mencari bag yg sesuai...senang nak packing brg mummy and baby adik skali,masa afif leceh sebab bwk dua beg,semua nk dibwk,yela first timer gitu kan...hehehe

So,insyaAllah kalau yun bersalin kat Putra Medical Centre,based on previous experience,pihak hospital dah provide certain things which are:
#baju baby
#pampers baby
#toilettries for mummy
#towel for mummy

So,mummy just packing few things,so tak la sendat beg kan,mummy just bawa
#baju mummy and baby nak balik rumah
#mittens and booties
#receiving blanket
#maternity pad
#innerwear


Rasa tu je yg penting...baju papa xperlu sebab rumah dekat suruh die balik je mandi,hehehe.

Ok,lega sikit nampak dah pack brg..dah pesan kt papa,jgn lupa..tu beg hospital tau,takut2 die panic g cekau beg lain plak,hahaha!

Ok,bekalan last nk bwk masuk..
#kurma and air zam2
#buku yasin 

Getting nervous day by day,doakan yun ye... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.