Playgroup at Excell Qhalif

Salam dear mommies and readers..

Yun lupa nak update on Rayyan Afif trial class in Excell Qhalif

Okey,trial class only rm30,weekend class only either saturday or sunday,so mommies yang bekerja senangla kan,hanta anak time cuti...

Purpose yun hantar nak tengok die interact with other kids,sebab selama ni die duduk rumah dengan nek mama..

Kelas agak jauh,tapi yun gagahkan jugak bawa afif and papa ke bangi,semangat berkobar-kobar la katakan,heeee!

Okey,sebenarnya kelas ni sesuai utk kanak-kanak 2-4 tahun,mungkin afif agak muda kot nak join class ni,sampai-sampai yun tengok semua agak besar dan pandai ABC,yg afif tak nak duduk diam,die nak main,pusing sana sini,sampai penat yun kejar...haha!



Memang hari tu mummy letih mengejar die,bila semua buat circle and teacher start singing,die bukan nk ikut,buat tawaf satu circle plak...adoi afif..

Tapi bila fikir,class ni more to study ABC,afif macam tak faham lagi,ada budak seusia die,setahun lebih siap menangis bila teacher pasangkn lagu!and class dalam tu sangat panas,mungkin aircond problem or terlalu ramai parents dlm tu...


afif kepenatan after class...tula sape suruh lari-lari..kan da penat.. =)

So,kesimpulannya,yun decide on the other class,tu pun nak tunggu afif besar sikit..bangi jauh,maybe dekat area rumah mama banyak lagi class or playgroup,mcm ALIM and Genius Aulad.

Any other mommies nak share tak pasal playgroup mana yg anak uolsss join!share please...tq dear mommies! :)



11 comments:

DiilaNordin June 11, 2013 at 4:15 PM  

eh sy duk bangi tp tak tau pn ada class cmni. hehe. nk try anta fahiim gak coz dia sama cm afif... lom ckp n ada skit hyper...

Aty_Fared June 11, 2013 at 6:28 PM  

Teringin gak nk bawak anak gi joint playgroup...kasi dieberkawan...

Ainul Mustafa June 12, 2013 at 7:26 AM  

menariknyer.. anak saya setiap hr hantar ke little caliph so weekend mmg spend masa dgn dia je la.

Anonymous June 12, 2013 at 11:27 AM  

try bw g genius baby on board..dkt puchong..rsenye cousin sy tu ade buat peringkat umur..nk bke cawangan br dkt shah alam..

Anonymous June 12, 2013 at 1:23 PM  

hi yun,
why dont u try genius baby on board, kat puchong. boleh check fb page or website. tp by next month ada bukak branch baru kat s.alam.
i pun send my baby to gbob, btw my baby 19m skrg, sebaya afif la kan. di gbob ada byk level dan ada level yg sesuai untuk afif. my baby pun tinggal ngan nenek siang2 so, i hantar ke gbob untuk bagi dia bersosial jgk. gbob more to stimulation, fine motor skill dan socializing.

-syai-

..DeeYana.. June 14, 2013 at 9:59 AM  

eh, yun..kat bangi..nak search lah..nak try hantar saif gak lah nnt..sbb mcm afif gak, ari2 dok berkepit dengan org yg dia kenal je..kalu jmpa org yg dia xbiasa sure melalak especially laki dewasa..tp ngan bdk2 dia suka..hehe..so nk try lah bg dia expose skit ngan dunia luar :)

Amalina June 14, 2013 at 10:37 AM  

hi yun..

ni excel qaliph kat bangin seksyen 7 ke?name teacher tu teacher ayu? rasenye Hakim pnah try..but as u said..level dia quite high sket utk budak bawah dua tahun..

so saya anta Hakim ke GBOB kat puchong, level 3 utk 13 bulan till 2 years..and i love every single bits of it..Hakim same kelas ngan Ilhan, anak syai (hai =)) hehhe kelas every sunday, at 1.30pm

jom jom (tukang promote pulak..hihihi)

AIN NAZRI June 17, 2013 at 6:11 PM  

hi Yun..
ain antau auf kat GBOB.. mcm komen2 kat atas ni.. ain start hantar masa Auf setahun.. until now.. skrg dah pandai handle gunting. ada kelas art.. ada eklas membaca.. memang laa auf tu x pandai cakap lagik.. tapi bila kita tunjuk kat Auf, suruh dia carik huruf A ke B ke Alif ke Ya ke.. dia kenal and boleh tunjuk kat kita.. which bg ain itu dah cukup bermakna.. ain suka antau Auf g class tu.. seminggu sejam je..
now tgh hunting untuk daily class Auf

~YUN~ June 19, 2013 at 9:24 AM  

Dilla:blh search kat fb,excell qhalif,mayb dilla blh try...yun rasa jauh dr rumah,so decide for other class.. :)

Aty:sekarang mcm2 class ada...aty blh start search.. :)

Syai:tula...yun da search,menarik gak class die...teringin nk bwk afif..tq for the info! :)

~YUN~ June 19, 2013 at 9:26 AM  

Ainul:klu da besar sikit ok kot kan hanta little caliph...mayb for playschool yun mayb blh try g sana..

Kak dee:nti saif besar sikit blh hnta..sbb klu bwh setahun mcm xsesuai kak dee...budak semua besar2..huhu

Amalina:aah,btul...teacher ayu..class tu ok,tp xsesuai dgn level anak kita,tulaaa...nk try GBOB la...mcm bes je review dr mommmies semua..tq!

~YUN~ June 19, 2013 at 9:27 AM  

Ain:tula ain,bc review dr korng mcm bes la plk!nti yun nk email GBOB mcm mana..tq mommies!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.