Afif First Day at Qdees

salam dear mommies and readers..

haa ingat tak entry lepas kisah yun hanta afif ke taska...ok,jangan gelak!afif pergi taska untuk 5 hari je,malu nak cerita kat orang,duit we alls dah terbang RM350..

kisahnya sebab afif warded after 5 days duduk kat taska..sedih kan..yun tak tahu apa puncanya,tapi baru masuk sehari die dah selseme and bermulala rentetan die demam sampai kene admit..

so,akhirnya we alls decide utk afif stay dengan nenek mama..bila fikir2 kesian sgt die macam boring duduk kt rumah..

yun pun amik full day leave utk survey school utk afif dan yg plng penting dekat and harga haruslaaa reasonable ye sayang. =)

dulu yun minat genius aulad,tapi distance dr rumah kene naik van..rasa tak confident utk afif naik van sendiri,haha!paranoid mummy i am!

survey punya survey we decide on Qdess,Bandar Menjalara

since adik yun kerja part time kat situ..hati ni ada sedikit kelegaan..boleh die tengok dan intai2 afif..

Rugi plak register tengah tahun..sebab tak terfikir pun nak hanta masa awal tahun..rasa anak aku ni kecik lg ni nak pergi sekolah..

ok,1st day biasala..drama sikit..takut..siap nangis..tapi yang best Qdees dia tak pernah halang parents utk duduk dalam kelas sampai habis..tapi yun nak afif survived..nampak dah leka..terus mummy cabut lari!tapi still intai dari luar..


Day 1

Day 2

Day 3

Day 3

Teacher cakap..afif ok..nampak mummy takde nangis kejap..lepas tu ok..harap sangat afif blh adapt!yun actually tak harap sangat die tau semua bende..tapi at least bagi die bergaul..communicate dengan rakan sebaya..learn how to share things..yelah,afif kan ada problem speech delay..hopefully hanta ke school dapat bantu anak mummy cepat cakap.. =)

Belajar rajin-rajin ye sayang..Be a Good Boy!Makes mummy and papa proud of u.. Love u!



5 comments:

Syima Syaz May 16, 2014 at 12:27 PM  

huu next year pun nak anta Aisya masuk kindergarden walaupun baru 3 years. slama ni duduk rumah nenek.. risau tapi terpaksa lah dah takde sapa boleh jaga... =(

honey bedazzled May 16, 2014 at 3:29 PM  

awak anak kita dah setahun lebih dok taska masih demam selalu. kuman dorang powerrrr

~YUN~ May 16, 2014 at 4:09 PM  

syima: yekee...xpe dear,kdng kita ni salu takut n risau kan,but actually our kids blh independent bila mummy die xder..bila mummy ada nangis nak blk,bila mummy intai die ok je.. =)

honey: tulaaaa...my bestie pn sama,anak die still sakit,tp no choice..kene hanta jugak...kdng kan rasa taska ni x jaga hygiene..

My Love.. May 19, 2014 at 3:37 PM  

good boy la afif...

ok la tu x nangis..my son pepagi mesti nangis..kena favourite uncle dia yang greet dia pepagi..smpi auntie kena panggil uncle ha...

tu la...harap anta proper mcm ni, kurang dh sakit..tapi selsema la paling susah nk avoid! huhu

~YUN~ May 20, 2014 at 11:30 AM  

my love: awal2 lagi memang cmnie kot kan..drama je pagi2..hehehe

hmmm..bab selseme tu mmg setuju!kat qdess semua budak pn selseme..meleleh je hinguss tu haaa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.