4 Moms Origami Stroller!

tetibe takjub giler tgk stroller ni!meroyan jap lepas tengok mummy ekey post vid ni kat FB...hehe!

sape mau stroller ni??jom verangan bersama!tengok price dlm 850USD..tapi dah sampai malaysia,with shipping and taxes,plus minus dlm RM5k kot!

canggih siap boleh powered and auto folding!









Features:
  • - LCD Display with a built in pedometer, speedometer and temperature gauge
  • - Power folding and unfolding
  • - Luggage style pull wheels in front
  • - Daytime running lights
  • - Manual folding override
  • - Wall Charger
  • - Four Cup Holders
  • - Removable Storage
  • - Large Sunshade with peek-a-boo window
  • - Adjustable Handle
  • - 5 point harness
  • - Reclining Seat



mood: #berangan sambil menolak Rayyan Afif dalam stroller!

Rayyan Afif and his Bumbo Seat!

Salam jumaat dear mommies and readers.. =)

mood berblogging kembali lagi,once a week baru terhegeh2 nk update..yang menyedihkan,hp mummy rosak,tak boleh snap pic,so skang makin susahla nk update blog...sedih..sedih..

ok,back to post title!BUMBO SEAT!

bila Rayyan Afif dah start makan,yun memang nk cri bumbo seat,niat di hati nak beli yg baru,tapi tengok harga kat kedai mahal..RM200++ with tray..ada pun brand Anbebe,murahla sikit,RM 150++..okey..takpe..hold dulu..

survey punya survey yg preloved byk dah sold!harga pun still mahal,dalam RM150 jugak!dasar berjimat cermat mummy yun ni,haha!yela..dibuatnya Rayyan Afif takmo duduk,menangis aku!tak pasal-pasal mummy die yg duduk,hehe!

then,one of my FB friends nk let go BUMBO SEAT anak die..yg bestnya it comes with the tray as well!alhamdulillah rezeki Rayyan Afif,she just wanna let go for RM 80 only!and of course still in a good condition,tengok macam baru..reasons to let go anak die takmo duduk,so bumbo seat ni tersimpan je dalam stor.. =)

last week,pergi OBW,amik hadiah contest,alang2 tu kite trylaaaa dulu...hehe!

nampak macam suka and excited anak bujang ku!




then terus g amik BUMBO SEAT,cod kat gombak!tak menyempat-nyempat mummy yun! =)



senang keje mummy,nk masak letak je dalam seat ni..nk makan suap je atas ni...so dear mommies,bumbo seat is a worth to buy! lagi2 kalau dapat yg murah...hehe!

ELC-Blossom Farm Sit Me Up Cosy Innovative Nest

salam jumaat dear mommies...

1st of all,tq so much  for sharing your experience on my last entry!tq..tq..tq..

seronok baca pengalaman masing-masing! =)

ok..here again,our Lil' Rayyan Boutique comes with a new item this week!

check it out!

" ELC-Blossom Farm Sit Me Up Cosy Innovative Nest "

Age Range:Birth-12months
Approx dimension/size: 35.5cm (h) x 81cm (w) x 89cm (d)
Weight: 2.6kg

Packing box inclusives:
2 units air filled pop up bumper
1 unit fibre filling seat mat
1 unit sofa cover
4 unit acessories/toys with rattle &squeeker


current promotion!!Mummy yun's follower will get RM5 rebate if u purchase this item.. =)


ALL READY STOCK!!

RETAIL PRICE: RM265!!

Mummy Yun's PRICE:
BLUE (RM120 including postage)


PURPLE-hanging toys (RM 130 including postage)

                                                            PINK (RM 120 including postage)


RED (RM120 including postage)


for fast reply,text me at 012-8010992

tq dear mommies and happy holiday!! =)

Perubahan Ketara Selepas Bersalin!

fuhhh!bila nk buat entry ni,yun tetibe tgk diri sendiri dari atas smpai bwh..memang seriusly banyak perubahan after bersalin!!

Berat badan
bab ni sensitif kan??rasa semua orang mengalami masalah yg sama..berat badan..berat badan..sampai hari ni,yun masih tak dapat turunkan berat ke berat ideal!45kg!punyalah liat nk turun 4kg pung!adoi...maybe 4kg ni tersembunyi di celah2 lipatan lemak perut...haha!korang ader tips tak nk bg hilang lemak kat perut selain pakai corset??sedih tengok lemak2 ni...hukhuk!

before pregnant:45kg
pre-pregnancy:49kg
before deliver:61kg
after deliver:51kg

NOW:49kg!!

