Wishlist for Baby Adik

Salam dear mommies and readers.. =)

Dulu masa 1st pregnancy,excited nak update every months of pregnancy..ni bila masuk anak no 2,jadi malas nak update..macam tak fair je kat baby adik..tak tau kenapa tahap kemalasan nk update blog lately ni..

Hmmm...kali ni yun tak excited sangat nk shopping brg baby,sampai husband tanya..
"Mommy,taknak shopping ke barang adik?"

Supposed mommy excited la kan,since Doc dah confirm GIRL!!

so,dah masuk 7 bulan ni baru start buat preparations!nti yun update hasil rembatan kat baby expo last week kat KLCC! =)

tapi kali ni..mommy macam mengidam nk stroller baru!haha!giler tak...dah 3 biji stroller kat rumah,nasib dah jual satu..tapi papa pun macam setuju sebab stroller yang mommy idamkan ni sangat practical!its not 4 moms origami..aiyoo!mahal sangat!but..Babyzen Yoyo!!alhamdulillah,kalau ada rezki nak berholiday next year,memang nk sangat stroller ni,since ramai cakap stroller ni senang bwk naik atas flight..Syukur sangat,husband menang grand prize annual dinner,so cash tu blh shopping stroller and barang baby adik..alhamdulillah ramai cakap rezeki baby adik papa menang.. =)

mommies tau tak mana nak dapat chepeast price for this stroller?survey ari tu dalam rm1580 kot paling murah..

1. BabyZen Yoyo



2. Medela Swing Breastpump

lepas tu kan..mommy gedik nk breastpump baru..sebab yg ni pn alasan 'practical',senang nk bawak pergi ofis..dulu pkai spectra 3,leceh..sebab berat and kene plug in..okey,dah tu yg spectra 3 tak tau nk humban mana,since da ader 2 breastpump kat rumah..haha!mommy tak nak freestyle,sebab rasa nanti at the end pkai single pump je..xpela,swing pun ramai cakap okey.. =)


okey..tu je wishlist mommy!alhamdulillah papa dah bagi green light..mommy happy sambil melompat bintang!haha!tipulaaa kan....mau terberanak kejap lagi..hihi!

9 comments:

Cik Puan Rara November 20, 2013 at 11:32 AM  

beshnya yoyo tu.bila lah nk dpt.hehehe

My Love.. November 20, 2013 at 11:42 AM  

Salam Yun,

Dah 7 months? how time flies...Babyzen Yoyo ni pn dah ckp kt hubby jgk nak beli utk travelling pya stroller...sbb skrg Mclaren jenis xleh recline (padahal ok je budak tu)...hehehe..

ni US pya product kan? tgh suruh kakak survey sbb dia kt US...kalau murah mcm nk grab satu je...

skrg swing pn dah double pump kan x salah?

btw take care!

~YUN~ November 21, 2013 at 11:50 AM  

RARA:yun pn xbeli lg rara..tnggu pas deliver bru nak beli =)

My Love:wslm...tula kejap je kan..yeke?kalau sana cheaper besla..senang pn nk beli sbb die blh bwk naik flight kan..aah ader yg double,tp mahal jugak,hehehe

Fiqah December 4, 2013 at 12:26 PM  

Saya beli Yoyo Zen RM1299. Online.Kalau nak contact boleh jer

~YUN~ December 7, 2013 at 4:41 AM  

Fiqah:rasa yun da jumpa,xsilap die ada kedai kat bdr sri damansara kan? :)

Anonymous December 29, 2013 at 8:15 PM  

Boleh dpt rm1299 je babyzen yoyo tu.. Thebabyloft.com

~YUN~ December 29, 2013 at 10:49 PM  

ano: ok,tq! =)

zila June 20, 2014 at 8:38 PM  

Kat mane bli yoyo 1299 tu?nk contact

~YUN~ June 23, 2014 at 11:56 AM  

zila:da xdpt...nai harga daaaa...huhuhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.