Rayyan Afif turns 2 years old!

salam dear mommies and readers!

Ya Allah,malasnya nk update blog..yun tak segigih mummy semua..huhuhu!sampai nk update kisah anak bujang yg dah masuk 2 tahun pun blh delay 1 week!teruk sungguh mummy kn afif...

Alhamdulillah, 28th July 2013,Rayyan Afif sudah 2 tahun...terima kasih Ya Allah,atas 2 tahun yang bermakna buat kami sekeluarga..

Dah 2 tahun takde majlis meriah mcm orng lain..yela,dah 2 tahun jatuh bulan puasa...nk buat masa raya macam agak basi plak kn..hehe!takpela sayang,mummy and papa still ingat birthday afif..masa buka puasa hari tu,mummy beli kek..nak cri kek pocoyo semua taknak amik order dah..katanya nk raya semua letih agaknya nk buat kek!heeeee!


InsyaAllah tahun depan kalau jatuh syawal,kita buat birthday party k!

Moga anak mummy and papa,Muhammad Rayyan Afif terus membesar dengan sihat,cergas,bijak,jadi anak yg setiasa mendengar kata dan rajin solat ye sayang...

Progress Rayyan Afif umur 2 tahun..alhamdulillah afif dah boleh nk bercakap sikit2..count 1-10,tapi still tak clear..its ok sayang,walaupun afif tak sepetah anak orang lain,mummy yakin satu hari nanti mesti afif akan ajak mummy and papa bersembang kan?

yun dah malas nk compare dengan anak orng lain..yela,sometimes setengah ibu update,anak die dah pandai ni..pandai tu...count 1-20,sebut A-Z,pandai bersembang...tak tipu,sometimes yun terasa jugak sebab afif agak slow in terms of speech..takpe..afif jangan putus asa k!mummy and papa akan salu guide afif.. =)

btw,Selamat Hari Raya mommies!enjoy your raya hols,sure lepas ni banyak update raya kan!

till then,take care mommies!

6 comments:

bibi yusof August 6, 2013 at 10:24 AM  

yun.. me too...
now me kurang sket dah compare compare ngan anak org lain.. just focus on our son..
kita sama sama doa anak anak kita petah bercakap.. insyaAllah :)

Wawa August 6, 2013 at 10:40 AM  

progress budak lain2...mcm adik bongsu sy umo 4 tahun baru start bercakap...dan skang umo 7 tahun baru pandai buat ayat, tp kelakar ciket la klu dgr...hehehe...nti dah besar, okey la...:D

Melissa August 6, 2013 at 1:57 PM  

Happy birthday Afif dear. :)

Mummy Afif don't worry too much k, every toddler develops at different paces. InshaAllah Afif will grow up to be a bright & soleh boy ! :)

!k@ August 9, 2013 at 12:57 AM  

Yun..xpe..tetiap budak perkembangan lain2..insyaallah nanti afif akan petah bercakap...biarla org update pasal perkembangan anak diorg..kita fokus anak kite ye..xmo compare2..xbesh la kalo yun susah ati..xelok utk adik baby..chill ye..hehe..btw..
Selamat hari lahir yang ke2 abg rayyan afif..aunty doakan afif akan membesar jd anak yg soleh n jadi kebanggan mummy n daddy bila besar nanti..peluk cium dr aunty n ammar...

Elanie Khair August 11, 2013 at 11:10 PM  

Hehe..thats y nanie dh malas update pasal hazim kat blog n dh malas blogwalking.

Anak kita, bahagian dia. Jgn samakan anak kita dgn anak org lain. Each child is special in their own way.

bibi yusof August 29, 2013 at 2:07 PM  

yun tgh cari puzzle macam bb beli untuk ali ker? tadi my sister pegi popular i suh tgkkan skali ade ke tak.. die ckp byk choices kat situ... so i dah suh die belikan satu... transport puzzle.. harga sama je.. RM 19.90 jugak..

kalau yun cari kat popular tak jumpa, still nak jugak.. let me know kalau nak suh belikan k..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.