Lil Rayyan Boutique Promotion!!

salam dear mommies,lama yun tak promote Lil Rayyan Boutique kat blog usang ni...hehehe

sempena June Promotions..Lil Rayyan Boutique comes with some discount items!

Check this out!

a) Fisher Price Rocker,RM180 only (Mommy Yun's Follower)

b) Quinny Zapp Xtra 2013 Colours!!
(text me for promo price, 012-8010992)

c) Skip Hop Zoo Collections
~ Skip Hop Trolley Luggage: RM65
~ Skip Hop Neck Cushion: RM 25




if u guys interested in any of this items,kindly wassap or text mommy yun at 012-8010992! 

Happy Shopping!! =)

Speech Therapy

Salam dear mommies and readers..

Dua bulan okey tak update!pencapaian terbaik!hehe

First of all,tq dear mommies yg sudi memberikan komen on my last post,i do read all your comments!tq for tips,advise,and share your experience as well...

Ibu mana yg tak risau kan...yun lagi risau..husband selalu pesan,jangan la asik nk bandingkan anak kita dengan orang,mungkin perkembangan tu tak sama,anak orang tu cepat tang ni,anak kite plak cepat tang ni..rasa normal kot,ramai ibu-ibu di luar sana akan mula dialog mcm ni.."abang,anak si A kan dah pandai buat ni..buat tu...anak kita takde pun.."

Rasa kawan-kawan yun yang baru anak sebulan dua pun mengalami masalah ni,siap cakap..husband die bising kalau die asik nk compare anak dengan anak orang lain..haaa!Bila dieorng start cakap.. "eh,anak orang tu dah boleh meniarap la,kenapa anak kita tak lagi.."

Mmm...its normal i thing..ibu kan..sentiasa risau... :)

Back to post title,last week yun pergi checkup Rayyan Afif and vacsin chicken pox,so mentang-mentang memang takde patient,yun pun tanya doc about ADHD and  autism..he just suspects that maybe my lil boy has delay on speech..so doc pun prepare surat utk refer ke hospital sungai buloh for speech therapy.

He almost 2 years,but he speaks only 3-4 words..doc cakap agak lambat utk kanak-kanak 2 tahun..ok,mummy and papa akur,kite kene pergi jugak,yun harap ini tindakan awal,takut terlambat..menyesal...

Any dear mommies yang pernah hanta anak ke speech therapy,kindly share with me,apa method mereka ajar?how is the effectiveness?tq in advance!

Take care all!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.