Pakej Bersalin Putra Medical Centre Sg Buloh

Salam dear mommies and readers..

Kali ni yun nak share info utk bakal2 ibu yang  plan nk deliver dekat Putra Medical Centre,Sungai Buloh..Sebab ramai jugak yang tanya.. :)

Hospital ni ada dua gynae,Dato' Dr Zarul and Dr Wan Ratna,both of them sangat best!sebab yun ada experience dengan dua gynae ni..Afif dengan Dr Zarul, Ayra plak dengan Dr Ratna.. :)

Everytime checkup memang ramai sangat orang,rasa macam dekat hospital kerajaan,sometimes yun ambil no giliran,then balik rumah..lepak2..then datang balik...memang menunggu agak lama,tapi Dr cek details..memang puas hati.. :)

Ok,ni yun attach pakej bersalin together with rate.. siapa2 yg tengah survey hospital utk deliver,boleh check it out ya!for me,PMC still reasonable,servis pn ok!gynae pun best!

Rasanya in future,PMC kene tambah lebih banyak wad..since ramai ibu mengandung yg buat checkup dekat sini,pernah tanya Dr,rasa2 ada ke bilik kalau sy bersalin nanti..Dr ckp..insyaAllah selalunya ada sebab patient stay at least satu malam je dekat hospital..Alhmdulillah masa yun deliver hari tu dapat bilik single..selesa la sikit and husbnd blh temankn.. :)


Before discharge hari tu,siap dapat banyak goodies! :)



13 comments:

Peri PiA February 17, 2014 at 4:28 PM  

Assalammualaikum hi Yun

Saya familiar sgt dgn PMC SB ni :)


TAHNIAH ye

Melin Fork February 17, 2014 at 11:36 PM  

Deliver di private hosp of course la dpt byk goodies dear. Bill ribu2. Hewhew last time i dapat diaper bag and lots of other stuff. Alhamdulillah, berbaloi n selesa

~MommyAqilMedina~ February 24, 2014 at 4:41 PM  

Hi Yun..tahniah ye dah selamat bersalin..pakej bersalin kat PMC ni standard dengan KPJ jugak kan..boleh tahan harganya..Alhamdulillah semuanya selamat

~YUN~ February 27, 2014 at 10:43 AM  

Pia:Wslm...tq pia :)

Melin; yelaaa kan...mestilah...selesa..sebab tu mcm mana i nk jugak deliver kt private,sbb i ni penakut yg amat!hehehe

Mommy aqil:tq dear..alhmdulillah..tp kan kpj lg mahal,xsilap normal pn rm5k..kt sini normal bru rm2k :)

lady sue July 4, 2014 at 9:30 AM  

assalam dear, nak tanya, dia bagi husband masuk tak time deliver? lepas tu bilik single dia ok & besar tak? sya pun tgh merancang nak cari hospital mana yg best ni..

tq in advance dear.

http://ladysuerauf.blogspot.com

~YUN~ July 9, 2014 at 9:28 AM  

sue: wslm,Doc bagi je masuk..bilik single die ok,besar..kirenya boleh letak sleeping bag or toto utk husband tido..so far dua2 anak kat sini,mmg puas hati,harga pn ok =)

mynameismy July 23, 2014 at 2:58 PM  

Salam sis. nak tanye, ade deposit tak before delivery? how much? n let say kalau dah byr deposit tp xjadi bersalin kat situ die refund x?

mynameismy July 23, 2014 at 3:00 PM  

n kalau bilik 4bedded hasben still boleh tido sama x? hrtu sis kena total charge berapa rm? tgh cr spital swasta sbb nak doc prempuan sambut.. :)

~YUN~ August 6, 2014 at 10:54 AM  

mynameismy: xsurela dear,mcm xblh je..tp tgk jugak kot..sebab ader curtain kan..hari tu normal delivery and bilik single dlm rm2005 xsilap..insyaAllah doc kat sana ok..Dr Ratna =)

Khairie Johari August 6, 2014 at 2:45 PM  

Salam. thanks for sharing your experience. Just nak tanya, my wife pn dok buat checkup kat PMC with Dr Ratna,cuma nnt bilik tu kita boleh request ke? atau depends on availability? First child ni, so tak brapa tahu procedure mcam mana. :p

~YUN~ August 20, 2014 at 1:23 PM  

khairie:salam

bilik tu kita blh request,bgtau nurse kalau blh kita nk bilik sorng..lepas tu bru check on availibility,msa time saya..mula2 duk labour room je,then die pindh bilik 4..lepas tu xsampai sejam die ckp ada orng nk discharge..so rezeki dpt bilik sorng..kalau blh request la bilik sorng..selesa..u boleh teman isteri

Farrah Farisa December 21, 2014 at 3:29 PM  

Sy bersalin 2x di pmc..1st baby dpt bilik single n bsr..sgt selesa..nasib anak no 2 bilik penuh..terpakse dok stor ubat..tv econ xde..yg ade katil n kipas stand je..dpt siskaun rm100 je..

harlina ramli December 27, 2014 at 5:24 AM  

Alhamdulillah,2 kali saya bersalin di PMC dan saya selesa ja kat situ. Dari awal check up hingga ke deliver.
~www.harlinahouse.com/blog ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.