Kids Play Yard on SALE!

Salam dear mommies and readers!

berminat dengan Kids Play Yard @ Play Pen??


Kids Play Yard ( FREE Balls!!)




Material:PP
Connector: Metal
Door Size: 60cm x 80cm
Gate Size: 60cm x 40cm

Price:
8 panel+2:RM340 (SOLD OUT)
10 panel+2:RM390
12 panel+2:RM440

Free postage to semanjung!

More details and clear pic wassap/msg 0128010992.Thanks!!

Ayra at Little Spa Kingdom

Salam dear mommies and readers..

waaa!semangat ok nak update..ni tengah rajin harus bersemangat!tengokla plak next month kalau mood ke laut..blog pn entah ke mana..heeeee~

ok,last week mummy excited nak bwk Ayra pergi spa!waduhhhh2 kecik2 lagi adik da ber spa bagai..

so check kat Groupon,ada voucher RM69!cepat2 mummy grab..then ada lagi additional discount so dapat RM44 only! normal price tak silap RM99 for Baby Spa Package (yoga+hydrotherapy+massage)

Mummy book session at 10am,dari rumah tak sampai 20 minit, since Publika dekat je dari Kepong..

Yg paling lawak sampai awal,tapi sesat dalam bangunan xtau nak pergi mana..tragis betul..haha!

ok,masuk dalam Little Spa Kingdom memang teramatlah cantik!terpegun seketika!



siap ada nursing room!

1st session:Yoga
Yoga ni actually more to stretching before baby berendam dalam pool..takla baby terkejut kan..so bagi die rileks..adapt dengan environment..


2nd Session: Hydrotherapy (Swimming)
Haaa..part ni suppose mummy kene excited sebab nak tgk Ayra swim,tp anak mummy fobia bila di biarkan sorang dalam pool!menjerit ketakutan!ingatkan penah swim masa holiday dulu..oklaaa kan...mayb die nak mummy berenang skali baru die ok kot...pasrah je la dik..rasa tak sampai 5 minit je..tapi therapist baik..siap bagi Ayra main2 kat tepi pool bagi die rileks..tapi still Ayra tak nak..sampai tukar 3 floats..haha!


3rd Session: Baby Massage
ok!ni session Ayra paling suka..die mmg suka diurut di belai..sebab tiap malam dia akan tido bila mummy urut..hehehe!memang layan betul bila kene urut..masuk kereta terus tido!

dear mommies yang masih terfikir2 lagi..yun sgt recommend uolsss pegi!actually ada few places for Baby Spa ni..1st in Malaysia sebenarnya Hipopo Baby and another one Giggling Jellyfish Baby Spa..tu pn macam menarik..mayb blh try lepas ni..

yun rasa lepas pergi spa ni..Ayra tido dengan lebih lena..before ni susah sangat nak tido..so yun mmg amalkan sesi mengurut sebelum Ayra tido..ada rezeki,mummy bwk Ayra pergi lg..kita try spa lain plak!


belum keluar parking dah tido..sedaplaaa tu kene urut!


















Long Hiatus

Salam dear mommies and readers!

ada lagi ke readers blog usang ni...hehehe!

sorry for long hiatus..been busy handling 2 kiddos,busy at work,juggling between motherhood and study mode!

insyaAllah i will continue my updates here!ohhh how i miss blogging..banyak geng2 mommies pn dah lama menyepi mungkin sibuk menguruskan anak2 kan..yelah semua dah tambah 2 orang anak... =)

here some photos of my loved ones!

Ayra Raihana 8 months and Rayyan Afif 3 years old!lama betul mummy tak update pasal uolss..hehe

Quinny Zapp Xtra 2.0 Promotion!!

Salam dear mommies and readers!

We have promotion for Quinny Zapp Xtra 2.0 foldable type (UK Spec)

We have all new denim colours!
All ready stock!

Any orders/enquiries kindly whatsapp/msg 0128010992 for details!Thanks!

we hv courier and pickup service as well! do contact me.. =)

Anna and Elsa Frozen Dolls!

Hi dear mommies and readers!!

Frozen die hard fans anyone??

One set elsa and anna dolls only RM39!!

Interested,kindly wassap 0128010992 for orders and enquiries..

visit and like FB: Lil' Rayyan Boutique
visit and follow Instagram: LilRayyanBoutique

Babywearing with SSC (Soft Structured Carrier)

Salam dear mommies and readers..

ok,hari ni yun nak share pasal babywearing!dulu tak tau pn pasal ilmu babywearing ni..lepas join satu Group kat FB,yun pun sikit2 sedut ilmu dari sana..ooo,rupanya banyak yg yun tak tahu..

ok,meh nak share sikit..kenapa penggunaan baby carrier biasa tidak digalakkan..




