Mummy Yun's 1st job!

alhamdulillah,i've got my 1st job!

and now yun jarang sangat online.sorry kalau yun tak sempat balas comments and singgah blog mommies semua...=(

actually yun dah start kerja last week!and now baru yun paham perasaan ibu-ibu di luar sana yg bekerja..yg tak saba tunggu petang nk jumpa anak masing2...memang hati ni berat kan..bila balik keja yun terus peluk Rayyan Afif kuat2,masa 1st day kerja siap nangis dalam kereta!ya allah..sayu sangat!tula dulu nak sangat kerja..dah dapat mengada plak kan nk duduk rumah!ish..manusia ni memang tak pernah bersyukur dengan apa yang dia ada..astaghfirullahalazim...


tnggu mummy balik,layan tgk fish dulu! =)

tapi yun cuba kuatkan semangat!yun bersyukur sangat sebab mama nk jaga anak yun..so,yun tak perlu risau nk hantar nursery..satu kelegaan disitu..alhamdulillah Rayyan Afif tak nangis,dia nampak selesa dengan mama,sebab adik-adik yun pun ada boleh tolong tgk2 kan...tapi yg yun sayu,bila petang yun balik,die terus merangkak,berdiri kat yun!die kenal mummy!bau mummy!yela..7 bulan mummy duk mengulit,golek2 dengan dia hari2..kalau kat ofis teringat,mulalah bertakung air mata..


sambil tnggu mummy,tengok tok baba bersihkan kolam ikan..

tambah sayu..now yun berjauhan dengan suami,sebab suami yun tak dapat transfer KL lagi!sedih sangat!!sebab Rayyan Afif makin manja dengan papa,malam2 cari dagu papa sebelum tido,cari lengan papa nk landing kepala dia...smpai satu malam yg yun lg sedih,die nangis2 nk tido..ingat sebelah die papa..pergi gosok dagu sambil nangis..padahal adik yun punya dagu jadi mangsa!memang nangis mummy malam tu..sob..sob..sob..

yun akui suami yun banyak tolong yun handle Rayyan Afif,even balik kerja penat2,die boleh mandikan,pakaikan baju,suapkan makan..malam plak kadang2 die yang bangun buatkan susu..now tiap malam Rayyan Afif bangun,yun terus rasa rindu sangat kat suami yun..terasa die yg akan bangun buatkan susu..

terima kasih papa,restu dan izinkan mummy keja kat KL..

bak kata suami yun..nowadays memang susah nk dpt kerja,so tak boleh memilih..any jobs offer comes 1st,grab je dulu..yela,yun takde experience,at least suami yun ckp,yun belajar tengok dunia luar macam mana..he wants me to learn and gain experience!

maka bermulala kehidupan mummy yun sbg R&D Engineer..wish me luck dear mommies!harap yun boleh bertahan dan bertahan.. =)

doakan moga keluarga kecil kami bersatu kembali...mummy and rayyan Afif miss papa so much..mummy nak yg terbaik untuk afif and papa..love u both so much! 

Ya Allah kuatkanlah semangat ku,lindungilah anak dan suamiku,peliharalah rumah tangga ku...amin ya rabbal alamin...

nek mama where's mummy?lambatnya mummy balik...




25 comments:

Shu @ Mrs. Hamid April 14, 2012 at 11:46 PM  

Tahniah Yun. be strong ya!!!

yUmIe April 15, 2012 at 12:11 AM  

oh my!!yun,yumie lak rse sedih.skrg yumie pn tgh sebok cri keje gak.xtau le nt cmne agknye if dh dpt keje.sobss.be strong ye yun.

ciNDerella stRikEr April 15, 2012 at 12:14 AM  

cayo yun. u can do it

Anonymous April 15, 2012 at 12:34 AM  

Ok saya nanges baca..wwwUuuaaa saba n b strong ok mummy

dinashuz April 15, 2012 at 2:04 AM  

congrats on the new job yun! we will definitely miss u blogging... xpe, enjoy working life... hehe (senang je dina ckp sedangkan dina quit lps ZA lahir) sometimes dina pun rindu nak keja but x mungkin hubby nak izinkan... kuatkan semangat! rayyan afif loves u no matter what! u can do it mommy!!!

farhana shamsuddin April 15, 2012 at 7:07 AM  

dh jd bizibi mama la ni.. hehhe

Arn sweetrider April 15, 2012 at 7:54 AM  

yun dear, an doakan semoga yun tabah menghadapi dugaan ye. suami yun bagus betul.. sekurang-kurangnya yun kat opis hanya rindu kat anak aje, ibu lain waktu kerja nak duduk pun xsenang sebab tinggal anak kat org lain. duk fikir macamanalah anak aku bla bla bla.
untung yun mama jaga. ;)

Noli@Ibu Wafa April 15, 2012 at 10:36 AM  

alhmdulillah..sama2 la kiter berkerja yer..sama2 tabah dan kuat..cayokkk!!!

