35th Weeks: Mendobi Baju Baby Adik

Salam dear mommies and readers..

Diam tak diam dah 35th weeks...last week family yun,mama,baba,and adik2 yun pergi umrah,yun macam tak sedap hati sbnrnya mcm rasakan nak terberanak awal,tp dieorng pergi for 2weeks,actually by that time mama balik,yun dah 37th weeks,tapi...ramai yang cakap 2nd baby salu keluar awal...harap sangat baby adik tnggu nek mama balik...jangan keluar dulu ye syg... :)

Hati dah risau..tak tenang...lately ni baby adik asik menekan je kat bwh...kdng rasa mcm nk terkeluar,lg merisaukan bila baju adik tak basuh lg,barang ke hospital tak packing lg,bilik nk berpantang tak set up,katil adik lagi...waaaa!!!banyak lg....

So weekend ni yun ajak hubby tolong mana yg patut..mummy will do part membasuh and melipat baju...
Bab setup katil and beli brg lain tugas papa la kan..

Ni la hasil mendobi tadi..tengok balik banyak rupanya baju mummy beli!beli main angkut je,bile nak membasuh sakit pinggang,sampai papa tolong mummy bilas..tak larat nak oi..towel and blanket pn xbasuh lagi..

afif tolong papa basuhkan playpen adik..simpan sampai berhabuk..hehe!

Oklah...lepas ni nk kemas brg mummy ke hospital..

Till then,take care dear mommies :)

11 comments:

Shasha Azmar December 30, 2013 at 12:02 AM  

owhh yun...nampaknya kita serupa..baru ni terhegeh2 nak kemas segala..dr awal tak nak buat..kih3..padan muka kita kan..

Didie Kamila December 30, 2013 at 12:21 AM  

Take care..semoga semuanya baik2 je..:)

fiszah_pjo December 30, 2013 at 9:35 AM  

so pinky2 ....da tau da adik nye gender apa..hehe...good luck dear

juneHalim December 30, 2013 at 11:04 AM  

aloo comelnye pink disana disini hehehe.. moga semua dipermudahkan mummy yun :)

harzharun December 30, 2013 at 4:37 PM  

oooo afif nak dpt adik perempuan rupanya...hehe...

pinky2 semua..

myaini December 30, 2013 at 6:56 PM  

Dah xlama dah yun...InsyaAllah sempat makayah yun balik dari umrah....saya pulak untuk second baby keluar masa 39 minggu..tak la cepat pun....bergantung pada baby bila nak keluar...hahaha...

Suka tengok pemandangan pinky disana sini:)

Creative By Two December 31, 2013 at 9:18 AM  

Yun, faeza pun baru nak masuk 35w. Baju dah dobi. cuma part2 blanket bedung katil smua belum settle. Lately baby plak asyik mengeras.

Smoga smua urusan dipermudahkan yer.

athiey December 31, 2013 at 11:19 AM  

YUN! same aa.. adik baby pun gegirl jugaks. hahaha and malas jugak mau buat preparation ni, br je basuh baju2 die last week. tu pon basuh pakai washing machine je. sbb mmg xlarat lah nk berbilas2 guna tangan ni. berat sgt rase perut ni. hehe anyway, selamat bersalin ye nnti, tak lame dh tu. same minggu je kite. hehehe

~YUN~ January 2, 2014 at 10:24 AM  

Shasha: tulaaaa....ni bru terhegeh2 nk buat,mulalaaa sakit pinggang nk membasuh bagai,hehehe

Didie:tq didie..doakan yun ye.. :)

Fiszah: insyaAllah girl! :)

~YUN~ January 2, 2014 at 10:26 AM  

June: insyaAllah june.,,doakan yun tau...getting nerves day by day... :)

Harz:InsyaAllah girl harz,leh la geng sepasang nanti... :)

Aini:39 weeks ke?insyaAllah baby keluar nti pn lebih kurang cmtu,tnggu nek mama balik...sbb da tau girl,mummy punyala excited beli bju,over tau i ni...hehehe

~YUN~ January 2, 2014 at 10:29 AM  

Faeza: eh samala kita kan...tula lately ni asik mengeras n menekan je ke bwh,mayb die nk parking kot kan.,,faeza pn take care,moga semuanya dipermudahkan k... :)

Athiey:sama yee...alhamdulillah...tula,mula ingt nk masuk mesin,tp mcm rajin sgtla kononnya.,skali xlarat,hahaha.take care athiey! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.