1st yun try dengan ring sling..tapi tak berapa selesa sebab rasa bahagian pinggang tak support..so masa nak let go hari tu,bibik pun baru start kerja,dia nak ring sling tu!katanya selesa nak gendong Ayra,maka sedekah la kat bibik...hehehe

survey punya survey,yun minat dengan SSC,tengok harga Boba and Ergo boleh tahan jugak...survey lagi and tanya few friends,yun jumpa this FB Page: BigEyesShop

tengok design die sangat menarik!harga pun reasonable..cepat2 place order..

Alhamdulillah sekarang yun sangat selesa pakai SSC ni..bayangkan setiap hari nak angkut afif and ayra naik kereta..bila pakai SSC ni dapatlah bwk brg and pimpin afif..

few photos yun nak share dengan uolss!!

 1st  time try masa pergi holiday..

 Ayra dah mula serasi.. =)

Fall in love with SSC!


Afif First Day at Qdees

salam dear mommies and readers..

haa ingat tak entry lepas kisah yun hanta afif ke taska...ok,jangan gelak!afif pergi taska untuk 5 hari je,malu nak cerita kat orang,duit we alls dah terbang RM350..

kisahnya sebab afif warded after 5 days duduk kat taska..sedih kan..yun tak tahu apa puncanya,tapi baru masuk sehari die dah selseme and bermulala rentetan die demam sampai kene admit..

so,akhirnya we alls decide utk afif stay dengan nenek mama..bila fikir2 kesian sgt die macam boring duduk kt rumah..

yun pun amik full day leave utk survey school utk afif dan yg plng penting dekat and harga haruslaaa reasonable ye sayang. =)

dulu yun minat genius aulad,tapi distance dr rumah kene naik van..rasa tak confident utk afif naik van sendiri,haha!paranoid mummy i am!

survey punya survey we decide on Qdess,Bandar Menjalara

since adik yun kerja part time kat situ..hati ni ada sedikit kelegaan..boleh die tengok dan intai2 afif..

Rugi plak register tengah tahun..sebab tak terfikir pun nak hanta masa awal tahun..rasa anak aku ni kecik lg ni nak pergi sekolah..

ok,1st day biasala..drama sikit..takut..siap nangis..tapi yang best Qdees dia tak pernah halang parents utk duduk dalam kelas sampai habis..tapi yun nak afif survived..nampak dah leka..terus mummy cabut lari!tapi still intai dari luar..


Day 1

Day 2

Day 3

Day 3

Teacher cakap..afif ok..nampak mummy takde nangis kejap..lepas tu ok..harap sangat afif blh adapt!yun actually tak harap sangat die tau semua bende..tapi at least bagi die bergaul..communicate dengan rakan sebaya..learn how to share things..yelah,afif kan ada problem speech delay..hopefully hanta ke school dapat bantu anak mummy cepat cakap.. =)

Belajar rajin-rajin ye sayang..Be a Good Boy!Makes mummy and papa proud of u.. Love u!



Autumz Deluxe Ring Sling To Let Go!

salam dear mommies and readers..

yun nak buat iklan sikit..maaf dipinta...

yun nak letgo Autumz Deluxe Ring Sling (Aluminum Ring)

Reason: 
sebab yun nak beli SSC baru,so taknak simpan yang ni,sebelum buruk tersimpan dalam almari yun nak let go

Price: 
RM 90 including postage

masa yun beli RM 119.90

Condition:
9.5/10 (baru 2 minggu beli,like new,pakai kat rumah je)

anyone interested kindly wassap/msg at 012-8010992 or email:nurul2209@gmail.com




Features:
  • Aluminium rings that lock and grip well
  • Breathable and soft fabric - suitable for hot tropical climate (100% cotton)
  • Soft leg padding to cushion baby's thighs
  • Convenient pockets to keep small articles
  • Compact & lightweight
  • One size fits all
  • Multiple carrying positions allowed
Allowed carrying positions:
  • Tummy-to-tummy Style
  • Cradle Hold Style
  • Kangaroo Style
  • Hip Carry
  • Piggy-Back Style
Suitability :- from newborn (~3.5 kg) till independence (~12 kg)

Dilema Ibu Bila Anak Ke Taska

salam dear mommies and readers...

yun dah start hantar afif ke taska..memang sedih..mummy yg menangis masa 1st day hantar,drama sungguh kan mummy..tapi tu la hakikatnya bila anak tak pernah berpisah dengan mak..