wanie April 15, 2012 at 10:57 AM  

yun.. Be strong, Allah knows the best for us... Kadang2 apa yg kita merancang tidak sebaik apa yg Allah rencanakan kepada kita...syukur kepadaNya, di saat ekonomi yg tidak menentu, rezeki yun sekeluarga masih ada.. InsyAllah, suatu hari nanti suami yun dpt bertukar ke KL..

wanie April 15, 2012 at 11:01 AM  

yun, be strong...Allah knows the best... Apa yg kita rancangkan tidak sebaik apa yg telah direncanakan olehNya.. Syukur, alhamdulilah... Di saat ekonomi yg tidak stabil, yun sekeluarga masih lg diberikan rezeki... InsyaAllah, suatu hari nanti suami yun boleh bertukar ke kl... Mudah-mudahan... Amin

ieta April 15, 2012 at 11:40 AM  

kena banyak sabar awk...

Zulaikha Mohamad April 15, 2012 at 11:56 AM  

can't imagine myself in ur shoe.. Tak penah tinggalkan anak2.. I quit my job to take care both of my kids.. penah rasa nak start keje balik tp tak sanggup rasa.. Kuatkan semangat kay.. at least ur kid in a very good hand, no need to worry.. :-)

captain_zed April 15, 2012 at 12:07 PM  

sedihnya.. looking at the bright side, at least afif is in care of good hands while Yun's away for work=) takper, masa muda ni la nak all out, once dah ada experience, finding job to fit our interest will be easier.. congrats on the new job k!

am quite sure that afif is pretty proud of his own parents - the sacrifices that you guys have to make;P

cheers!

Anah April 15, 2012 at 12:55 PM  

Yun sedihnya... boleh bayang camne sbb afif nampak sgt rapat ngan papa dia..harap2 xlama lg dah boleh duk sama2 balik..

Masnita April 15, 2012 at 3:27 PM  

mummy yun.....sgt sedih smpi nangis. Kt selalu kena berpisah dgn suami. N yes suami bnyk tlg. Bile die xde rase mcm hilang something n xde smgt. Bile tgk bb jd kuat balik. Be strong ok.

naney April 15, 2012 at 4:23 PM  

br sempat nk baca blog yun...yeahh welcome to d club become a working mummy....xpela at least ada parent tgk2 kan rayyan kan...all the best ye

Sya Sakura April 16, 2012 at 7:09 AM  

good luck yun! Tetibe je sedih bace entry yg ni.. coz i felt it too! Bile on the way balik je mesti dh terbayang2 muka baby.. kadang2 bawak kereta pon rs mcm terawang-awang je, blh? hehe.

tp kesian rayyan afif rindu papa dia... baby pon dh blh rasa rindu/sayang kan? :)

Melissa April 16, 2012 at 7:40 AM  

Alhamdulillah, congratulations Yun ! InshaAllah, it gets better with time but you'll definitely miss your baby every single minute ! But kita bekerja untuk mencari sesuap nasi kan, cewah, hehe, it's for our baby jugak. So stay strong, we're (super)mommies ! :)

nurul_luq_luq April 16, 2012 at 8:00 AM  

mula2 nk ucap tahniah sebab dah ada kerjaya...kedua terasa sayu dan menagis bila baca entry niii...urrgh sgt tersentuh tambah bila pagi pasang lagu untuk kamu(ombak rindu)anyway yun jgn sedih2 tau...ok tc yer yun peluk cium untuk aff yg sgt comel tu..cekalkan hati ek.lagipun anak yun mama yun yg jaga so jgn risau sgt tau..sume2 baik2 je..

Akma April 16, 2012 at 8:57 AM  

ala yun...
sedey...
ak xnak nangis...
tapi ternangis jugak...
be strong mummy...
nnt mummy dpt gaji leh beli toys banyak2 untuk afif...hehehe

AIN NAZRI April 16, 2012 at 9:40 AM  

Yun, masa awal2 ni mmg laa mcm ni.. nanti alama2 perasaan tu akan jadi kental.. ceewaaaahhhh.. teruskan usaha.. best jadi ibu bekerjaya ni.. sabar ye..

♥ Wina ♥ April 16, 2012 at 10:34 AM  

1st of all, congrats for ur new job!

rayyan sedih ek? xpe..mula² tue mmg kena strong sikit...tapi Yun lucky sbb family sendiri yg jaga Rayyan :-)

kayrul-shah April 16, 2012 at 12:53 PM  

tabahkan hati yun ye...nanti lagi sedih afif coz papa xde kat sisi....harap keluarga yun dapat bergabung semula dan hubby yun dapat transfer ke KL ye...

fara April 18, 2012 at 12:04 PM  

amik masa yun..lama2 nnt terbiasa la :)

asna cute April 25, 2012 at 4:24 PM  

hubby asna tetap suh asna dok umah hehe.. chaiyokkk! hati ibu nie kental tau. all the best with ur new job! =))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.