Good News!

salam dear mommies and readers...

Good news?can anyone guess?well,actually i am expecting for 2nd baby,insyaAllah Rayyan Afif will be 'abang' next year..EDD will be 1st Feb 2014.Syukur Alhamdulillah... =)


Doakan yun and baby sihat k..harap sangat this time alahan tak seteruk macam preggy kan Rayyan Afif,macam mama yun die cakap..salu anak 1st mmg teruk..when it comes to 2nd and so forth,alahan takla teruk sangat...i am hoping the same thing!Ya Allah permudahkanlah...amin..amin...

kalau group 2011 babies,ramai mommy dah preggy kan??kire yun ni tertinggal train jugak la...hehe

alhamdulillah,esok dah masuk 11th weeks..sgt mencabar sebab sekarang bulan puasa..any mommies yg nk share experience preggy masa bulan puasa especially during 1st trimester..jomla share,yun xder experience actually..

doakan yun and baby sihat ye..Selamat berpuasa mommies! =)

take care all!

23 comments:

aThidEaN July 12, 2013 at 11:24 AM  

tahniah yun!!!
yaaayyy alhamdulillah
yup i pernah puasa masa first trim. masa pregnant ilyaas dulu.
mmg mencabar, sebab lepas sahur, sure muntah balik. camne nak ada energy kan nak puasa. tp Alhamdulillah berjaya juga diharungi.
InysaAllah lama-lama saya terbiasa dan pujuk diri.

apa saya buat is bila lunch hour, wajib tidur. klu tak, lembik sgt.
otw balik rumah plak, saya lucky masa tu husband drive.so dlm kete mmg flat kan kerusi, n berbaring tersandar.

sampai rumah, masak sikit. pastu baring lagi.

nak solat terawikh, kekadang kuat buat trus pas isyak.kadang x larat, bangun malam baru terawikgh.


InsyaAllah yun pon akan dipermudahkan camtu.

mama leen July 12, 2013 at 11:25 AM  

tahniah.. :)

yUmiE AzuRa July 12, 2013 at 11:34 AM  

congrats again yun!!
jga diri elok2 k:)

myaini July 12, 2013 at 11:52 AM  

wah wah..congrats yun...rayyan dah nak dapat adik....semoga selamat semuanya.....puasa dan hamil ni mmg agak mencabar kan..

seronok dengar kawan-kawan dalan group babies 2011 dah nak dapat adik.....

Take care ye!!

nurul_luq_luq July 12, 2013 at 12:03 PM  

wow tahniah yun...semoga allah permudahkan proses zuriat untuk kali ini.rindu nak mengandung jugak hehehe...

AyNz July 12, 2013 at 12:12 PM  

Yun!! Kita sama lagi!! tapi yun awal 3 minggu ;) Hihii

Yeayy ade geng lagi.. best! Alhamdulillah =)

Moga kita kuat berpuasa penuh tahun ni ;)

Suliana July 12, 2013 at 12:20 PM  

tahniah. kita pun ada baby 2011 tapi hjg tahun.. tgu thun dpn lah utk plan 3rd baby :-) masih terasa sakitnya. hehe

Shu @ Mrs. Hamid July 12, 2013 at 12:20 PM  

Congrats Yun ;)
Take care.

Nurul Ilyani July 12, 2013 at 12:32 PM  

Congrates yun ;)

ettyzukhair July 12, 2013 at 12:44 PM  

ehe..nak join congrats gak walaupun dah tau lame..hehe..yun 1st tri kalau xlarat n alahan pun teruk..flat sgt ke..n bergantung pd condition baby digalakkan ibu tidak berpuasa..nanti ganti..if dh 2nd,3rd tu kalu boleh puasa je selagi larat..1st tri ni crucial sket..baby tgh develop nak gain as much nutrient from what u eat, dr body u.. anyway if xde masalah teruskan dgn kuat semangat ok..chaiyok mommy!!

Ibu Najla July 12, 2013 at 2:46 PM  

Congrats yun!!! :)

Mama Marcello July 12, 2013 at 3:01 PM  

Tahniah Yun..
Jaga diri baik2 n selamat berpuasa

ily♥ July 12, 2013 at 3:07 PM  

Alhamdulillah. Tahniah yun..Take care..

juneHalim July 12, 2013 at 4:17 PM  

tahniah again yun..heheheh..
kalau june sama pendapat ngn mak etty..1st trimester klu rasa larat berpuasa lah, tp tak digalakkan jugak since bby kecik n kita alahan. Tapi kalau mummy yun kuat go go!! semoga semuanya ok ok saja. :)

shoes.handbag.closet July 12, 2013 at 6:45 PM  

Congratulations!!

My Love.. July 15, 2013 at 12:18 PM  

Congrats....

Saya pn alahan teruk sangat time pregnant yang 1st..smpi xbersedia untuk 2nd since hubby keje jauh..

btw semoga semua dipermudahkan...

ciksuen July 16, 2013 at 12:07 PM  

wah3! COngratz yun~ Bestnye da pregnant utk yg seterusnye..perlukah i mengikut jejak u? Hehe

thezaila July 25, 2013 at 1:48 PM  

congratulation yun!!! :)

wanie July 25, 2013 at 6:12 PM  

Yun.. tahniah, semoga yun sihat selalu dan ceria

AdamSofiya :) August 2, 2013 at 12:48 PM  

wah,alhamdullilah...tahniah yun.
dah nak jd abang dah afif...hehe!

Sufi Al-Arshadiy August 6, 2013 at 2:10 AM  

Congrats mummy yun.. Lama x jenguk ke sini. Moga sihat walafiat mommy and baby. Sy pregnant 2nd bby last year time puasa jgk. Ujung 1st trimester. Puasa selang seli. Dua hari puasa sehari buka. Penattttttt sgt...dugaan sungguh.

Melissa August 6, 2013 at 1:56 PM  

Eh kenapa I baru baca niii !
Alhamdulillah, congrats Yun ! :D

♥ Elin ♥ August 28, 2013 at 4:53 PM  

tahniah yun!....lama x jengah sini tau2 dah ada..elin jarang update blog selalu dekat ig je...meh lah selit kat ig elin (nurazlinmohdali)

tc dear

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.