berat dan sayu hati..tak pernah rasa macam ni..tak suka bangun pagi nak pergi kerja..benci perasaan tu..tak suka tengok afif sedih cebik bila sampai depan taska..

nenek mama tak memang tangan nk jaga dua orang sekali..since maid pun sekarang payah nak cari..

bila hanta taska,yg baiknya kita rasa anak kita akan bergaul dengan rakan sebaya,bagi cepat cakap,lebih disiplin..tapi part yg sedih bila kita terpaksa tengok muka dia mcm tak rela..balik pun sedih je..rasa macam menggangu emosi budak ni...

kalau ada mommies yang biasa hanta anak taska..cuba cerita sikit 1st experience uolsss...

yun macam tak sanggup je..rasa nak benti keje..

tapi husband cakap..bagi die berdikari,tengok dunia luar,bergaul dengan orang lain..

moga mummy tabah menempuh hari2 yg mendatang..

mama yun cakap..ni baru anak masuk taska,belum darjah 1,masuk asrama,pergi universiti,pergi belaja oversea,kahwin..kata dia..ni baru fasa pertama dalam kehidupan yun kene tempuh..

moga ini jalan terbaik untuk Rayyan Afif berdikari.. =)

bila afif pergi taska mummy yg terlebih excited tempah sticker nama letak kt botol susu and botol air..hehehe
 



Fisher Price Infant to Toddler Rocker Murah!!

salam dear mommies and readers..

new items at Lil Rayyan Boutique..

Price reduction for Fisher Price Rocker!Murah giler uolssss.. =)

RM 150 only!!!

interested??? To order,kindly visit us at
FB Fanpage: Lil Rayyan Boutique
Instagram: Lilrayyanboutique

or just wassap Mummy Yun:012-8010992

Blue
Pink
Fisher Price Infant to Toddler Rocker
It starts out as an infant seat or rocker with a low-profile frame, very appropriate for newborns. Then, as your child grows, you can easily convert this portable rocker to an infant seat to add interactive toy play. Then, make it a toddler rocker.

Flip out the kickstand to convert it from a rocker to a stationary seat for older babies or toddlers. The Newborn-to-Toddler Portable Rocker folds easily and has a built-in handle, so it can go wherever you and baby do! Requires 1 “D” alkaline battery (not included).

Maximum Weight: 40 lbs. (18 kg)

Developmental Guidelines: Use the portable rocker’s upright position only when your child has developed enough upper body control to sit without leaning forward.

Better for Mom...
- Enjoy years of use with this portable rocker—from infancy to 40 pounds!
- Convenient space for feeding baby
- So portable!
- Machine-washable pad makes cleaning this rocker a breeze!

Better for Baby...
- Calming vibrations and gentle rocking motion help comfort and soothe baby.
- Versatile seat angles add comfort for different age babies, from infants to toddlers!
- Bright colors and patterns stimulate your infant's visual sense

Ayra at 1 Month :)

Diam tak diam dah sebulan si comel mummy,Ayra Raihana :)


Mummy decide sambung checkup Ayra kat Klinik Kesihatan Ibu dan Anak Metro Prima,Kepong..mana yang gov bg free kita amik je,so additional vaccine baru pergi swasta..jimat okey! :)

Last week pergi checkup.ktorng laki bini siap main teka teki,berapa dah berat Ayra..yela,si comel ni kuat menyusu..husband teka 3.6kg,mummy plak 3.1 kg kot..

ok,nurse pun cek..

Berat :3.7kg
Panjang : 55cm

masa ni ktorng siap gelak,ok dua2 silap..rupanya Ayra lg berat seperti yg disangka..hehehe!

takpela sayang..asalkan sihat.. =)

checkup 1 month kene 2nd vaccine Hep B,punyala dia menangis sampai semua orang tgk..kuatnya la hai..kesian dia..

posing after checkup..mummy and Ayra at 1 Month



Detik Kelahiran Ayra Raihana

Salam dear mommies and readers...

Alhamdulillah dah sebulan usia Ayra Raihana..sesi berpantang pun hampir melabuhkan tirainya... ;)

Kali ni nak cerita detik kelahiran ayra..saja nk share,setiap pengalaman bersalin kan ada kisahnya,moga menjadi nukilan,bila ayra besar nanti dia boleh baca apa mummy share kat sini..

Kisahnya on 3rd February 2014:
Dr dah set appointment utk cek VE and buat CTG since that day dah tepat 40weeks,let say jalan dah buka,or ada problem pada air ketuban,Dr nak induce malam tu jugak..nk dijadikan cerita,punyala yun takut nak induce tiap hari doa biarlah sakit tu datang secara normal,bukan dipaksa...

