Kisah 1 Ramadhan

Salam Ramadhan dear mommies and readers..=)

Alhamdulillah,syukur sangat masih diberi kesempatan untuk bertemu Ramadhan tahun ni..rasa bersyukur sebab yun berpeluang berpuasa pada 1 Ramadhan..sejak yun berkahwin,setiap kali Ramadhan ader kisah disebaliknya..baik kisah gembira mahupun sedih...

teringat masa tahun pertama yun berkahwin,Ramadhan  banyak menguji yun..masa tu yun keguguran anak pertama,kirenya tak berpeluang nk berpuasa dan bertarawikh masa 1st Ramadhan..lagi menyedihkan masa tu suami yun plak kene penyakit kayap..Ya Allah,rasa pilu sangat,dengan kami dua orng yg kene sama2 berpantang..sakit..memang dugaan Allah nk uji masa  pertama kalinya kami menyambut Ramadhan sebagai suami isteri..


tahun kedua plak,yun tak dapat berpuasa sebab masa tu cuti pantang bersalinkan Rayyan Afif..tahun lepas Ramadhan  memang lain rasanya,lagi2 dengan kehadiran orang baru. hubby every  week balik sebab rindukan anak,sanggup tak cukup tido,sebab sama2 bersengkang mata menjaga anak,seronok sangat pengalaman masa tu... =)


tahun ni,yun bersyukur sebab dapat berpuasa pada 1 Ramadhan dan paling seronok seminggu lagi Rayyan Afif  setahun!!and alhamdulillah suami yun bakal bekerja kat selangor..lepas ni insyaAllah kami akan tinggal bersama,no more weekend husband and wife!syukur alhamdulillah... =)


moga kami sekeluarga diberikan kesihatan yg baik dan dimurahkan rezeki..aminnnn!

dan yun doakan moga Ramadhan kali ini lebih bermakna buat diri yun and mommies semua.. =)

13 comments:

Ibu Ilyanie(s) July 21, 2012 at 12:39 PM  

Selamat berpuasa!! jemput singgah blog and folo.. puterihannan.blogspot.com. tq

Peri PiA July 21, 2012 at 1:32 PM  

Amin,Alhamdulillah

semoga kita lebih kuat dan tabah

selamat berpuasa

Mummy Akmar July 21, 2012 at 9:42 PM  

Selamat Berpuasa kepada Yun sekluarga..

Setiap dugaan itu penghapus dosa dan ada hikmahnye..

Take Care

Noli@Ibu Wafa July 22, 2012 at 8:05 AM  

alhmdulillah..selamat berpuasa yun..tc ;)

farhana shamsuddin July 22, 2012 at 11:40 AM  

Alhamdilillah

Melissa July 23, 2012 at 7:52 AM  

Ameen. Selamat berpuasa Yun ! :)

..DeeYana.. July 23, 2012 at 9:14 AM  

yeay!! alhamdulillah..suatu perasaan yg sukar digambarkan kan? :) setiap tahun ade ceritanya masing2..selamat berpuasa yun ;)

amal July 23, 2012 at 9:34 AM  

alhamdulillah. banyak yang yun dah tempuhi dalam bulan ramadhan ni ye. paling manis thn ni la kan :) selamat berpuasa yun

。+゚o。. Puan Dot . 。o+゚。 July 23, 2012 at 9:42 AM  

selamat berpuasa yun.. hehe.. tahun ni dah leh puasa.. happy belated birthday to rayyan afif

ettyzukhair July 23, 2012 at 10:29 AM  

alhamdulillah..no more sadness lg insyaallah...moga2 next ramadhan afif dpt adik..mommy & daddy dh xPJJ hehehe;p

AIN NAZRI July 23, 2012 at 11:50 AM  

selamat berpuasa jugak yun... semoga sihat sepanjang ramadhan ni ye

!k@ July 23, 2012 at 12:50 PM  

alhamdulillah..seronok dengar..
xbest kan duk jauh dengan suami..hehe..

izla July 23, 2012 at 1:59 PM  

selamat berpuasa Yun.
rezeki bulan ramadhan tu.
insyaAllah nanti hidup lebih gembira dapat tinggal sembumbung. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.