Rayyan Afif turns 1!!

Alhamdulillah,semalam 28 July 2012,Rayyan Afif dah setahun...syukur Ya Allah..  =)


diam tak diam setahun dah berlalu,teringat pengalaman ketika bersalin dan berpantang,pengalaman yg cukup indah buat diri yun...yun akui pengalaman menjadi seorng ibu selama setahun banyak mengajar yun erti sabar..sabar..dan sabar..sementara anak nk membesar ni,mmg banyak ragamnya..


memandangkn burfday Afif jatuh pada bulan puasa,so memang tak la nk buat party kan??hehe!insyaAllah kite postponed after puasa!

semalam just potong kek..seronok-seronok ambil gambar!heeee!budak ni bukan nak makan kek sangat,die lagi berminat nak pegang pisau sambil buat muka nk cucuk kek!hehe






birthday present mummy and papa tak carik lagi!plan  nk beli tricycle utk afif!puas pusing semalam...smpai ke petang tak jumpa..wpun anak tak pndai nk mintk lagi,tapi mak bapak nya yg over!!kihkihkih!

 Moga Muhammad Rayyan Afif membesar dengan sihat,bijak,dan menjadi anak soleh yg sentiasa mendengar kata dan berjaya di dunia and akhirat k!

Happy Birthday My Lil' Hero!luv u so much!!! =)





Kisah 1 Ramadhan

Salam Ramadhan dear mommies and readers..=)

Alhamdulillah,syukur sangat masih diberi kesempatan untuk bertemu Ramadhan tahun ni..rasa bersyukur sebab yun berpeluang berpuasa pada 1 Ramadhan..sejak yun berkahwin,setiap kali Ramadhan ader kisah disebaliknya..baik kisah gembira mahupun sedih...

teringat masa tahun pertama yun berkahwin,Ramadhan  banyak menguji yun..masa tu yun keguguran anak pertama,kirenya tak berpeluang nk berpuasa dan bertarawikh masa 1st Ramadhan..lagi menyedihkan masa tu suami yun plak kene penyakit kayap..Ya Allah,rasa pilu sangat,dengan kami dua orng yg kene sama2 berpantang..sakit..memang dugaan Allah nk uji masa  pertama kalinya kami menyambut Ramadhan sebagai suami isteri..


tahun kedua plak,yun tak dapat berpuasa sebab masa tu cuti pantang bersalinkan Rayyan Afif..tahun lepas Ramadhan  memang lain rasanya,lagi2 dengan kehadiran orang baru. hubby every  week balik sebab rindukan anak,sanggup tak cukup tido,sebab sama2 bersengkang mata menjaga anak,seronok sangat pengalaman masa tu... =)


tahun ni,yun bersyukur sebab dapat berpuasa pada 1 Ramadhan dan paling seronok seminggu lagi Rayyan Afif  setahun!!and alhamdulillah suami yun bakal bekerja kat selangor..lepas ni insyaAllah kami akan tinggal bersama,no more weekend husband and wife!syukur alhamdulillah... =)


moga kami sekeluarga diberikan kesihatan yg baik dan dimurahkan rezeki..aminnnn!

dan yun doakan moga Ramadhan kali ini lebih bermakna buat diri yun and mommies semua.. =)

Afif 1st Step at 10 months!

salam dear mommies and readers!

rasa lama dah tak bersiaran...kihkih!sampai terlupa nk update 10 months progress Rayyan Afif..maafkan mummy ye..alhamdulillah now Afif dah 11 bulan..dah  mula berjalan masa 10 bulan hari tu..Ya Allah,syukur alhamdulillah,afif sangat cepat jalan..tapi  gigi baru 4 batang,hehe.

excited dapat kaki!nk lari jeee... =)

sekarang makin  ligat nk berjalan,berlari ke sana sini..jatuh  apatah lagi!smpai tak menangis sebab salu sangat jatuh..lasak kan anak bujang yun..kesian kat nek mama kalau mummy pergi kerja..ke sana ke mari,mengejar afif..hehe.
anak bujang mummy dah besar!

at 11 months!

bulan ni afif dah nak masuk setahun...tetibe yun rasa teringin nak preggy lagi!!hahaha!husband anytime bagi green light...tapi kite yg beranak ni  terpikir 10-20 kali...kalau Allah nak  bagi rezeki apa salahnya kan..tengok kawan-kawan lain semua dah nk masuk 2!besnya lagi2 kalau dapat sepasang... =)

tgk pic ni,mummy tetibe rasa nak baby gurl!heeeee

ader mummy2 yang dah ada good news for 2nd baby??**soalan  tetibe**  =)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.