3:00 pm: Ok,hari tu nervous,sebab pagi dah rasa sakit,tapi yun tahan..then petang ada tanda..darah!yun memang tak sedap hati dah suruh husband take half day leave..masa keluar tanda ok,masih tahan,sebab sakit mcm period pain je..mama cakap jangan tunggu,pergi hospital cepat!

3:30pm: Sampai hospital ptg tu,Dr terus cek bukaan..suprisingly!dah 4 cm!Ya Allah...cepatnya!tak rasa apa lagi...bila dah lepas seluk,biasalah..psychology,terus rasa sakit..maybe contraction dah start every 30mins..

4:00pm: Masuk wad terus kene stay labour room since wad and katil penuh,masa ni ok lagi,steady and cool kononya..bila nurse masukkan drip,sakit makin kuat,yun pun mintak ubat tahan sakit...tapi sakit still ada,makin kuat!so nurse pecahkan air ketuban!masa ni makin kerap sakit!Ya Allah sakitnya ya ampuan,sangat kerap and teramat sakit sampai yun cucuk tangan husband kuat gile!Sorry syg..mummy tak blh control..

labour room! tempat kejadian..
masa ni sebelum sakit..sempat baca doa apa yg patut..

5:00pm: Dah rasa nak buang air besar sangat,husband panggil nurse sebab yun dah tak tahan..nurse pun buat VE..suprisingly!!dah bukak 8-9cm..masa ni nurse suruh banyak baca doa..Lailahailla anta subhanakainnikuntum minazzolimin..suami yun bacakan surah maryam..mulut ni dengan nk bc zikir,sambil buat breathing technique,perasaan jadi tak terkawal..

5:30pm: Dr sampai...masa ni yun geram dengan nurse sebab dua orng pegang and regangkan kaki yun dengan kuat,sebab die kata yun pergi angkat punggung...tak tau kenapa jadi bodoh tak tahu nak teran!siap Dr cakap..jangan angkat punggung..tapi masa ni yun tak perasan,sebab nurse tolak kaki kuat2..jerit suruh push..serius dah out of energy..then Dr suruh rest,fokus teran sambil tengok baby..masa ni tak taula..husband siap cakap muka yun dah macam raksasa!hahaha!kejam ok..

5:57pm: Alhamdulillah,yun selamat melahirkan Ayra!tak ingat berapa kali push..tapi penatnya and sakitnya tuhan je yg tahu...Syukur sebab prosesnya sangat cepat..tapi sakitnya super duper hebat!hehehe.


Memang betul orng cakap pengalaman setiap anak berbeza..tapi yun syukur sangat afif and ayra lahir secara normal, tepat at 40 weeks,dan sakitnya kejap..bila mama yun cerita dulu dia siap menunggu sampai sehari nk besalin,sakit tu lama sangat..Ya Allah tak terbayang,yun yg beberapa jam pun rasa nak tercabut sangat nyawa..Syukur semuanya dipermudahkan...

Moga Ayra Raihana membesar dengan sihat ye sayang..

Pakej Bersalin Putra Medical Centre Sg Buloh

Salam dear mommies and readers..

Kali ni yun nak share info utk bakal2 ibu yang  plan nk deliver dekat Putra Medical Centre,Sungai Buloh..Sebab ramai jugak yang tanya.. :)

Hospital ni ada dua gynae,Dato' Dr Zarul and Dr Wan Ratna,both of them sangat best!sebab yun ada experience dengan dua gynae ni..Afif dengan Dr Zarul, Ayra plak dengan Dr Ratna.. :)

Everytime checkup memang ramai sangat orang,rasa macam dekat hospital kerajaan,sometimes yun ambil no giliran,then balik rumah..lepak2..then datang balik...memang menunggu agak lama,tapi Dr cek details..memang puas hati.. :)

Ok,ni yun attach pakej bersalin together with rate.. siapa2 yg tengah survey hospital utk deliver,boleh check it out ya!for me,PMC still reasonable,servis pn ok!gynae pun best!

Rasanya in future,PMC kene tambah lebih banyak wad..since ramai ibu mengandung yg buat checkup dekat sini,pernah tanya Dr,rasa2 ada ke bilik kalau sy bersalin nanti..Dr ckp..insyaAllah selalunya ada sebab patient stay at least satu malam je dekat hospital..Alhmdulillah masa yun deliver hari tu dapat bilik single..selesa la sikit and husbnd blh temankn.. :)


Before discharge hari tu,siap dapat banyak goodies! :)



Welcoming Little Princess at 40Weeks!

Salam dear mommies and readers.

