International Baby Expo 2013,KLCC

Salam dear mommies and readers..

Harini nk update aktiviti last week,meroyan mencari brg baby adik!dah 29th weeks bru nak beli..so,alang2 ada expo ni..cepat2 ajak mr husband..pagi2 kami anak beranak ni dah bangun,sebab taknak berasak ramai tengah hari nanti.. 

Tips kalau nak pergi klcc,jangan park kat klcc,sebab parking mahal kn..salu ktorng akan park kat opposite side,Avenue K.kalau korang singgah beli brg kat situ,parking just byr rm5,make sure kene tnjuk receipt kalau korang ada beli brg kat Avenue K.. 

Okey,overall booth sgt best!good bargain!mmg excited klu beli utk newborn baby..

Tadaa!ni hasil rembatan mommy yun!
....
.....
........
.............
....................



Excited dpt beli swaddle pod,RM38 each, nursing bra beli 3 dapat RM20 each,barut baby RM5 each, TT bottle RM39 for two bottles! =)


Part baju mmg rambang mata sangat...byk choice bju girl!murah plak tu,rompers tu each RM5.kain quality uolsss..tebal...sock plak each RM3.pastu sempat terjah H&M...baju baby pn not bad,cantik and yet still reasonable..

tak lupa jugak,free gift yg dpt masa expo!


esok tu gagah lagi pergi The Curve,niat bukan nk shopping,tapi sebab COD stroller customer..alang2 tu singgah tengok mothercare sales!mana blh tgk je kan...sempat rembat disposable breast pad,baby cotton bud and baju abg afif! =)

by the way,this weekend ada pureen clearance!harus terjah nak complete kan barang baby adik.. =)




Wishlist for Baby Adik

Salam dear mommies and readers.. =)

Dulu masa 1st pregnancy,excited nak update every months of pregnancy..ni bila masuk anak no 2,jadi malas nak update..macam tak fair je kat baby adik..tak tau kenapa tahap kemalasan nk update blog lately ni..

Hmmm...kali ni yun tak excited sangat nk shopping brg baby,sampai husband tanya..
"Mommy,taknak shopping ke barang adik?"

Supposed mommy excited la kan,since Doc dah confirm GIRL!!

so,dah masuk 7 bulan ni baru start buat preparations!nti yun update hasil rembatan kat baby expo last week kat KLCC! =)

tapi kali ni..mommy macam mengidam nk stroller baru!haha!giler tak...dah 3 biji stroller kat rumah,nasib dah jual satu..tapi papa pun macam setuju sebab stroller yang mommy idamkan ni sangat practical!its not 4 moms origami..aiyoo!mahal sangat!but..Babyzen Yoyo!!alhamdulillah,kalau ada rezki nak berholiday next year,memang nk sangat stroller ni,since ramai cakap stroller ni senang bwk naik atas flight..Syukur sangat,husband menang grand prize annual dinner,so cash tu blh shopping stroller and barang baby adik..alhamdulillah ramai cakap rezeki baby adik papa menang.. =)

mommies tau tak mana nak dapat chepeast price for this stroller?survey ari tu dalam rm1580 kot paling murah..

1. BabyZen Yoyo



2. Medela Swing Breastpump

lepas tu kan..mommy gedik nk breastpump baru..sebab yg ni pn alasan 'practical',senang nk bawak pergi ofis..dulu pkai spectra 3,leceh..sebab berat and kene plug in..okey,dah tu yg spectra 3 tak tau nk humban mana,since da ader 2 breastpump kat rumah..haha!mommy tak nak freestyle,sebab rasa nanti at the end pkai single pump je..xpela,swing pun ramai cakap okey.. =)


okey..tu je wishlist mommy!alhamdulillah papa dah bagi green light..mommy happy sambil melompat bintang!haha!tipulaaa kan....mau terberanak kejap lagi..hihi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.