Pureen Clearance Sale,Nov 2013

Salam dear mommies and readers!

Kalau bab shopping laju je nak update kan...hehe!

Last weekend yun semangat ajak husband pergi pureen clearance,sebab baju serius murah..so,masa ni la sesuai nak tambah baju basahan utk baby adik..

Kisahnya kami sampai awal 930am,yun target baju dulu!sampai2 tgk kosong!semua pakat berdiri tunggu staff pureen punggah kotak...bila dieorng punggah,semua mcm piranha!merakus tak ingat!yg geram,suami orang,bapak orang gile merakus meroyan sampai tolak ibu preggy...rasa mcm kurang aja je..agak2 la kan,macam baju tu free je..husband yun dah geram,tak bagi yun berasak,die cakap baik kita beli kat sogo je...hahaha!masa ni yun sempatla capai beberapa helai...

Masa nk sorting baju kat tepi2 coridor,ni part plng best...mommies yg merakus pilih2 banyak tu dieorng tinggal je baju setimbun kat tepi,yelah..dieorng bukan nak beli semua,rakus memilih..tp at the end cmpak je kat tepi..yun pun sort je nk pilih mana...haaa!mcm ni lg best,tak payah aku berasak berlaga perut dengan rmai orang...pilih punya pilih banyak gak,dapat dlm 25helai..each rm3!ooo,sukanya laaa hati..sebab murah kan... ;)

Sempat grab barang lain..mcm toilettries,bottle cleanser,refill body bath afif..ni brg yg wajib,kalau beli mesti buat stok banyak2 sampai next sales!heeeeeee!

ni hasil rembatan mommy yun.. =)





13 comments:

Sharz December 3, 2013 at 1:46 PM  

rasa nak pergi jugak..tapi macam menakutkan terus tak jadi.. :P

My Love.. December 3, 2013 at 3:27 PM  

a'aa...dl pun pergi jgk...time before deliver..

xde pun adegan menolak sbb drg dh susun...n lps dh pilih ddk tepi, staff drg keluarkan lagi stok diff age plk..so pilih lagi...

a'aa best giler pilih yang org dh xmo tu..xyah bsesak...kadg2 dh xde pn kt tmpt dlm raga drg...

tp Q dia mcmana? msti panjang kan?

selamat membasuh baju di kala hujan ni..hehehe

LuN@_aiDi December 3, 2013 at 4:56 PM  

best3x!! tak pernah lagi jejak kaki ke pureen sales neh..huhuh
blk Msia nnt insyaAllah akanku jejaki! ^^

Anonymous December 4, 2013 at 10:01 AM  

pergi haritu...sampai pukul 9 pun dah ramai gila orang..bukak gate terus berlari orang yang depan2..bapak2 budak pun macam tak bertamadun..amik beg pun nak berebut, dilanggar nye aje kite yang tengah preggy..memang sakit hati ..tapi sebab barang2 lain murah tabahkan jela hati..lepas ni tak taula lagi sanggup pegi ke tak

~YUN~ December 4, 2013 at 10:03 AM  

sharz: klu nk beli toilettries okey..xyh berasak kat baju tu.. =)

my love:tulaaa..dulu yun pergi xla seteruk cmnie,ni xtaulaa kan...adoi..saba jela...tu yun suka pilih kat tepi je,dpt apa nak pastu byr..so far alhmdulillah kaunter die byk..depan and belakang..cepat je..xyh beratur pjg..bab membasuh tu yg susah...da la baju kecik2,hehehe

luna:mmg best!dont worry every 3 months die akan buat clearance sale kat PJ =)

yUmiE AzuRa December 4, 2013 at 11:19 AM  

haha yumie kirim je.nk pegi rse cm xberbaloi lak sbb xbyk pn nk beli.maka smpi skrg ni xpenah lg jejak kaki ke pureen warehouse sales ni.mayb someday klu iman nk dpt adik kne jejak jgk kot.hehe

Aty_Fared December 4, 2013 at 12:20 PM  

Aty pon pilih dari tepi2 tu jer...kat dalam mmng tak dapat la....

Mrs.aisheiteru December 5, 2013 at 10:45 AM  

Faeza pun pegi sabtu pagi. horror jgak bila time tuang kotak smua berebut. semua org main kaut jer n pilih kat tepi2.

Walaupun x dpt nak kaut mengaut, mmg berbaloi sbb harga murah.

Nor Ayuni Rosli December 5, 2013 at 12:02 PM  

Bestnya. Ayu x pernah merasa lagi pergi Pureen warehouse sale tu. Entah bila nak pergi pun x tau. Teringin jugak sebab baju basahan memang serendah RM 3.

Eh baru tau you pregnant for second eh? Tahniah ye.

Anyway nak exchange link boleh? Sebab Ayu baru tukar URL. Before this my URL would be bnsyg-stories.blogspot.com. My new URL would be ayuni-stories.blogspot.com
Let me know ye?

Thank you

~YUN~ December 5, 2013 at 3:39 PM  

anony:btul!bapak2 yg hover giler..rasa nk sound je...tp yela,brg lain pn murah,so xyhla join tolak menolak tu,satg jatuh cm xbebaloi,hehehe

yumie:yun rasa worth it kalau nk dpt baby baru,sbb blh borong baju...masa afif sorang,yun beli toilettries je pun..mls nk tgk baju,huhuhu

~YUN~ December 5, 2013 at 3:42 PM  

aty:samala kita..xjumpa la plk kan ari tu,sti masing2 sbuk memilih and sorting baju,hehehhe

faeza:yun nk gelak tgk ragam orng,sempat kaut ujung2,pastu dah malas,lepak je la kat tepi join orng2 lain pilih baju... =)

~YUN~ December 5, 2013 at 3:45 PM  

ayuni:hi ayuni,tulaaa...yun ada save link ayuni,tp xleh buka ari tu masa blogwalking,okey!lets exchange link..
yun punya: nurul2209.blogspot.com

Nor Ayuni Rosli December 5, 2013 at 5:28 PM  

Hi Yun. Dah add URL. Thank you Yun =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.