36th weeks:Hospital Bag

Okey,bila dah nerves,bende yg plng penting ialah...hospital bag!

Alhamdulillah yun dah masuk 36th weeks.. =)

last checkup doc cakap baby dah fixed tp tak engaged lagi..and baby yun kali ni mmg agak comel,berat hari tu scan 2.4 kg je..harap baby sihat..besar kat lua takpe sayang,jgn kt dalam,takut mummy...hehe

Lepas melipat baju adik and basuh playpen last week,yun pun gagah mencari bag yg sesuai...senang nak packing brg mummy and baby adik skali,masa afif leceh sebab bwk dua beg,semua nk dibwk,yela first timer gitu kan...hehehe

So,insyaAllah kalau yun bersalin kat Putra Medical Centre,based on previous experience,pihak hospital dah provide certain things which are:
#baju baby
#pampers baby
#toilettries for mummy
#towel for mummy

So,mummy just packing few things,so tak la sendat beg kan,mummy just bawa
#baju mummy and baby nak balik rumah
#mittens and booties
#receiving blanket
#maternity pad
#innerwear


Rasa tu je yg penting...baju papa xperlu sebab rumah dekat suruh die balik je mandi,hehehe.

Ok,lega sikit nampak dah pack brg..dah pesan kt papa,jgn lupa..tu beg hospital tau,takut2 die panic g cekau beg lain plak,hahaha!

Ok,bekalan last nk bwk masuk..
#kurma and air zam2
#buku yasin 

Getting nervous day by day,doakan yun ye... :)

8 comments:

Allene January 8, 2014 at 9:38 AM  

good luck yun.. semoga dipermudahkan..

Mrs.aisheiteru January 8, 2014 at 11:21 AM  

Yun...selamat yer. Faeza pun baru nak start packing. Boleh plak husband tanya "mama nak pg mana ni pack barang?" huhu.

Sharz January 8, 2014 at 1:13 PM  

selamat melahirkan baby!! :)

myaini January 9, 2014 at 11:35 AM  

semoga dipermudahkan Yun....mesti dah super duper excited kan!!

ReYNa January 9, 2014 at 11:09 PM  

semoga semuanya selamat dan dipermudahkan.bestnya yun dapat gugurl!nak tips.hihi

~YUN~ January 17, 2014 at 8:46 AM  

Allene:tq!doakan yun... :)

Faeza:faeza pn sama!moga dipermudahkan...haha!tulaaa,suami2 ni anak no 2 mmg dieorng pn lupaaa...selamat menghitung hari... :)

~YUN~ January 17, 2014 at 8:47 AM  

Sharz:tq!doakan yun and baby.. :)

Aini:tq!xla excited sgt...neves sbnrnya...huhuhu!doakan yun and baby tau.. :)

~YUN~ January 17, 2014 at 8:48 AM  

Reyna:tq reyna!amin...amin...tips?hehehe!yun pn xtau...tp kalau nk guide reyna cuba tgk kat freeovulation calendar,babyhopes.com kot..die ada mention hari subur and potential and chances utk dpt baby based on gender,hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.