Ayra at Little Spa Kingdom

Salam dear mommies and readers..

waaa!semangat ok nak update..ni tengah rajin harus bersemangat!tengokla plak next month kalau mood ke laut..blog pn entah ke mana..heeeee~

ok,last week mummy excited nak bwk Ayra pergi spa!waduhhhh2 kecik2 lagi adik da ber spa bagai..

so check kat Groupon,ada voucher RM69!cepat2 mummy grab..then ada lagi additional discount so dapat RM44 only! normal price tak silap RM99 for Baby Spa Package (yoga+hydrotherapy+massage)

Mummy book session at 10am,dari rumah tak sampai 20 minit, since Publika dekat je dari Kepong..

Yg paling lawak sampai awal,tapi sesat dalam bangunan xtau nak pergi mana..tragis betul..haha!

ok,masuk dalam Little Spa Kingdom memang teramatlah cantik!terpegun seketika!



siap ada nursing room!

1st session:Yoga
Yoga ni actually more to stretching before baby berendam dalam pool..takla baby terkejut kan..so bagi die rileks..adapt dengan environment..


2nd Session: Hydrotherapy (Swimming)
Haaa..part ni suppose mummy kene excited sebab nak tgk Ayra swim,tp anak mummy fobia bila di biarkan sorang dalam pool!menjerit ketakutan!ingatkan penah swim masa holiday dulu..oklaaa kan...mayb die nak mummy berenang skali baru die ok kot...pasrah je la dik..rasa tak sampai 5 minit je..tapi therapist baik..siap bagi Ayra main2 kat tepi pool bagi die rileks..tapi still Ayra tak nak..sampai tukar 3 floats..haha!


3rd Session: Baby Massage
ok!ni session Ayra paling suka..die mmg suka diurut di belai..sebab tiap malam dia akan tido bila mummy urut..hehehe!memang layan betul bila kene urut..masuk kereta terus tido!

dear mommies yang masih terfikir2 lagi..yun sgt recommend uolsss pegi!actually ada few places for Baby Spa ni..1st in Malaysia sebenarnya Hipopo Baby and another one Giggling Jellyfish Baby Spa..tu pn macam menarik..mayb blh try lepas ni..

yun rasa lepas pergi spa ni..Ayra tido dengan lebih lena..before ni susah sangat nak tido..so yun mmg amalkan sesi mengurut sebelum Ayra tido..ada rezeki,mummy bwk Ayra pergi lg..kita try spa lain plak!


belum keluar parking dah tido..sedaplaaa tu kene urut!


















4 comments:

Allene October 20, 2014 at 5:11 PM  

seronok nya ayra pergi spa... untie pun dah lama tak ke spa ni.

~YUN~ November 3, 2014 at 12:09 PM  

auntie allene..ni 1st time ayra pergi,tapi dah terjerit2 takut..xtaulaa nk pergi 2nd time ke x..hehehe

Mrs.Farhana November 18, 2014 at 4:08 PM  

syoknye dia kena urut erkk..ari tu nak bwk AWisy jugak tp asik bz je..now dh besar klu g mau abes 1 spa tu die mandi kan org..tggu adik la pas ni..:)

Aina Muslih April 21, 2015 at 4:17 PM  

Oh ok. baru tau ada spa untuk baby. Menarik!~ ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.