Stretchmarks
Alhamdulillah..masa preggy yun takde stretchmarks sangat..so kat perut memang clean and clear,tapiiiiiii...montotlaa terukssss!hahaha!malu i...... >_<

Rambut gugur
ni satu lagi problem yang dialami oleh para ibu,betul tak??sapa setuju angkat tangan!dulu,yun tak amik port sangat bila orng cakap rambut banyak gugur selepas bersalin...bila dah jadi kat diri sendiri,baru tau betapa seriusnyaaa!!!rumahku dipenuhi dengan rambut2 yg gugur berterbangan...satu hari kene sapu banyak kali..rumah plak tiles putih,memang lagi la nampak..sakit mata wooo!!so,jalan penyelesaiannya...potong rambut!alhamdulillah,kurangla sikit gugur..and aktivit menyapu pun boleh dikurangkan..hehe!

Saiz Baju dan seluar
bila berat naik,of course baju and seluar makin sendat!fuhhh!!semputt mak!!sedih bile tengok seluar jeans levis tersimpan je dlm almari..mulalah kau nk merenung nasib!hahaha!memang kene buat wardrobe overhaul,jeans yg sendat2 kene simpan..mana tau esk2 kurus boleh pakai...or sangkut kat depan almari,jadikan seluar motivasi...kihkih!

yang kelakar,lepas pantang,terus pergi beli jeans baru!kesiannyaa....

so,dear mommies,korang sharela dengan yun any obvious changes after deliver??haaa,btw bukan pasal perubahan fizikal je..aktiviti harian pun bertambah bizi kan dengan kehadiran si kecik,kdang-kadang yun terkejar-kejar buat houseworks!kusut masai i dibuatnya..haha!bila ngadu kat hubby die cakap..

hubby: "baru anak sorang,dah kelam kabut,belum 10 lagi.."

yun: "sorng la kelam kabut sebab takde experience!nanti 10 expert dah!!.."

boleh plak camtu kan??Mmm...anyway,bila tengok semua ni,yun sangat bersyukur dengan kehadiran si kecik,si comel,si busyuk masam mummy,Rayyan Afif.penat..stress..marah semua hilang bila tengok die senyummm...love u bucuk mummy!!muahh!!


Rayyan 1st Trip to Pangkor!

orng lain sibuk dah plan CNY Hols,mummy yun baru terhegeh2 nk update new year hols hari tu..adeii!!sibuk sangat mengurus si kecik and small bussiness online yun,sampai takde masa nk update..tapi yun tetap jenguk blog mommies2 semua...cuma tak sempat nk mengomen..=)

ok..new year hols hari tu,kami ke pangkor..ni pn sebab tok baba ajak and dah book kan hotel!yeah!rezeki awal tahun,ada orng nk belanja..alhamdulillah..=)

ms on the way ke pulau pangkor,anak mummy sgt behave dlm ferry,risau gak die meragam,nk lari ke mana,takkan nk terjun laut plak!hahaha!
alhamdulillah,good boy rayyan afif,lepas ni blh g holiday lagi k.. =)



oo..btw ktorng stay kat Anjungan Beach Resort..overall,best!tapi...luar je nampak cantik,interior..5/10!duhh!






part pling best nk bwk rayyan afif g swim!! mummy yg over sebenarnya =)



swimming class with tok baba..ktorng kecik2 da kene dera swimming!hehe~




snorkelling plng best!!mummy and papa boleh tinggalkan rayyan dengan nek mama,takkan nk mengusung naik bot..no-no-no,u still small my dear,nti besar  sikit mummy bwk k! =)

and yg plng mendebarkan,yun hampir kehilangan gelang emas yun!beli tak smpai seminggu!nasib ada rezeki..yun sempat grab sebelum hanyut ke dasar..ya allah syukur sangattttt!!

hubby marah giler sebab yun gatal pkai masa pergi laut!hahah!g snorkeling pn nk melaram katanya... =P





before balik,kita amik pic dulu ye... =)


 so dear mommies  and daddies!apa plan korng cny hols ni??yun tak ke mana,just balik KL je..kalau g holiday time ni,sah2 hotels rate double the triple!plus with the traffic congestion sgt sgt sgt teruk..ni pengalaman last year!huhuhu!serik dah mak!

IPAD for KIDS!


IPAD for KIDS!



RM 40 including postage!

Pre-Order (ETA Feb2012)

Function:

  • learning number 1-10
  • learning the alphabet abc
  • the matching words
  • spelling of the words
  • game:where is the number
  • game:where is the alphabet
  • game:where is the word
  • good melody

to purchase,kindly visit Lil' Rayyan Boutique

or fast reply text me at 012-8010992

TQ! =)







New Stock at Lil Rayyan Boutique!

salam dear mommies and readers..

tq so much dear mommies yg sudi singgah and shopping at Lil' Rayyan Boutique.. =)

tq again for ur kind support..

now,we are back with new stocks and items!

