Klinik Pakar Kanak-Kanak Putra

Salam dear mommies!adakah saya masih mempunyai readers?dah la malas nk update,siapa ntah nak baca kan??huhu

Alhamdulillah, after a week afif is getting better..cuma batuk tu masih berkahak sikit.. As recommended by other mommies,yun try nak pergi Dr. Nadir Khan kat Wangsa maju,terlupa plak hari tu public holiday so Doc cuti..

so,ktorng just pergi Klinik Kanak-Kanak Putra kat Sg Buloh..memandangkan klinik ni sebelah PMC tempat yun bersalin,so dekat jela..yela,dulu penh jumpa gynae kat PMC,sgt menghampakan..rupanya ramai yg mengalami nasib yg sama..masa smpai klinik ader new parents ni pn lari check sini,siap bergosip pasal Dr. M tu..hehehe! 

 first impression,klinik ni sgt best!bersih..environment is very childs friendly!afif sampai-sampai je excited sangat nk main bila nmpk playland kat situ..




Doc kat sini tersangatlah friendly,pandai layan baby,sebab tu dieorng ni entitled jadi paed,tak gitu?bukan macam Dr M tu!tak mesra alam langsung...paed apakah itu?hmmmm...

pandai die distract afif,dengan toys banyak giler die susun..tapi apakan daya,anak aku still tak makan saman!heeeee

 Mmmm..bila masuk jumpa doc,baru tau hero die!hahahaha!doc pegang je,die jerit..masa nebulizer,die menjerit lagi kuat..adoi..mcm histeria..mummy yg panick!

 Doc suspect afif kene jangkitan paru-paru,but very mild,risau sgt!and plus doc said die punya lung mcm tinggi sikit,takut asthmatic..yela,family yun mmg ada asthma,tak mustahil kan?

sejak duduk rumah nek mama afif start batuk2..adakah faktor air cond or kucing?mommies semua ader experience tak? Some say aircond lg sesuai utk those yg asthmatic..sebab kipas lagi perangkap habuk..ader plk ckp aircond sejuk sgt,tak elok utk lungs..confuse plak! 


ubat utk afif...

14 comments:

farhana shamsuddin May 13, 2012 at 10:20 PM  

get well soon afif

mRsFirdxora May 13, 2012 at 10:23 PM  

sterimar good utk baby klau selesema..mia guna tu je dr umur 4 bln smpai skng..jarang kena selsema..bila nk start beringus sembur sterimar terus ok..

Noli@Ibu Wafa May 14, 2012 at 8:19 AM  

hai afif....wafa pon xberapa sihat..selesema..sekarang mmg musim dia kan..mkn ubat yer..moga cepat sembuh.. ;)

。+゚o。. Puan Dot . 。o+゚。 May 14, 2012 at 8:39 AM  

if.. aki tak baik lagi next week batuk dia.. nak bawak la g klinik yun pergi ni..
akid dah pergi 3 klinik.. 1 pead kat batu pahat.. but batuk dia tak baik2.. demam xde.. cuma batuk dgn selsema.. sedih sgt bila tgk..
pas susu slalu muntah kahak.. rase nak nangis je stiap kali dia batuk...

fiszah_pjo May 14, 2012 at 9:23 AM  

rayyan belum ok ye..tp aircond rsnya mmg penyumbang..huhu..selalu kanak2/bayi mudah sakit if lama2 dlam aircond..kita yg tua ni pun dehydrated..sebab dalam aircond sejuk, then afif main luar dan dalam..perubahan suhu tu mendadakk..sebab tu kot afif tak bape nk ok bab lung ni..pzah andaikan aje..hehe.wallahualam

Mummy GreenyHouse May 14, 2012 at 9:53 AM  

ingat nk buat nebulizer utk my doter, sbb kahaknya byk n batuk2 dah 2 bulan x hilang.. ok x buat kat sana?

naney May 14, 2012 at 2:23 PM  

yun..rasanye aircond lg sesuai..tp jgn suhu rendah sgt...

~YUN~ May 14, 2012 at 10:13 PM  

Farhana: tq aunty!

Ila: Bgus ek ila,so far gune kurng da selsema afif,siap papa die try sembur kat hidung,hahaha

Noli:musim kan..moga wafa pn cpt sembuh kk

Dot:tryla la dot,kat sg buloh je ni haaa..doc die baik sgt.mana tau akid serasi ubat cni kan..bgus munth dot,afif byk sgt munth!kesian sgt tgk..munth bgus,kua lendir semua..

~YUN~ May 14, 2012 at 10:16 PM  

Fiszah: ader btulnya fiszah..now yun pkai kipas je,hehehe!

Mummy green:alhamdulillah lepas tu kurang batuk,tp kene makan ubat and antibiotik jugak..tryla pergi,kite usaha kan..insyaAllah baik nti..

Naney: 2la..yun buat suhu bilik je naney,tp kdng2 pkai kipas je..

AIN NAZRI May 15, 2012 at 3:18 PM  

'Auf dulu2 pon mmg sensetap ngan selsema.. tapi since dia 3-4 bulan ain kerap bg dia air kelapa tuk buang lendir2 yg berketol tu.. alhamdulilah.. now ok sikit.. idak dulu asyik selsema ajerk..

aTy _faRed~ May 15, 2012 at 6:14 PM  

doakan affif cepat sihat..kesian kat budak2 kalau sakit kan...

~YUN~ May 27, 2012 at 1:33 PM  

Ain: oo,air kelapa elok ye?tapi kalau mkn ubat xleh minum kan ain?

Aty: tq aty..alhamdulillah afif is getting better

mamanya irfan June 15, 2012 at 9:27 AM  

yun afif berapa bulan??? dulu saya pun bersalin kat pmc tue... my aunt pun cakap perkara yang sama... risaulah... dah masuk seminggu batuk n selsema irfan x baik lagi... bila batuk sure akan keluar balik susu yang dia minum tue... kesian sangat...smpi dia teresak2 nangis... klinik nie bukak pukul berapa???

~YUN~ June 15, 2012 at 8:35 PM  

Mama irfan:da10 bulan..yeke..try pergi klinik kanak2 sebelah pmc tu,hari2 bukak,just weekend smpai tgh hari je,.,ala kesiannya irfan,try la dear,mana tau irfan serasi dgn ubat kat sini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.