35th Weeks: Mendobi Baju Baby Adik

Salam dear mommies and readers..

Diam tak diam dah 35th weeks...last week family yun,mama,baba,and adik2 yun pergi umrah,yun macam tak sedap hati sbnrnya mcm rasakan nak terberanak awal,tp dieorng pergi for 2weeks,actually by that time mama balik,yun dah 37th weeks,tapi...ramai yang cakap 2nd baby salu keluar awal...harap sangat baby adik tnggu nek mama balik...jangan keluar dulu ye syg... :)

Hati dah risau..tak tenang...lately ni baby adik asik menekan je kat bwh...kdng rasa mcm nk terkeluar,lg merisaukan bila baju adik tak basuh lg,barang ke hospital tak packing lg,bilik nk berpantang tak set up,katil adik lagi...waaaa!!!banyak lg....

So weekend ni yun ajak hubby tolong mana yg patut..mummy will do part membasuh and melipat baju...
Bab setup katil and beli brg lain tugas papa la kan..

Ni la hasil mendobi tadi..tengok balik banyak rupanya baju mummy beli!beli main angkut je,bile nak membasuh sakit pinggang,sampai papa tolong mummy bilas..tak larat nak oi..towel and blanket pn xbasuh lagi..

afif tolong papa basuhkan playpen adik..simpan sampai berhabuk..hehe!

Oklah...lepas ni nk kemas brg mummy ke hospital..

Till then,take care dear mommies :)

Book Hunting at Big Bad Wolf 2013!

Salam dear mommies and readers!

Wahhh!pasti ramai yg spent the weekends shopping buku at big bad wolf,tengok group gojes mommies,ramai yg shopping buku utk anak kn..

Well,same goes here!tgk review ramai cakap 1st day ramai org sampai 2-3 pagi pn still jem and long queue utk byr..then yun tanya hubby,jom buat kerje gile nak pegi pagi buta,hubby said..esok jela mummy,lepas subuh..for your info,kali ni dieorng open 24h non stop until 15DeC!

So,esok nya lps subuh...ktorng keluar rumah,angkut afif yg tak mandi lg,sian syg mummy...hehehe!

Sampai sana pukul 745am,banyak je kerete dah park,tp crowd still okey..tak ramai sangat,maybe semua da shopping on the 1st day..


It was a really good bargain shopping buku at big bad wolf!sebab harga buku tersangatlah murah esp for kids..sejak ada big bad wolf,yun dah tak pergi any other book stores kalau bli buku afif,sebab kat big bad wolf its way cheaper..hard cover books only rm3-rm18.

masa nak exit tu ade section utk toddlers and baby activity books,rasa better beli buku dekat sini,sebab lg menarik since banyak activity books,buku yg ader sound,boleh keluar bunyi,lagu..nampak macam afif lg berkenan dengan activity books =)


So,uols yg tak pergi lagi,cpt pergi!serius sangat berbaloi! :)

Here the damage during the big bad wolf!heeeeeeeee

 





Pureen Clearance Sale,Nov 2013

Salam dear mommies and readers!

Kalau bab shopping laju je nak update kan...hehe!

Last weekend yun semangat ajak husband pergi pureen clearance,sebab baju serius murah..so,masa ni la sesuai nak tambah baju basahan utk baby adik..

Kisahnya kami sampai awal 930am,yun target baju dulu!sampai2 tgk kosong!semua pakat berdiri tunggu staff pureen punggah kotak...bila dieorng punggah,semua mcm piranha!merakus tak ingat!yg geram,suami orang,bapak orang gile merakus meroyan sampai tolak ibu preggy...rasa mcm kurang aja je..agak2 la kan,macam baju tu free je..husband yun dah geram,tak bagi yun berasak,die cakap baik kita beli kat sogo je...hahaha!masa ni yun sempatla capai beberapa helai...

