Dilema Ibu Bila Anak Ke Taska

salam dear mommies and readers...

yun dah start hantar afif ke taska..memang sedih..mummy yg menangis masa 1st day hantar,drama sungguh kan mummy..tapi tu la hakikatnya bila anak tak pernah berpisah dengan mak..

berat dan sayu hati..tak pernah rasa macam ni..tak suka bangun pagi nak pergi kerja..benci perasaan tu..tak suka tengok afif sedih cebik bila sampai depan taska..

nenek mama tak memang tangan nk jaga dua orang sekali..since maid pun sekarang payah nak cari..

bila hanta taska,yg baiknya kita rasa anak kita akan bergaul dengan rakan sebaya,bagi cepat cakap,lebih disiplin..tapi part yg sedih bila kita terpaksa tengok muka dia mcm tak rela..balik pun sedih je..rasa macam menggangu emosi budak ni...

kalau ada mommies yang biasa hanta anak taska..cuba cerita sikit 1st experience uolsss...

yun macam tak sanggup je..rasa nak benti keje..

tapi husband cakap..bagi die berdikari,tengok dunia luar,bergaul dengan orang lain..

moga mummy tabah menempuh hari2 yg mendatang..

mama yun cakap..ni baru anak masuk taska,belum darjah 1,masuk asrama,pergi universiti,pergi belaja oversea,kahwin..kata dia..ni baru fasa pertama dalam kehidupan yun kene tempuh..

moga ini jalan terbaik untuk Rayyan Afif berdikari.. =)

bila afif pergi taska mummy yg terlebih excited tempah sticker nama letak kt botol susu and botol air..hehehe
 



9 comments:

Allene April 11, 2014 at 2:18 PM  

tabah ye yun... memula je sedih.. nnt biasa la..

ettyzukhair April 11, 2014 at 4:16 PM  

takpe yun..sedih2 pun ade bgusnya..mcm hubby yun ckp bg dia bergaul..oh..btw..afif camne??dh boleh bercakap ke??maybe hntr nursery ni boleh bantu dia byk ckp..insyaallah

honey bedazzled April 11, 2014 at 7:49 PM  

dulu i pun rasa cmtu. skang i rasaok sbb byk benefit dlm perkembagan budak dari dok umah. be strong be tough. pejamkn mata bila ada yg mcm x kn. kn pasrah sikit. baru hati cekal n kurang sakit tgk kekurangan yg ado.

ily♥ April 14, 2014 at 12:12 PM  

yun, ily pun terpaksa hantar anak2 kat babysitter marh hr tu since ayah baru lepas bypass operation. First week mmg drama everytime nak hantar. Faheem berpaut kat ily taknak lepas nanges2...Tapi pagi tu je. Call tengahari elok dah main2..Siap suara dia yg paling kuat..The following weeks, dah ok dah. Selamba je wave good bye kat kite ni..Huhu..
Mudah2an semuanya ok & selamat. Doa byk2 supaya Afif sentiasa dalam penjagaan & perlindungan Allah swt..

My Love.. April 14, 2014 at 1:19 PM  

saya dulu anta time btul2 baru habis pantang...tp xg keje n standby kt rumah...

pergghhh...waktu tinggalkn budak tu..menangis2..kt rumah plk nangis2 even ddk sorang2...smbl lipat baju air mata ngalir2...telefon husband n dia ckp ok nya tu...such as drama queen...

skrg dh anta pre-school..even 2.5yrs dh tkrkn dia kat playschool...smpi skrg still nangis lagi! BAHAHA...tp nangis time nk berpisah je la...bangun mandi ddk dlm kereta smua ok..lps susun kasut, nmpk cikgu nak amik trus meraung..tu pn drama KING jgk tu...biler amik ptg TERKINJA2 MELOMPAT....

just be strong k...kalau dari pagi lagi afif dh nangis tkt something wrong..tp try monitor ye..

Anonymous April 15, 2014 at 11:51 AM  

Tag nama kt kpala botol susu skali...kekdg trtuka n ticer prasan...

~YUN~ April 23, 2014 at 9:44 AM  

allene: tulaaa...harap afif ok,ni pn dah lama tak pergi sebab masuk hospital sakit..

etty:alhamdulillah die dah blh sebut banyak vocab,cuma nk susun ayat tu belum lg etty..

~YUN~ April 23, 2014 at 9:46 AM  

honey:btul...mmg kene kuat semngt kan bila hanta anak ni..harap mummy cekal..aisey ni belum anak masuk sekolah,mummy dah over,huhuhu

ily:yeeke ily,sedih kan...harap mcm tu ily,lgpn cikgu tu mmg baik...mmg dah kenal lama dr ktorng kecik dulu..insyaAllah harap afif ok.. =)

~YUN~ April 23, 2014 at 9:49 AM  

mylove:hahaha!samalaaa dear,yun tunggu kat rumah beberapa hari sebelum keje,macam skema badut pukul 430pm dah amik..kesian sungguh mummy ni...ni yun macam nk hantar playschool,at least ada belaja2 die happy sikit kot kn..taska mcm bosan...tu die moody je nak pergi..

anony: aah,skang yun dah letak semua..puting je xletak,hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.