9 & 10 months solid foods!

salam dear mommies and readers!

fuhhh!rasa lama tak update pasal solid foods..bila dah start keje nek mama yg salu prepare solid foods afif..sebab nek mama lagi kreatif dr mummy!hehehe!

memang sometimes yun tak sempat nk masak utk afif..so every weekend tugas mummy just shopping grocerries utk prepare makanan afif,then nek mama aderla idea nak masak ape..kalau sempat every weekend yun masak siap2..bolehla tahan 2-3 hari..

alhamdulilah afif sangat suke makan!and now mummy introduce pasta for him!and he luvs it!siap tambah 2-3 round!haha!mummy yg scary kalau tgk perut afif... 

nti yun sharekan resipi pasta k!


and his all time fav!salmon+brocolli!papa pun cakap sedap,mesti die nak rasa dulu before suapkan afif...heeeee! 

afif nk masuk 10 bulan esok,mummy dah pening cari resip0 baru.im thinking of something different to cook,scared he is getting bored with the same menu plak nti.so,keje mummy sibuk menggodek website Annabelkarmel Recipe and other websites.. =)


Klinik Pakar Kanak-Kanak Putra

Salam dear mommies!adakah saya masih mempunyai readers?dah la malas nk update,siapa ntah nak baca kan??huhu

Alhamdulillah, after a week afif is getting better..cuma batuk tu masih berkahak sikit.. As recommended by other mommies,yun try nak pergi Dr. Nadir Khan kat Wangsa maju,terlupa plak hari tu public holiday so Doc cuti..

so,ktorng just pergi Klinik Kanak-Kanak Putra kat Sg Buloh..memandangkan klinik ni sebelah PMC tempat yun bersalin,so dekat jela..yela,dulu penh jumpa gynae kat PMC,sgt menghampakan..rupanya ramai yg mengalami nasib yg sama..masa smpai klinik ader new parents ni pn lari check sini,siap bergosip pasal Dr. M tu..hehehe! 

 first impression,klinik ni sgt best!bersih..environment is very childs friendly!afif sampai-sampai je excited sangat nk main bila nmpk playland kat situ..




Doc kat sini tersangatlah friendly,pandai layan baby,sebab tu dieorng ni entitled jadi paed,tak gitu?bukan macam Dr M tu!tak mesra alam langsung...paed apakah itu?hmmmm...

pandai die distract afif,dengan toys banyak giler die susun..tapi apakan daya,anak aku still tak makan saman!heeeee

 Mmmm..bila masuk jumpa doc,baru tau hero die!hahahaha!doc pegang je,die jerit..masa nebulizer,die menjerit lagi kuat..adoi..mcm histeria..mummy yg panick!

 Doc suspect afif kene jangkitan paru-paru,but very mild,risau sgt!and plus doc said die punya lung mcm tinggi sikit,takut asthmatic..yela,family yun mmg ada asthma,tak mustahil kan?

sejak duduk rumah nek mama afif start batuk2..adakah faktor air cond or kucing?mommies semua ader experience tak? Some say aircond lg sesuai utk those yg asthmatic..sebab kipas lagi perangkap habuk..ader plk ckp aircond sejuk sgt,tak elok utk lungs..confuse plak! 


ubat utk afif...

9 months Rayyan Afif

1st of all..Tq dear mommies and readers yg sudi drop comments on my previous entry..terharu sgt bila bc,thnx for ur kind support,encouragement,well wishes..and now I'm adapting to my new lifestyle..I wish I could reply all the comments,sorry sgt yun tak sempat..oh my,I miss blogging and blog walking!harus cari masa ni...

alhamdulillah Rayyan Afif just turned 9 months..


gigi still 2 batang,gigi kapak bakal muncul..akibatnya semua orng jadi mangsa utk afif mengasah  gigi,hehe!

setiap  bulan harusla mummy bg gift or present,but this time,mummy and papa decided to bring him to Aquaria...yeah!!

he's  behaved all the way,but right after habis tawaf aquaria die terus tidor..restless naik stroller lama-lama..kesian anak mummy!bila die tido,bestla mummy and papa boleh tawaf KLCC plak..hehe!

masa pusing2 dalam  KLCC,yun dah rasa badan afif panas..then die asik meragam je..merengek..tak selesa..tengok lembik semacam,ktorng rush to clinic,and sadly memang afif demam,the temperature was 38.2C..

nek mama mula membebel sebab ktorng balik lewat,dari pagi keluar smpai ke ptg,die ckp ni mesti virus orng ramai2...tp nowadays memang musim,masa g clinic pn,sejam tunggu sebab ramai sangat yg sakit..

Rayyan Afif need extra rest!suppose last week ader gathering dengan group We are 2011 Babies,kene cancel last minit..takpe,insyaAllah afif ,papa,and mummy akan join next gathering..nnti kalau pergi,takut jangkit dgn baby lain plak kan..kesian dieorng.. =)



cpt sihat k anak mummy..rindu nk tgk afif gelak2...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.