35th Weeks: Mendobi Baju Baby Adik

Salam dear mommies and readers..

Diam tak diam dah 35th weeks...last week family yun,mama,baba,and adik2 yun pergi umrah,yun macam tak sedap hati sbnrnya mcm rasakan nak terberanak awal,tp dieorng pergi for 2weeks,actually by that time mama balik,yun dah 37th weeks,tapi...ramai yang cakap 2nd baby salu keluar awal...harap sangat baby adik tnggu nek mama balik...jangan keluar dulu ye syg... :)

Hati dah risau..tak tenang...lately ni baby adik asik menekan je kat bwh...kdng rasa mcm nk terkeluar,lg merisaukan bila baju adik tak basuh lg,barang ke hospital tak packing lg,bilik nk berpantang tak set up,katil adik lagi...waaaa!!!banyak lg....

So weekend ni yun ajak hubby tolong mana yg patut..mummy will do part membasuh and melipat baju...
Bab setup katil and beli brg lain tugas papa la kan..

Ni la hasil mendobi tadi..tengok balik banyak rupanya baju mummy beli!beli main angkut je,bile nak membasuh sakit pinggang,sampai papa tolong mummy bilas..tak larat nak oi..towel and blanket pn xbasuh lagi..

afif tolong papa basuhkan playpen adik..simpan sampai berhabuk..hehe!

Oklah...lepas ni nk kemas brg mummy ke hospital..

Till then,take care dear mommies :)

Book Hunting at Big Bad Wolf 2013!

Salam dear mommies and readers!

Wahhh!pasti ramai yg spent the weekends shopping buku at big bad wolf,tengok group gojes mommies,ramai yg shopping buku utk anak kn..

Well,same goes here!tgk review ramai cakap 1st day ramai org sampai 2-3 pagi pn still jem and long queue utk byr..then yun tanya hubby,jom buat kerje gile nak pegi pagi buta,hubby said..esok jela mummy,lepas subuh..for your info,kali ni dieorng open 24h non stop until 15DeC!

So,esok nya lps subuh...ktorng keluar rumah,angkut afif yg tak mandi lg,sian syg mummy...hehehe!

Sampai sana pukul 745am,banyak je kerete dah park,tp crowd still okey..tak ramai sangat,maybe semua da shopping on the 1st day..


It was a really good bargain shopping buku at big bad wolf!sebab harga buku tersangatlah murah esp for kids..sejak ada big bad wolf,yun dah tak pergi any other book stores kalau bli buku afif,sebab kat big bad wolf its way cheaper..hard cover books only rm3-rm18.

masa nak exit tu ade section utk toddlers and baby activity books,rasa better beli buku dekat sini,sebab lg menarik since banyak activity books,buku yg ader sound,boleh keluar bunyi,lagu..nampak macam afif lg berkenan dengan activity books =)


So,uols yg tak pergi lagi,cpt pergi!serius sangat berbaloi! :)

Here the damage during the big bad wolf!heeeeeeeee

 





Pureen Clearance Sale,Nov 2013

Salam dear mommies and readers!

Kalau bab shopping laju je nak update kan...hehe!

Last weekend yun semangat ajak husband pergi pureen clearance,sebab baju serius murah..so,masa ni la sesuai nak tambah baju basahan utk baby adik..

Kisahnya kami sampai awal 930am,yun target baju dulu!sampai2 tgk kosong!semua pakat berdiri tunggu staff pureen punggah kotak...bila dieorng punggah,semua mcm piranha!merakus tak ingat!yg geram,suami orang,bapak orang gile merakus meroyan sampai tolak ibu preggy...rasa mcm kurang aja je..agak2 la kan,macam baju tu free je..husband yun dah geram,tak bagi yun berasak,die cakap baik kita beli kat sogo je...hahaha!masa ni yun sempatla capai beberapa helai...

Masa nk sorting baju kat tepi2 coridor,ni part plng best...mommies yg merakus pilih2 banyak tu dieorng tinggal je baju setimbun kat tepi,yelah..dieorng bukan nak beli semua,rakus memilih..tp at the end cmpak je kat tepi..yun pun sort je nk pilih mana...haaa!mcm ni lg best,tak payah aku berasak berlaga perut dengan rmai orang...pilih punya pilih banyak gak,dapat dlm 25helai..each rm3!ooo,sukanya laaa hati..sebab murah kan... ;)

Sempat grab barang lain..mcm toilettries,bottle cleanser,refill body bath afif..ni brg yg wajib,kalau beli mesti buat stok banyak2 sampai next sales!heeeeeee!

ni hasil rembatan mommy yun.. =)





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.