Babywearing with SSC (Soft Structured Carrier)

Salam dear mommies and readers..

ok,hari ni yun nak share pasal babywearing!dulu tak tau pn pasal ilmu babywearing ni..lepas join satu Group kat FB,yun pun sikit2 sedut ilmu dari sana..ooo,rupanya banyak yg yun tak tahu..

ok,meh nak share sikit..kenapa penggunaan baby carrier biasa tidak digalakkan..




1st yun try dengan ring sling..tapi tak berapa selesa sebab rasa bahagian pinggang tak support..so masa nak let go hari tu,bibik pun baru start kerja,dia nak ring sling tu!katanya selesa nak gendong Ayra,maka sedekah la kat bibik...hehehe

survey punya survey,yun minat dengan SSC,tengok harga Boba and Ergo boleh tahan jugak...survey lagi and tanya few friends,yun jumpa this FB Page: BigEyesShop

tengok design die sangat menarik!harga pun reasonable..cepat2 place order..

Alhamdulillah sekarang yun sangat selesa pakai SSC ni..bayangkan setiap hari nak angkut afif and ayra naik kereta..bila pakai SSC ni dapatlah bwk brg and pimpin afif..

few photos yun nak share dengan uolss!!

 1st  time try masa pergi holiday..

 Ayra dah mula serasi.. =)

Fall in love with SSC!


10 comments:

nurul_luq_luq May 20, 2014 at 12:33 PM  

wow syoknye..insyallah ade rezeki lepas deliver la nk jugak...

ettyzukhair May 21, 2014 at 8:53 AM  

comelnye ayra!!! etty de beli ergo xpakai2..beratlah nk dukung dak emok ni..last2 berstroller je haha

~YUN~ May 26, 2014 at 10:42 AM  

nurul: insyaAllah..murah je ni nurul,xmcm ssc lain yg mahal tu..hehehe

etty:tq mak etty!ergo cntik kan..cuba snap pic sikit..tulaaa yun pn da pakai dua stroller,kejap2 blhla..tp bila ayra nk tdo kesian jugak dlm ssc..hehe

Mrs.Farhana November 18, 2014 at 4:33 PM  

halamak...cantik2 nya...ok, tggu baby lahir dl then br beli.. ^_^

schazaza April 24, 2015 at 11:33 AM  

berapa RM ssc tu? berkenan la plak... nk beli kt mana?

tq

mira abdullah April 30, 2015 at 2:24 PM  

klau nak letgo ssc tu, inform sy ye.. huhu.. norhamira_a@yahoo.com

~YUN~ May 11, 2015 at 11:32 AM  

farhana: now byk da design lawa2..check it out FB;Bigeyesshop

schazaza: RM285 xsilap..beli kt FB:Bigeyesshop

mira:hehehe.sayang nk let goooo...

NUR HAZRITA ABDUL KAHAR June 10, 2015 at 1:35 AM  

Cantik..selesa tak..yg lainmahal2..ini ok lg lah..

~YUN~ July 7, 2015 at 12:39 PM  

Nur Hazrita: selesa..alhamdulillah,now anak da setahun stgh still pakai.. =)

Mazlina Mat Rabi August 23, 2015 at 4:41 PM  

Assalam tuan blog. Blogwalkibg here...Pernah dpt slot BES ni tapi bila dpt, saya jual plak carrier tu. Pastu menyesal sbb dah tak dapat²
Saya suka sangat babywearing...Babywearing made easy. Jemputlah jengah blog saya mazlinamr.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.