Stroller Review and Mommies Choice!

Salam dear mommies and readers! =)

kali ni yun nk buat review pasal strollers..since newborn afif ada 3 strollers,ada yg masih elok tersimpan dalam stor,ada yg sudah selamat di jual dan berpindah tuan, and ada yg masih pakai sampai sekarang.. =)

1. Halford Zuzz 4 and babio infant car seat

masa yun preggy,berkenan sangat dengan travel system ni...bile survey rasa halford among reasonable price travel system,yela masa tu yun tak kerja lagi,kene budgetla kan..hehe!tengok stroller die pun nampak kukuh.then hubby cakap once baby keluar,baru die nak beli.ok,so no rush la kan..tapi alhamdulillah..rezeki Rayyan Afif,tok baba dengan murah hatinya nak hadiahkan!mummy pun seronoklaaa...hoorayyy! 

 

so far travel system ni sangat best!and boleh convert to toddler seat once baby reach 7 months!tapi worst part is,its heavy and bulky..maybe bagi parents yg ader boot kereta yg besar tak menjadi masalah..tapi bonet myvi kami comels je,so terpaksa letak kat passenger seat bahagian depan..agak leceh dan mengotorkan kereta sebnrnya..hukhuk!

so,mummy decided on umbrella fold stroller...Halford travel system selamat dibungkus dan disimpan dalam stor!takpe,lepas ni boleh guna utk adik afif plak kn...and perhaps we should buy a new car..heh?hehehe!

2. Esprit Sun Plus 11

ok,ni  2nd stroller afif...we love this stroller cause its convenient,easily fold,dan yg penting muat dalam bonet myvi..tapi..tapi...anak bujang yun tinggi..bila die tido and recline utk baring..kaki die mesti terjulur..macam kesian sangat!dan lg stress die asik nak keluar dari stroller!kalau mummy lupa nak fasten his seat belt,mulalah afif nak keluarkan badan!maybe stroller ni agak rendah,afif macam tak selesa sebab nampk kaki orang je kot..adoi afif!so we decided to letgo this stroller and bought a new one!again!


tapi lama jugak afif pkai stroller ni..almost 8 months..masa nk let go sedih jugak,and alhamdulillah buyer sangat puas hati sebab condition stroller okey sangat!yela,pakai kat shopping mall je.. =)

3. Quinny Zapp Xtra 2013

after letgo esprit stroller,mummy pun survey-survey..stroller apa plak kali ni nk beli yg sesuai utk afif,takut2 hubby cakap,same case!taknak duduk..jenuh la mummy nk jual balik kan..then yun decided on Quinny Zapp Xtra,so dah jual yg lama,bolehla topup for a new one!hehehe!

alhamdulillah,mummy and papa happy sangat sebab afif tak heran and tak gaduh pun nak keluar bila duduk dlm stroller ni!first yun rasa..sebab quinny zapp xtra takde handle bar depan baby,so die tak menghalang pandangan baby kan..afif pun rasa rileks,duduk and mengahdap depan..secondly,tayar quinny ni laju sikit,so afif bukan main sronok kalau makcik2 die tolak..hehehe!and yang penting,easily fold and muat dalam bonet myvi kami!bingo! =)


maybe part yg leceh sebab seat separately with body,so nk attach kene pasang balik..tapi body quinny ni lightweight!so kalau yun sorng pun tak terkial-kial .paling mummy suka,afif naik stroller je mesti nak tido!senang la mummy and papa nk shopping! =)

so dear mommies,korang nak share tak stroller apa yg best and convenient??mummy yun nk tau jugak...

dats all for today!take care mommies! =)


9 comments:

Allene February 23, 2013 at 10:19 AM  

nice info... tq for sharing yun...

..DeeYana.. February 23, 2013 at 11:17 AM  

Yun, seat die xleh fold skali ngan rangka stroller ek mcm zapp extra yg sblm ni?

Syima Syaz February 23, 2013 at 11:37 AM  

so far i pakai maclaren techno xt rasa ok je... cuma maybe kena tambah liner dia lapik supaya lbh comfort utk my baby. tayar dia ok, tak bergegar.. dan pling penting..muat myvi.

~YUN~ February 23, 2013 at 10:26 PM  

Allene:welcome...sharing is caring :)

Deeyana: kak dee,yg blh fold tu quimny zapp je..xtra mmg xblh fold dgn body., :)

Syima:tula mclaren best jugak,sbb die umbrella fold kn..mcm sng for travel..kn? :)

My Love.. February 25, 2013 at 4:56 PM  

hai...

me if dlm kl or still within malaysia pakai bugaboo cameleon..sgt comfort kot utk budak..

tp agak bulky la and 2 piece..n bersungguh beli travel bag sbb nk bwk g DL..

but if i travel bdua with my boy..specially nk naik flite nk visit babah dia kt brunei..i pakai mclaren volo..ringan tp xleh fold..so sesuai utk budak 1.5yr++ kot

~YUN~ March 2, 2013 at 11:05 AM  

My love:yun pn suka mclarren sebab die blh umbrella fold...bial da jual esprit rasa menyesal plak,sbb esprit sng bwk travel...lipat sekali je kan...

Junaidah May 7, 2013 at 3:15 PM  

hi mommy.. nak tanya mana u beli stroller quinny and whts the price sbb i pon berminat nak beli.looking for a gud deal.

~YUN~ May 20, 2013 at 7:08 PM  

Junaidah: actually yun ada jual,quinny zapp xtra 2013.berminat blh contact yun k,012-8010992.tq! :)

hani zaha November 3, 2014 at 4:12 PM  

still pening tak tau nak beli stroller pe..survey dah banyak kali, tapi tak beli-beli jugak... :'(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.