38th Weeks:Kate Spade or Storksak Diapers Bag

salam dear mommies and readers...

ok,tajuk entry mcm poyo je kan..maafkan daku,kali ni preggy memang ngidam sangat diapers bag ni..

dlm wishlist mummy yun,of course Kate Spade and Storksak Diapers Bag!

mula2 dah target Kate Spade Stevie Diapers Bag macam pic kat bawah..tp last mins online seller refund duit sebab kat outlet dah out of stock!waaa,geget jari...tapi bila search balik,ada yg jual tp a bit pricey..ok,hold dulu! this bag comes with diapers changing mat as well! warna pn vibrant gitu.. =)


lepas tu survey2,ada jugak online seller jual Storksak dengan reasonable price!dulu ingat mahal,mcm Dr. Halina pakai..tapi rupanya yg tu leather..tu yg mahal..kire Storksak ni banyak jenis..now dah pening nak pilih mana!ada tak mommies yg pernah beli??blh share dengan yun mana satu yg worth to buy!

among my favs:

a) Storksak Nina


b) Storksak Tiana


c) Storksak Booby

husband bising gak,die kata diapers bag pn nk beli mahal2,tapi yun rasa rupa die cantik mcm handbag and multifunctional!gitu...ader diapers changing mat utk baby, kalau storksak siap ada bottle bag and food pouch, pastu beg dia agak besar utk letak brg baby and at the same time trendy la sikit utk mummy angkut kalau g shopping mall! besides it comes with long strap so that blh gantung kat stroller..

selagi tak beranak,selagi tu la duk belek oline handbag!mengidam la sangat kan..dah pening nk pilih..semua gojes! =)



28 comments:

Allene January 22, 2014 at 9:36 AM  

yun.. cantiknya hbag tu....

Farrah Diana January 22, 2014 at 9:38 AM  

hak hak.. mengidam jugak aritu tp sampai sudah tak beli..

eh,ade fb jual storksak murah.. dia authoruzed dealer at malaysia.. dah add belom?

Balkidz Hunny January 22, 2014 at 9:49 AM  

Storksakkkkk!
Aku suka Tiana sebab aku jenis yg tak suka sgt corak2.
weh yg kate spade tu pun aku mula2 kenan. tp laki aku ckp tak payahhh!
HAHAHA
aku tgh kumpul tabung sendiri nie. huhuhu

♥ ROS ♥ January 22, 2014 at 10:26 AM  

Ros pun ngdam jgak. Bmcm beg ada tp mcm smua xbjenis.hahaha

Dayah Misnan January 22, 2014 at 10:30 AM  

Cecomel je..kite xtau pun de diaper beg camni..kampung x i ni..hehe..mahal sgt ke yang?

~ NANA ~ January 22, 2014 at 10:44 AM  

kate spade tu nmpk lg trendy & muda...hihi

PwettyPearl January 22, 2014 at 12:19 PM  

Hi Yun, I'm ur silent reader, been following u long time ago =) Tp 1st time comment ni since the topic quite interesting.

I owned the Storksak bag, i've got mine from Bebe Totz. Mine was Olivia. Mmg ohsem sbb lightweight, like seriously!Sbb I ni jns suke sumbat mcm2 dlm my diaper bag, hiks!

Feel free to visit my blog http://pwettypearl.blogspot.com

Fiqah January 22, 2014 at 1:34 PM  

Saya ade storksak..Best tu memang best. Tapi besar sikit.Kalau yang nina tu besar sangat. Saya punya kate dan tania. tp tania tu xblh masuk byk sgt brg. kalau setakat nak shopping beberapa jam boleh bawak tania. tapi kalau nak jalan 1 hari beg macam kate atau sofia sesuai sikit

Anonymous January 22, 2014 at 5:59 PM  

saya ada storksak elizabeth.sgt besar n sesuai utk travelling.kira worth la beli jika suka travelling.

yUmiE AzuRa January 23, 2014 at 9:37 AM  

Nina tu cantik..tp klu yumie prefer Booby.suke yg simple2 je.hikhik

~YUN~ January 26, 2014 at 11:50 AM  

Allene:jomlaaa kita beli!blh bergaya sambil bwk brg baby!hehehe

Farrah:tulaaa..duk belek2 sampai xtau nk pilih mana,at the end xbeli pn,hahaha!Da add! :)

Qish: suami yun plk suh beli tania!die kata yg lain tu colour die boring!jom kita menabung yok!!