Masa nk sorting baju kat tepi2 coridor,ni part plng best...mommies yg merakus pilih2 banyak tu dieorng tinggal je baju setimbun kat tepi,yelah..dieorng bukan nak beli semua,rakus memilih..tp at the end cmpak je kat tepi..yun pun sort je nk pilih mana...haaa!mcm ni lg best,tak payah aku berasak berlaga perut dengan rmai orang...pilih punya pilih banyak gak,dapat dlm 25helai..each rm3!ooo,sukanya laaa hati..sebab murah kan... ;)

Sempat grab barang lain..mcm toilettries,bottle cleanser,refill body bath afif..ni brg yg wajib,kalau beli mesti buat stok banyak2 sampai next sales!heeeeeee!

ni hasil rembatan mommy yun.. =)





International Baby Expo 2013,KLCC

Salam dear mommies and readers..

Harini nk update aktiviti last week,meroyan mencari brg baby adik!dah 29th weeks bru nak beli..so,alang2 ada expo ni..cepat2 ajak mr husband..pagi2 kami anak beranak ni dah bangun,sebab taknak berasak ramai tengah hari nanti.. 

Tips kalau nak pergi klcc,jangan park kat klcc,sebab parking mahal kn..salu ktorng akan park kat opposite side,Avenue K.kalau korang singgah beli brg kat situ,parking just byr rm5,make sure kene tnjuk receipt kalau korang ada beli brg kat Avenue K.. 

Okey,overall booth sgt best!good bargain!mmg excited klu beli utk newborn baby..

Tadaa!ni hasil rembatan mommy yun!
....
.....
........
.............
....................



Excited dpt beli swaddle pod,RM38 each, nursing bra beli 3 dapat RM20 each,barut baby RM5 each, TT bottle RM39 for two bottles! =)


Part baju mmg rambang mata sangat...byk choice bju girl!murah plak tu,rompers tu each RM5.kain quality uolsss..tebal...sock plak each RM3.pastu sempat terjah H&M...baju baby pn not bad,cantik and yet still reasonable..

tak lupa jugak,free gift yg dpt masa expo!


esok tu gagah lagi pergi The Curve,niat bukan nk shopping,tapi sebab COD stroller customer..alang2 tu singgah tengok mothercare sales!mana blh tgk je kan...sempat rembat disposable breast pad,baby cotton bud and baju abg afif! =)

by the way,this weekend ada pureen clearance!harus terjah nak complete kan barang baby adik.. =)




Wishlist for Baby Adik

Salam dear mommies and readers.. =)

Dulu masa 1st pregnancy,excited nak update every months of pregnancy..ni bila masuk anak no 2,jadi malas nak update..macam tak fair je kat baby adik..tak tau kenapa tahap kemalasan nk update blog lately ni..

Hmmm...kali ni yun tak excited sangat nk shopping brg baby,sampai husband tanya..
"Mommy,taknak shopping ke barang adik?"

Supposed mommy excited la kan,since Doc dah confirm GIRL!!

so,dah masuk 7 bulan ni baru start buat preparations!nti yun update hasil rembatan kat baby expo last week kat KLCC! =)

tapi kali ni..mommy macam mengidam nk stroller baru!haha!giler tak...dah 3 biji stroller kat rumah,nasib dah jual satu..tapi papa pun macam setuju sebab stroller yang mommy idamkan ni sangat practical!its not 4 moms origami..aiyoo!mahal sangat!but..Babyzen Yoyo!!alhamdulillah,kalau ada rezki nak berholiday next year,memang nk sangat stroller ni,since ramai cakap stroller ni senang bwk naik atas flight..Syukur sangat,husband menang grand prize annual dinner,so cash tu blh shopping stroller and barang baby adik..alhamdulillah ramai cakap rezeki baby adik papa menang.. =)

mommies tau tak mana nak dapat chepeast price for this stroller?survey ari tu dalam rm1580 kot paling murah..

