37th Weeks: Shopping at Mother,Baby, and Kids Expo,PWTC

Salam dear mommies and readers...

Harini baru nak update!semalam false alarm!ingat nk bersalin dah...sebab perut sakit since pagi..bila pergi hospital Dr buat VE,jalan tak buka lagi..so Dr predict in 2weeks time!ok..cuak dah even anak no 2...siap cakap Dr saya dah lupa sakit contraction macam mana...blh plak kan?hehehe

Sabtu lepas,yun decide nak habiskan shopping list!ku gagahi ajak husband and afif pergi baby expo kat PWTC!okla,even booth tak banyak,tapi rasa barang banyak best and murah!

1st target nak beli postnatal care,Set Tanamera and storage bottle!tapi biasala kesudahannya..ada je barang2 sampingan yang menyusul!hahaha!gitula perempuan kan.... :)

Jumpa booth jual Set Tanamera,terus beli,sebab memang target utama kan..ramai review best!ada 11 items dalam ni,nanti yun review plak pasal set ni k..

Set Tanamera ni yun beli kat booth Keperluan Ibu Berpantang, RM360..siap dpt free VCO and tungku herba,boleh jugak beli online melalui FB.. =)

next target nak cari storage bottle,rasa murah dah kot storage bottle,RM17 ada 6 bottles!

tommie tippee tu pun rasa bebaloi sebab dua bottle and dua pacifier,RM68,booth depan jual sebijik sejiban RM80,ni yun beli dekat booth LittleBayi,memang murah sangat barang situ,i mean murah from other booth! 

lepas tu sesi mencari brg sampingan!hooded towel and bantal utk car seat! =)

 socks GAP time expo memang murah,RM3/each,ambil 4 barang RM10,murah kan?? 


Ni pun antara rembatan yg plng sikit kalau pergi baby expo..nasib suami ku tak bising,die layankan je mak buyung ni...

Okey,semua dah prepare!now tunggu masa utk pop out!

Ya Allah permudahkanlah urusan ku...Dear mommies,doakan yun and baby ye...moga semua ya sihat2 and senang i nak teran nanti..heeeee :)

Till then,take care uolss!!


11 comments:

ily♥ January 17, 2014 at 6:33 AM  

Wahh..kite yg excited ni...take care yun. Semoga dipermudahkan segala urusan.

Farrah Diana January 17, 2014 at 5:08 PM  

Pink? Afif dapat adik girl ye yun?

~YUN~ January 17, 2014 at 5:26 PM  

ily:tq ily!doakan yun and baby k! =)

farrah:insyaAllah..doc kata girl =)

Sharz January 17, 2014 at 10:26 PM  

kite tak pergi pon PWTC sebab ramai ckp booth byk yg tak best..target nak pergi yg kat midvalley tue..nak beli set tanamera jugak tapi cam awal lagi pulak..huhu..

awak semoga selamat melahirkan baby.. :)

Meey@ January 18, 2014 at 12:57 AM  

aku pulak yg excited yunn..hehe;)
cepat baby adik kuar!!

AyNz January 20, 2014 at 11:12 AM  

do all your best sayang!

pape update tau! tak sabar nak tengok si kecik adik afif =)

~YUN~ January 21, 2014 at 8:20 AM  

Sharz:yun mula2 mcm xnk pegi tau...tp ramai yg ckp die da xbuat kt tempat dulu tu..last time yun pergi jauh nk menapak!at last brg xbest pun.,,nasib kali ni senang je,kat hall 4,booth pn not bad,even xbyk,tp byk brg best and murah...nk pergi yg kt mid takut xsempt je,,takut da veranak!hehehe

~YUN~ January 21, 2014 at 8:20 AM  

Meeya:aku ni excited gak,tp da sampai stage ni aku lg rs neves...doakan aku yeeeee... :)

~YUN~ January 21, 2014 at 8:21 AM  

Aynz:tq!!doakan yunnnnnnnn.....cuaknesss!!! :)

Zila Zainal January 21, 2014 at 2:19 PM  

Salam kenal :)

memang murah sangat2 barang longgok2 tuh kan. Ada yang 5 barang rm10. jumpa tak?

~YUN~ January 22, 2014 at 8:42 AM  

Zilla: hi zilla!salam kenal!tulaaaa..yun jumpa rm10/5pcs brg!rasa mcm alaaa...napa xjumpa booth ni dulu!hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.