Alhamdulillah,yun selamat melahirkan baby girl pada 3Februari 2014!syukur... :)

Terima kasih kepada family dan rakan2 yang mendoakan yun and baby..

Alhamdulillah Allah permudahkan proses bersalin,rasa macam mimpi sebab kejap sangat..even it was fast but yet the most painfull period!nanti yun cerita di next entry plak k.. :)

Officially present my dear princess..

Name: Ayra Raihanah
DOB: 3 February 2014
POB: Putra Medical Centre Sg Buloh
Birth Weight: 2.7 kg


Genap hari ke 7 kelahiran Ayra,family yun jemput atok sedara utk sempurnakan upacara tahnik dan offcially announce nama baby.. 


lepas ni yun update detik kelahiran Ayra..now tgh berpantang sempat curi-curi online,heeeee..

till then.. =)

38th Weeks:Kate Spade or Storksak Diapers Bag

salam dear mommies and readers...

ok,tajuk entry mcm poyo je kan..maafkan daku,kali ni preggy memang ngidam sangat diapers bag ni..

dlm wishlist mummy yun,of course Kate Spade and Storksak Diapers Bag!

mula2 dah target Kate Spade Stevie Diapers Bag macam pic kat bawah..tp last mins online seller refund duit sebab kat outlet dah out of stock!waaa,geget jari...tapi bila search balik,ada yg jual tp a bit pricey..ok,hold dulu! this bag comes with diapers changing mat as well! warna pn vibrant gitu.. =)


lepas tu survey2,ada jugak online seller jual Storksak dengan reasonable price!dulu ingat mahal,mcm Dr. Halina pakai..tapi rupanya yg tu leather..tu yg mahal..kire Storksak ni banyak jenis..now dah pening nak pilih mana!ada tak mommies yg pernah beli??blh share dengan yun mana satu yg worth to buy!

among my favs:

a) Storksak Nina


b) Storksak Tiana


c) Storksak Booby

husband bising gak,die kata diapers bag pn nk beli mahal2,tapi yun rasa rupa die cantik mcm handbag and multifunctional!gitu...ader diapers changing mat utk baby, kalau storksak siap ada bottle bag and food pouch, pastu beg dia agak besar utk letak brg baby and at the same time trendy la sikit utk mummy angkut kalau g shopping mall! besides it comes with long strap so that blh gantung kat stroller..

selagi tak beranak,selagi tu la duk belek oline handbag!mengidam la sangat kan..dah pening nk pilih..semua gojes! =)



37th Weeks: Shopping at Mother,Baby, and Kids Expo,PWTC

Salam dear mommies and readers...

Harini baru nak update!semalam false alarm!ingat nk bersalin dah...sebab perut sakit since pagi..bila pergi hospital Dr buat VE,jalan tak buka lagi..so Dr predict in 2weeks time!ok..cuak dah even anak no 2...siap cakap Dr saya dah lupa sakit contraction macam mana...blh plak kan?hehehe

Sabtu lepas,yun decide nak habiskan shopping list!ku gagahi ajak husband and afif pergi baby expo kat PWTC!okla,even booth tak banyak,tapi rasa barang banyak best and murah!

1st target nak beli postnatal care,Set Tanamera and storage bottle!tapi biasala kesudahannya..ada je barang2 sampingan yang menyusul!hahaha!gitula perempuan kan.... :)

Jumpa booth jual Set Tanamera,terus beli,sebab memang target utama kan..ramai review best!ada 11 items dalam ni,nanti yun review plak pasal set ni k..

Set Tanamera ni yun beli kat booth Keperluan Ibu Berpantang, RM360..siap dpt free VCO and tungku herba,boleh jugak beli online melalui FB.. =)

next target nak cari storage bottle,rasa murah dah kot storage bottle,RM17 ada 6 bottles!

tommie tippee tu pun rasa bebaloi sebab dua bottle and dua pacifier,RM68,booth depan jual sebijik sejiban RM80,ni yun beli dekat booth LittleBayi,memang murah sangat barang situ,i mean murah from other booth! 

lepas tu sesi mencari brg sampingan!hooded towel and bantal utk car seat! =)

 socks GAP time expo memang murah,RM3/each,ambil 4 barang RM10,murah kan?? 


Ni pun antara rembatan yg plng sikit kalau pergi baby expo..nasib suami ku tak bising,die layankan je mak buyung ni...

Okey,semua dah prepare!now tunggu masa utk pop out!

Ya Allah permudahkanlah urusan ku...Dear mommies,doakan yun and baby ye...moga semua ya sihat2 and senang i nak teran nanti..heeeee :)

Till then,take care uolss!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.