1. BabyZen Yoyo



2. Medela Swing Breastpump

lepas tu kan..mommy gedik nk breastpump baru..sebab yg ni pn alasan 'practical',senang nk bawak pergi ofis..dulu pkai spectra 3,leceh..sebab berat and kene plug in..okey,dah tu yg spectra 3 tak tau nk humban mana,since da ader 2 breastpump kat rumah..haha!mommy tak nak freestyle,sebab rasa nanti at the end pkai single pump je..xpela,swing pun ramai cakap okey.. =)


okey..tu je wishlist mommy!alhamdulillah papa dah bagi green light..mommy happy sambil melompat bintang!haha!tipulaaa kan....mau terberanak kejap lagi..hihi!

Quinny Zapp Xtra 2 in Malaysia!!


hi dear mommies and readers!

before this ramai yg mengeluh..kenapa Zapp Xtra comes with separate body and seat..

now,introducing u the face lift of new Quinny Zapp Xtra 2, with foldable seat and 3 tyres!!

jgn confuse mommies,before this Zapp Xtra foldable comes with 4 tyres,now its new Quinny Zapp Xtra 2 with 3 tyres, senang nk cilok2 kat shopping mall! =)

for those yang interested,kindly contact mummy yun at 012-8010992 for promo price,or boleh check it out our FB Fanpage: Lil Rayyan Boutique
Brown Fierce

Pink Precious

 Purple Pace
Red Rumours

Rocking Black



a) What's included?
Sun canopy, raincover, shopping basket (max. 5kg), parasol clip and adapters for all Maxi-Cosi infant car seats or Bébé Confort Pebble car seat.

b) Why choose Quinny Zapp Xtra 2 ?
Flexible travel system - The Quinny Zapp Xtra² frame takes any Maxi-Cosi infant car seat or Bébé Confort Pebble car seat for use from birth.
Forward and rearward setting - Choose from several reclining positions for Xtra seating comfort: 3 forward and 2 rearward.
One piece compact folding - The Quinny Zapp Xtra 2 cleverly folds to a very compact size.There is no need to remove the seat before folding.

c) Benefits
Very compact - Lightweight, Quinny Zapp Xtra 2 can be folded with the hammock
Extremely Manoeuvrable - The Quinny Zapp Xtra2 swivel wheels guarantee ease of steering, moving around any obstacles in the city. On rough terrain you can opt to lock the swivel wheels.
3 forward and 2 rearward positions - Choose from 3 forward and 2 rearward facing recline positions for Xtra seating comfort.
Raincover - With the Quinny Zapp Xtra2 raincover you're always ready to go in any weather.
Repellant fabrics - Food or drink spill? Don’t worry, the Quinny Zapp Xtra seat is water and dirt repellant, so simply wipe-clean any spills.
Shopping basket - Shopping is made easy with the spacious, easy access shopping basket that holds up to 5 kg.
Recommended Age: From Newborn up to 15.0kg. (Approx 3.5 years old)

d) Product Specifications:-
Packaging Weight: 10.0kg
Packaging Dimension: 30.0cm (L) x 35.0cm (W) x 75.0cm (H)

Mattel Warehouse 2013

salam dear mommies and readers!

lama tau i tak bersiaran...sebab tak berapa sihat lately,nk online pun malas je kalau dah malam2,kat ofis lagila...banyak mata yg memandang..tak syok!

lama tak menjejakkan kaki kat warehouse uols!last 2 weeks bepeluh2 mak buyung meredah jem di pagi hari semata2 nk pergi mattel warehouse 2013!yelaaa...ni la warehouse yg yun tnggggguuu sangat!dulu afif tak besar lagi..so just target fisher price item je..kali ni mak meroyan tgk mainan cars,thomas,hot wheels yg super duper cheap...dah dua kali yun follow mattel warehouse,boleh cekidaut entry ni Mattel Warehouse 2011 and Mattel Warehouse 2012

sampai-sampai 930pg,orang dah ramai..masing-masing dah penuh kotak dengan toys!tapi yun rasa fair je utk semua sebab die akan buka boxes one by one...sometimes kalau kita telambat sikit,kita untung sebab dapat toys lain yg lg best!

