Entering 2nd Trimester

salam dear mommies and readers...

belum terlambat lg kot nk ucap selamat hari raya!heeee!semua orang dah post pic raya cun melecun..class uols! =)

alhamdulillah,yun dah memasuki 2nd trimester..masa bulan puasa memang sangat mencabar..yun skip jugak puasa 10 hari,kirenya selang seli puasa 2 hari,then rest sehari..sebab bila lepas sahur dah start muntah...tengah hari mula lapar balik,badan pun lembik..hmmmm... =(

now da 17th weeks,tapi selere makan belum lagi nk merakus,hehe!tak tau kenapa nasi masih tak berselere,tapi bab makanan western laju je mak!insyaAllah doc scan hari tu maybe kali ni girl!ya allah,rasa seronok and syukur sangat,masa doc scan baby adik terkangkang,adoi,shame2 la,hehe...doc cakap next month nak confirm balik...mula dah terbayang baju pink gugurl yg cute!head band yg macam2 colour!heeeee...

itu je entry pendek kali ni..doakan yun and baby sihat ye mommies semua...

nk selitkan jugak pic raya hari tu.. =)






take care!

Rayyan Afif turns 2 years old!

salam dear mommies and readers!

Ya Allah,malasnya nk update blog..yun tak segigih mummy semua..huhuhu!sampai nk update kisah anak bujang yg dah masuk 2 tahun pun blh delay 1 week!teruk sungguh mummy kn afif...

Alhamdulillah, 28th July 2013,Rayyan Afif sudah 2 tahun...terima kasih Ya Allah,atas 2 tahun yang bermakna buat kami sekeluarga..

Dah 2 tahun takde majlis meriah mcm orng lain..yela,dah 2 tahun jatuh bulan puasa...nk buat masa raya macam agak basi plak kn..hehe!takpela sayang,mummy and papa still ingat birthday afif..masa buka puasa hari tu,mummy beli kek..nak cri kek pocoyo semua taknak amik order dah..katanya nk raya semua letih agaknya nk buat kek!heeeee!


InsyaAllah tahun depan kalau jatuh syawal,kita buat birthday party k!

Moga anak mummy and papa,Muhammad Rayyan Afif terus membesar dengan sihat,cergas,bijak,jadi anak yg setiasa mendengar kata dan rajin solat ye sayang...

Progress Rayyan Afif umur 2 tahun..alhamdulillah afif dah boleh nk bercakap sikit2..count 1-10,tapi still tak clear..its ok sayang,walaupun afif tak sepetah anak orang lain,mummy yakin satu hari nanti mesti afif akan ajak mummy and papa bersembang kan?

yun dah malas nk compare dengan anak orng lain..yela,sometimes setengah ibu update,anak die dah pandai ni..pandai tu...count 1-20,sebut A-Z,pandai bersembang...tak tipu,sometimes yun terasa jugak sebab afif agak slow in terms of speech..takpe..afif jangan putus asa k!mummy and papa akan salu guide afif.. =)

btw,Selamat Hari Raya mommies!enjoy your raya hols,sure lepas ni banyak update raya kan!

till then,take care mommies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.