~YUN~ January 26, 2014 at 11:52 AM  

Ros: jom kita tambah koleksi beli ni plak!heeeee

Dayah:alaaa.jgnlaaa ckp cmtu dayah..yun pn bru je survey..range from rm300-rm600 :)

Nana:aah,cntik kan kate spade tu!!yun mmg jatuh hati sgt!tp xder stock... :(

~YUN~ January 26, 2014 at 11:56 AM  

Pweety pearl:owh....tq dear!will visit u back!!ok,olivia pn mcm cun kan??skang dlm dilemaaaaa...nk yg ringan...yg leather nampak heavy kan... :)

Fiqah:tq for the advise!tulaaa.tgk nina mcm besar kan...tp blh sumbat byk!hehehehe.actually yun da jatuh hati plk dgn tania since husband ckp klu die cun! :)

Ano:owh yekeeee!,elizabeth mhl sikit kan...oo,budget ku lari!,heeeee!

Yumie:Booby pn best kan!sebab bottle bag die matching dgn bag! :)

Zila Zainal January 28, 2014 at 5:02 PM  

yunnnn cantik kate spade tuuuuu! pasni nak browse diaper bag kate spade la!

Wafee January 29, 2014 at 9:46 AM  

Ni handbag kelassss! nanti nak buat diaper bag pun sayang... Hehe

Zimie February 3, 2014 at 12:10 AM  

Nurul heheheh. Dah bersalin ke?? Tetiba je muncul kan. Serius cantik yg kate spade! Tapi end up mcm nak pilih booby je. Mcm nice je pada kite hehe

Zila Zainal February 14, 2014 at 10:53 AM  

awakkkkk.. nak storksak jugakkk.. katne nak beli kat mesia nihhhh.. lagi satu cane nak tau authentic ke tak??? uwaaaa.. tak preggy dah tapi masih ngidam ni acanerrr :((

~YUN~ February 14, 2014 at 4:52 PM  

Zila:kate spade mmg lawaaa sangt!tp xder stok daaaa...storksak yun order kt group FB https://www.facebook.com/groups/600721849951986/

Try add...murah tau,die mmg authorized seller :)

~YUN~ February 14, 2014 at 4:53 PM  

Wafee:xpe nti blh buat beg jalan2...hehehee

Zimie:Zimie da besalin..alhmdulillah...booby mmg cntik!mcm roomy blh isi byk brg kn.. :)

Nur Diyana Yahya February 18, 2014 at 9:57 AM  

vote for storksak!! hehe..dok mengidam gak ni yun..dari saif dulu dok survey2..nnt nk ty join group yg yun bg tu lah..mana tau bleh grab satu..hehe..nway, selamat berpantang dear :)

~YUN~ February 19, 2014 at 8:15 PM  

K dee:cpt pergi usha fb tu!murah dr any seller! :)

Rohani Hashim April 10, 2014 at 8:13 PM  

Yun. Share lah u beli yg mana. Sy tgh survey ni antara nina or olivia ni. Pleaseee buatla entri psl diaper bag yg telah dibeli ;)

Mcm kenan nina,tp mmbe kate better olivia sbb ringan n ada side pocket.

~YUN~ April 11, 2014 at 11:48 AM  

rohani:yun punya storksak pn bru sampai.nti yun share k..yun buat post baru..

yun beli tania neon pink =)

Rohani Hashim April 11, 2014 at 11:59 AM  

wow pink gitu Yun. ihihhi...ok ok.

yun, hany br order olivia moss kaler.haha tak nyabor bebenor. mula2 brkenan nina, tp tulah leather kot berat,n xde side pocket kan...

tak nyabor sungguh la...

sue iz April 15, 2014 at 9:33 AM  

storksak best...sy beli nina n jools..nina besar,best sumbt seme bende..jools plak kecik...tp okla klu jalan skjp2 =)

Zurain ismail February 4, 2015 at 5:15 PM  

Salam.. saya ade 1 storksak sofia tan leather dan storksak olivia champagne to let go sbb jarang pakai.. kalau sesiapa berminat whatsapp sy di nombor 0123025881 to see the real pics..

Zurain ismail February 4, 2015 at 5:16 PM  

Salam.. saya ade 1 storksak sofia tan leather dan storksak olivia champagne to let go sbb jarang pakai.. kalau sesiapa berminat whatsapp sy di nombor 0123025881 to see the real pics..

shilafaizz February 11, 2015 at 1:22 AM  

Hai yun..nak tanya...fb yg jual storksak tu fb group or pages ye?
Thnx

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.