hasil rembatan mummy yun! =)

 cars collection RM15-RM20,kalau kat toys r us each almost rm50

fisher price doodle pro,RM60

 Thomas take n play,RM70

utk baby adik! RM80

cars drifters,RM40

 barbie dolls murah uols!nasib takde anak gigirl lagi..hehe

 afif excited dapat toys!

papa geleng kepala tengok mummy memborong,die cakap..lepas ni puasa jangan beli toys utk beberapa bulan..haha!tapi mummy yg over sebenarnya...mummy yg xtahan tengok toys murah-murah..ampun ye papa!hehe.kalau compare dengan parents lain masa warehouse hari tu..masing2 sebenarnya lg excited dr anak...its kinda normal kan...dieorng ckp beli banyak2..jimat..ada yg xbeli after 1 year...kalau tengok kat cashier..ada yg sampai seribu!adoi....serius dieorng angkut macam nak bukak kedai...nafsu mummy blh di control lagi...hehe!

ada2 sapa join mattel warehouse last 2 weeks,mehla share hasil rembatan anda! =)

till then,take care dear mommies!




Nuby Natural Touch Soft Flex Infafeeder

salam dear mommies and readers.. =)

new item at Lil Rayyan Boutique!

suitable for baby first introduction to solid feeding and practical for travelling as well!

Nuby Natural Touch Soft Flex Infafeeder, RM 30 only!

"Just as your baby gets used to feeding from a nipple they now have to move to first solids. The SoftFlex™ Infafeeder™ offers a fully interchangeable solution with your bottles and can be used to introduce babies to their first foods."

"The SoftFlex™ bottle allows you to squeeze the right amount of baby food onto the silicone spoon, which is soft on sensitive gums."




for those who interested with Infafeeder,kindly contact mummy yun via text message or wassap k, 012-8010992, TQ!

Happy Shopping uolsss! =)



Entering 2nd Trimester

salam dear mommies and readers...

belum terlambat lg kot nk ucap selamat hari raya!heeee!semua orang dah post pic raya cun melecun..class uols! =)

alhamdulillah,yun dah memasuki 2nd trimester..masa bulan puasa memang sangat mencabar..yun skip jugak puasa 10 hari,kirenya selang seli puasa 2 hari,then rest sehari..sebab bila lepas sahur dah start muntah...tengah hari mula lapar balik,badan pun lembik..hmmmm... =(

now da 17th weeks,tapi selere makan belum lagi nk merakus,hehe!tak tau kenapa nasi masih tak berselere,tapi bab makanan western laju je mak!insyaAllah doc scan hari tu maybe kali ni girl!ya allah,rasa seronok and syukur sangat,masa doc scan baby adik terkangkang,adoi,shame2 la,hehe...doc cakap next month nak confirm balik...mula dah terbayang baju pink gugurl yg cute!head band yg macam2 colour!heeeee...

itu je entry pendek kali ni..doakan yun and baby sihat ye mommies semua...

nk selitkan jugak pic raya hari tu.. =)






take care!

Rayyan Afif turns 2 years old!

salam dear mommies and readers!

Ya Allah,malasnya nk update blog..yun tak segigih mummy semua..huhuhu!sampai nk update kisah anak bujang yg dah masuk 2 tahun pun blh delay 1 week!teruk sungguh mummy kn afif...

Alhamdulillah, 28th July 2013,Rayyan Afif sudah 2 tahun...terima kasih Ya Allah,atas 2 tahun yang bermakna buat kami sekeluarga..

Dah 2 tahun takde majlis meriah mcm orng lain..yela,dah 2 tahun jatuh bulan puasa...nk buat masa raya macam agak basi plak kn..hehe!takpela sayang,mummy and papa still ingat birthday afif..masa buka puasa hari tu,mummy beli kek..nak cri kek pocoyo semua taknak amik order dah..katanya nk raya semua letih agaknya nk buat kek!heeeee!


InsyaAllah tahun depan kalau jatuh syawal,kita buat birthday party k!

Moga anak mummy and papa,Muhammad Rayyan Afif terus membesar dengan sihat,cergas,bijak,jadi anak yg setiasa mendengar kata dan rajin solat ye sayang...

