Mummy Yun's 1st job!

alhamdulillah,i've got my 1st job!

and now yun jarang sangat online.sorry kalau yun tak sempat balas comments and singgah blog mommies semua...=(

actually yun dah start kerja last week!and now baru yun paham perasaan ibu-ibu di luar sana yg bekerja..yg tak saba tunggu petang nk jumpa anak masing2...memang hati ni berat kan..bila balik keja yun terus peluk Rayyan Afif kuat2,masa 1st day kerja siap nangis dalam kereta!ya allah..sayu sangat!tula dulu nak sangat kerja..dah dapat mengada plak kan nk duduk rumah!ish..manusia ni memang tak pernah bersyukur dengan apa yang dia ada..astaghfirullahalazim...


tnggu mummy balik,layan tgk fish dulu! =)

tapi yun cuba kuatkan semangat!yun bersyukur sangat sebab mama nk jaga anak yun..so,yun tak perlu risau nk hantar nursery..satu kelegaan disitu..alhamdulillah Rayyan Afif tak nangis,dia nampak selesa dengan mama,sebab adik-adik yun pun ada boleh tolong tgk2 kan...tapi yg yun sayu,bila petang yun balik,die terus merangkak,berdiri kat yun!die kenal mummy!bau mummy!yela..7 bulan mummy duk mengulit,golek2 dengan dia hari2..kalau kat ofis teringat,mulalah bertakung air mata..


sambil tnggu mummy,tengok tok baba bersihkan kolam ikan..

tambah sayu..now yun berjauhan dengan suami,sebab suami yun tak dapat transfer KL lagi!sedih sangat!!sebab Rayyan Afif makin manja dengan papa,malam2 cari dagu papa sebelum tido,cari lengan papa nk landing kepala dia...smpai satu malam yg yun lg sedih,die nangis2 nk tido..ingat sebelah die papa..pergi gosok dagu sambil nangis..padahal adik yun punya dagu jadi mangsa!memang nangis mummy malam tu..sob..sob..sob..

yun akui suami yun banyak tolong yun handle Rayyan Afif,even balik kerja penat2,die boleh mandikan,pakaikan baju,suapkan makan..malam plak kadang2 die yang bangun buatkan susu..now tiap malam Rayyan Afif bangun,yun terus rasa rindu sangat kat suami yun..terasa die yg akan bangun buatkan susu..

terima kasih papa,restu dan izinkan mummy keja kat KL..

bak kata suami yun..nowadays memang susah nk dpt kerja,so tak boleh memilih..any jobs offer comes 1st,grab je dulu..yela,yun takde experience,at least suami yun ckp,yun belajar tengok dunia luar macam mana..he wants me to learn and gain experience!

maka bermulala kehidupan mummy yun sbg R&D Engineer..wish me luck dear mommies!harap yun boleh bertahan dan bertahan.. =)

doakan moga keluarga kecil kami bersatu kembali...mummy and rayyan Afif miss papa so much..mummy nak yg terbaik untuk afif and papa..love u both so much! 

Ya Allah kuatkanlah semangat ku,lindungilah anak dan suamiku,peliharalah rumah tangga ku...amin ya rabbal alamin...

nek mama where's mummy?lambatnya mummy balik...




8 months progress and checkup!


sudah 8 bulan anak mummy!syukur alhamdulillah.. =)


last week pergi checkup dgn mummy Anah and adam...abg adam rileks je..Rayyan Afif ni saja je kan nk bagi mummy malu!nk timbang berat pn nangis smpai satu klinik dgr!aishhh...

budak kecik ni memang,now dah makin aktif,kalau pakai pampers memang tak mahu dibaringkan.memang mummy surrender!nasib ader pampers jenis pants!penyelamat mummy!heehehe!

so,pampers yg ader pelekat semua simpan..hanya pakai bila budak kecik ni dah lena,and masa tu yg plng sesuai nk tukarkan pampers...anak korng cmner ek?susah tak nk pakaikan pampers?yun teringat masa tukar diapers Rayyan Afif kat the curve,ader seorng ibu ni die menjerit kuat giler dalam baby room tu..siap marah2 anak die!tengok baby tu baru 8-9months macam tu!dulu dalam hati...'napela kakak ni marah2 anak die..jerit2..'

and now baru yun rasa and paham perasaan ibu yg menjerit tu!rupa-rupanya susah nk pakaikan pampers bila anak makin membuas,lagi2 bila dieorng dah pndai duduk,pandai meniarap..hehe!

8 months checkup:
berat:8kg
tinggi: 73 cm

8 months progress:
**dah boleh berdiri!cepat je kalau dapat tempat yg boleh die nk capai..
**suke menjerit!pandai kalau geram,jerit smpai keluar urat leher..heee!
**dah pandai buat muka busyuk!
**dah pandai ikut tepuk tangan kalau mummy nyanyi lagu tepuk amai2!
**dah mula kenal orang,kalau muka pelik sikit,terus nangis..
**kuat sembang!pantang nampak baby sebaya mesti nak tegur(tapi tegur bahasa die la kan..)
**dah pandai hisap straw,mummy siap belikan botol air macam budak darjah 1..
**pandai main hide and seek dgn mummy!heeee

Rayyan Afif many faces at 8 months!sayang anak mummy!! =)







1st Nuffnang Check!

Alhamdulillah,after a long time...finally i got the check!!

jangan tanya berapa lama baru yun nk dapat cek ni,malu kat diri sendiri je...hehe!

dulu,rasa give up,napela sen sen  je Nuffnang ni..lama gak baru nk merasa..dah peram baru yun cash out.takla riban-riban mcm orng lain (tu pn poyo kan nk letak dlm blog,haha!)


i bukan femes uolss...dapat sikit pn syukur alhamdulillah..sapa nk bg kan?? =)

tq dear momies,readers,and visitors..tanpa kunjungan anda,siapalah nk baca blog Mummy yun ni kan... 

take care all! =)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.