GAP Pyjamas for toddler size (18-24m to 5y)

ONLY RM 23!


last  piece for Pink Gap (9-12m),Yellow Angry Bird (6-9m), and Ocean Blue I Love Mom (9-12m)


Gyro Bowl only at RM 14! =)




Jumper only at RM 18!



for purchase,kindly visit my Lil' Rayyan Boutique! =)


Baby Cute Contest

Salam dear mommies and readers..

nk post pasal contest ni asik terlupa je..tq mummy anah and ibu noli for the tagging! =)

kali ni nak mencuba nasib,mana tau ada rezki Rayyan Afif.. =)



gambar yg membuatkan mummy jatuh hati..

jeng..jeng..jeng...

Nama Ibu: Yun
Nama Anak: Rayyan Afif
Tarikh Lahir: 28 July 2011



syarat -syarat penyertaan :

1. Terbuka kepada baby yang berumur dari 1bulan ke 2tahun.
2. Sila Letakkan banner contest di sidebar blog anda dan entry anda.
3. Anda hendaklah menjadi Follower blog BAJU BABY ATAS RAK.
4. Buat entry tentang contest ini dan link back ke entry ini.
5. Sertakan sekeping gambar sahaja dalam entry anda.
6. Terbuka kepada anak sendiri/ anak saudara / adik anda. 
7. Anda dikehendaki menwarwarkan hadiah yang bakal dimenangi didalam entry anda.
7. Sila nyatakan nama anda,nama baby dan tarikh lahir baby.
8. Anda mesti TAG sekurang-kurangnya 4orang untuk join contest ini.
9. Tinggalkan link entry anda di kotak komen.


Hadiah yang bakal dimenangi :

Pemenang Tempat Pertama (owner blog) :

jika pemenangnya lelaki,
Akan menerima SEHELAI T-SHIRT HATE HERO.

 jika pemenangnya perempuan,
Akan menerima SEHELAI DRESS + SEHELAI SHAWL. 



Pemenang Tempat Kedua (owner blog) :

jika pemenangnya lelaki,
Akan menerima SEHELAI TSHIRT BAND untuk peserta lelaki.

 jika pemenangnya perempuan,
Akan menerima DUA HELAI SHAWL untuk peserta perempuan.



*pemenang hanya seorang*
*kalau perempuan dapat hadiah untuk perempuan..dan sebaliknya...harap maklum*


Pemenang tempat pertama (baby) :

Akan menerima 2HELAI ROMPERS + 2 PASANG BURSHA + 1PASANG TIGHT


Pemenang Tempat Kedua (baby) :

Akan menerima SEHELAI ROMPERS +1PASANG BURSHA

                                          Tarikh Tutup: 8 Februari 2012


contest nya mudah kan..so mummy yun berbesar hati nak tag:
mummy yg lain pn boleh join k!feel free to join! =)


5 months Checkup and Progress

salam dear mommies and readers..

a long weekend and holiday rasa lemau je nk start blogging balik..balik rumah pn masih di awang-awangan teringat holiday kat Pangkor hari tu!hehe~

Pangkor update hold dulu..mummy yun nak update pasal anak bujang mummy!Rayyan Afif! =)

alhamdulillah,Rayyan Afif sudah 5 bulan..Syukur Ya Allah..Syukur Alhamdulillah..

before pergi holiday,Rayyan kene cucuks!cek berat and tinggi..Alhamdulillah tak demam..risau gak nk pergi holiday kalau die demam..

5 months checkup; berat= 7.2kg    tinggi=68cm

5 months progress:
  • plays with his hands and feet
  • recognize his own name
  • turns towards new sounds
  • rolls over in both direction
  • few attempts on lifting his back! (mungkinkah cubaan awal untuk belajar duduk??)

his many faces at 5 months..mummy's hearthrob! 

his smiling face!melting...=)
his cheeky face!

his grumpy face!

actually,mummy is getting excited to prepare solid foods for Rayyan..about a few weeks to go,my dear baby can eat!now i am busy collecting recipes from internet,mommy's group,and advise from the 'seniors' too! =)

thinking of buying mini blender khas utk prepare solid foods rayyan,takkan nk campur dengan blender bawang mummy kan???

so,any dear mommies who willing to share any informative websites for baby's solid food or recipe,kindly advise me k..

saya mummy yg baru belajar,kalau salah tolong tunjukkan..hehe! =)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.