Progress Rayyan Afif umur 2 tahun..alhamdulillah afif dah boleh nk bercakap sikit2..count 1-10,tapi still tak clear..its ok sayang,walaupun afif tak sepetah anak orang lain,mummy yakin satu hari nanti mesti afif akan ajak mummy and papa bersembang kan?

yun dah malas nk compare dengan anak orng lain..yela,sometimes setengah ibu update,anak die dah pandai ni..pandai tu...count 1-20,sebut A-Z,pandai bersembang...tak tipu,sometimes yun terasa jugak sebab afif agak slow in terms of speech..takpe..afif jangan putus asa k!mummy and papa akan salu guide afif.. =)

btw,Selamat Hari Raya mommies!enjoy your raya hols,sure lepas ni banyak update raya kan!

till then,take care mommies!

Good News!

salam dear mommies and readers...

Good news?can anyone guess?well,actually i am expecting for 2nd baby,insyaAllah Rayyan Afif will be 'abang' next year..EDD will be 1st Feb 2014.Syukur Alhamdulillah... =)


Doakan yun and baby sihat k..harap sangat this time alahan tak seteruk macam preggy kan Rayyan Afif,macam mama yun die cakap..salu anak 1st mmg teruk..when it comes to 2nd and so forth,alahan takla teruk sangat...i am hoping the same thing!Ya Allah permudahkanlah...amin..amin...

kalau group 2011 babies,ramai mommy dah preggy kan??kire yun ni tertinggal train jugak la...hehe

alhamdulillah,esok dah masuk 11th weeks..sgt mencabar sebab sekarang bulan puasa..any mommies yg nk share experience preggy masa bulan puasa especially during 1st trimester..jomla share,yun xder experience actually..

doakan yun and baby sihat ye..Selamat berpuasa mommies! =)

take care all!

Playgroup at Excell Qhalif

Salam dear mommies and readers..

Yun lupa nak update on Rayyan Afif trial class in Excell Qhalif

Okey,trial class only rm30,weekend class only either saturday or sunday,so mommies yang bekerja senangla kan,hanta anak time cuti...

Purpose yun hantar nak tengok die interact with other kids,sebab selama ni die duduk rumah dengan nek mama..

Kelas agak jauh,tapi yun gagahkan jugak bawa afif and papa ke bangi,semangat berkobar-kobar la katakan,heeee!

Okey,sebenarnya kelas ni sesuai utk kanak-kanak 2-4 tahun,mungkin afif agak muda kot nak join class ni,sampai-sampai yun tengok semua agak besar dan pandai ABC,yg afif tak nak duduk diam,die nak main,pusing sana sini,sampai penat yun kejar...haha!



Memang hari tu mummy letih mengejar die,bila semua buat circle and teacher start singing,die bukan nk ikut,buat tawaf satu circle plak...adoi afif..

Tapi bila fikir,class ni more to study ABC,afif macam tak faham lagi,ada budak seusia die,setahun lebih siap menangis bila teacher pasangkn lagu!and class dalam tu sangat panas,mungkin aircond problem or terlalu ramai parents dlm tu...


afif kepenatan after class...tula sape suruh lari-lari..kan da penat.. =)

So,kesimpulannya,yun decide on the other class,tu pun nak tunggu afif besar sikit..bangi jauh,maybe dekat area rumah mama banyak lagi class or playgroup,mcm ALIM and Genius Aulad.

Any other mommies nak share tak pasal playgroup mana yg anak uolsss join!share please...tq dear mommies! :)



Lil Rayyan Boutique Promotion!!

salam dear mommies,lama yun tak promote Lil Rayyan Boutique kat blog usang ni...hehehe

sempena June Promotions..Lil Rayyan Boutique comes with some discount items!

Check this out!

a) Fisher Price Rocker,RM180 only (Mommy Yun's Follower)

b) Quinny Zapp Xtra 2013 Colours!!
(text me for promo price, 012-8010992)

c) Skip Hop Zoo Collections
~ Skip Hop Trolley Luggage: RM65
~ Skip Hop Neck Cushion: RM 25




if u guys interested in any of this items,kindly wassap or text mommy yun at 012-8010992! 

Happy Shopping!! =)

Speech Therapy

Salam dear mommies and readers..

Dua bulan okey tak update!pencapaian terbaik!hehe

First of all,tq dear mommies yg sudi memberikan komen on my last post,i do read all your comments!tq for tips,advise,and share your experience as well...

Ibu mana yg tak risau kan...yun lagi risau..husband selalu pesan,jangan la asik nk bandingkan anak kita dengan orang,mungkin perkembangan tu tak sama,anak orang tu cepat tang ni,anak kite plak cepat tang ni..rasa normal kot,ramai ibu-ibu di luar sana akan mula dialog mcm ni.."abang,anak si A kan dah pandai buat ni..buat tu...anak kita takde pun.."

Rasa kawan-kawan yun yang baru anak sebulan dua pun mengalami masalah ni,siap cakap..husband die bising kalau die asik nk compare anak dengan anak orang lain..haaa!Bila dieorng start cakap.. "eh,anak orang tu dah boleh meniarap la,kenapa anak kita tak lagi.."

Mmm...its normal i thing..ibu kan..sentiasa risau... :)

Back to post title,last week yun pergi checkup Rayyan Afif and vacsin chicken pox,so mentang-mentang memang takde patient,yun pun tanya doc about ADHD and  autism..he just suspects that maybe my lil boy has delay on speech..so doc pun prepare surat utk refer ke hospital sungai buloh for speech therapy.

He almost 2 years,but he speaks only 3-4 words..doc cakap agak lambat utk kanak-kanak 2 tahun..ok,mummy and papa akur,kite kene pergi jugak,yun harap ini tindakan awal,takut terlambat..menyesal...

Any dear mommies yang pernah hanta anak ke speech therapy,kindly share with me,apa method mereka ajar?how is the effectiveness?tq in advance!

Take care all!


20 months Rayyan Afif dan Kegusaran Hati Mummy

alhamdulillah Rayyan Afif sudah menghampiri usia 20 bulan! =)

lama benor mummy tak update progress and milestones afif kan..ampun ye sayang,mummy nk blogging pn memang tak ada masa..(huh!alasan je!)


  • alhamdulillah afif sekarang dah pandai makan,dulu mesti kene buat bubur,now dah boleh makan nasi biasa..kdng yun suap die dengan nasi,ayam and kicap,berselera sangat! 
  • peminat setia roti gardenia kosong!yg kelakarnya kalau dah minum susu,beriye jengket kaki kat table counter suruh amikkan roti...tuuu..tuuu... (nak roti  la tu!) =)
  • cukup suka dengan kereta...dah pandai sekarang,pergi dept store nampak kereta dah tunjuk-tunjuk!tuuu...tuuu...uuuuuu.... (macam tu la bunyinyaa)
  • suka menyusun!kereta la especially..sampai mummy nk tido atas katil..semua jadi car park die.. 
  • kuat menyusun dan kuat menyepah..haha!normal kot kan budak...
  • pantang kalau naik kereta nampak tractor,pengaut jentolak (haaaha!mummy pun xtau nak sebut), crane,segala jenis lorry and bus!siap tunjuk nak tengok,kepala sampai pusing 180 degree haaaa!

apa yang menjadi kegusaran yun..serius yun sangat risau..sedih pun ada...

anak orang lain yg seusia afif dah pandai cakap..even simple vocab kite boleh dgr.."mama", "papa","nakk","susu" and etc.
tapi afif hanya boleh cakap.."papa" and "mem (kucing adik yun)"
risau sebab afif tak pandai cakap lagi..

ok,dipendekkan cerita,last week adik yun meet this so-called cikgu tadika,die cerita handle with budak yg ada prob ADHD!and bila cerita all the symtoms adik yun cakap ada kat afif!masa ni parents mana yg tak risau kan..yun and husband macam sedih sebab takut tak normal ke anak aku...sepanjang malam ktorng study pasal ADHD and mild autism.. =(

as this so-called cikgu tadika mention about the simptom..yg yun perasan kat afif..
**lambat cakap
** tak fokus
**suka menyusun
**main bawah meja
**cenderung pada muzik
**susah nak makan
**aktif

then yun consult with my two friends yang bergelar DOKTOR. they said,doc pun susah nak suspect this kid is ADHD,and it tooks more than 6 months,kenapa orng lain senang nak judge anak u ADHD..yun bersangka baik and dont want to be so judgemental kat anak sendiri!sedih korang!

Tips and advise from doctors:
  1. apa kwn yun cakap,progress budak berbeza and yes!boy memang lambat cakap compare dgn girls at this age..anak die seusia 2 tahun still mumbling and tak cakap..and now he is 4 years,ok je boleh cakap..
  2. let say he loves car,sentiasa sembang pasal benda die minat..show videos or movies and sembang-sembang dengan anak.
  3. bila orang cakap menyusun tu simptom autism,some doctors they dont agree,sebab bila anak suka menyusun,he is developing his motor skills!bila menyusun,die akan fokus.ADHD or autism they dont focus in one thing they do.let say,sekejap pegang pen,and in one blink,die tarik alas meje..macam tu..
  4. kalau boleh jangan fokuskan satu minat anak.contoh..kalau die suka kereta,jangan asik beli kereta,ajar die membaca,main puzzle,lego, and etc.
  5. rajin berbual and bersembang dengan anak.kalau boleh kurangkan penggunaan gadget,ipad,tablet dan seangkatan dengannya..sebab benda macam tu hanya melibatkan pergerakan mata..yela,menonton kan..boleh bagi tapi need to control.. =)
so,yun rasa lega bila dengar advise from doctors..memang yun tak consult paed lagi,at least yun tak perlu risau sangat kan..many advises from family and friends, suruh hantar afif to playgroup sebelum terlambat katanya..yes,yun ada join trial class for afif,nanti yun cerita k!

ader mommy nak share same problems dengan yun?anak lambat cakap..or experience with ADHD and austim?kindly share ya..sometimes im a bit worried,tapi as parents,yun sentiasa positif and bersangka baik dengan anak..maybe belum terlambat kalau ambil langkah awal..siapa ada experience share pleaseeee dengan yun.. 

tq dear mommies! =) 



Our 3rd Wedding Anniversary

13.03.13

Marked as our 3rd Wedding Anniversary!syukur alhamdulillah... :)
(baru hari ni nk update!heee)


3 tahun rasa sangat sekejap..diam tak diam Rayyan Afif pun nak dekat 2 tahun..

Apa yg kami harapkan moga perkahwinan ini terus berkekalan selama-lamanya..moga Allah sentiasa panjangkan jodoh kami,murahkan rezeki kami dan kurniakan kami anak yg soleh dan solehah..

Terim kasih suami kerana menjadi suami yg terbaik utk yun..papa yg sangat loving and caring to Rayyan Afif..i couldnt ask more..thank you Allah..syukur alhamdulillah..

tq dear husband for anniversary getaway!


anniversary date! even penat balik kerja,gagahkan diri jugak! =)


and last but not least anniversary present!ingat tak ada present,lastly husband suprise me during dinner!terharu sangat..thank you so much sayang..syukur alhamdulillah! =)

Anniversary Gift. For Him and For Her!

memandangkn burfday suami dekat dengan anniversary,maka yun jamakkan je hadiah birthday and anniversary!heeee.tapi masa anniversary,yun suprise him with flower and choc delivery to his office!hamik kau jadi bahan satu ofis sbb dapat bunga...chill la..nowadays pn lelaki layak apa terima bunga! =)

tak silap ramai jugak rakan blogger,mommies blogger yang anniversary bulan  mac!Happy Anniversary too!may each years bring a lot of joy, hapiness and more babies too! =)

till then,take care! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.