8 months progress and checkup!


sudah 8 bulan anak mummy!syukur alhamdulillah.. =)


last week pergi checkup dgn mummy Anah and adam...abg adam rileks je..Rayyan Afif ni saja je kan nk bagi mummy malu!nk timbang berat pn nangis smpai satu klinik dgr!aishhh...

budak kecik ni memang,now dah makin aktif,kalau pakai pampers memang tak mahu dibaringkan.memang mummy surrender!nasib ader pampers jenis pants!penyelamat mummy!heehehe!

so,pampers yg ader pelekat semua simpan..hanya pakai bila budak kecik ni dah lena,and masa tu yg plng sesuai nk tukarkan pampers...anak korng cmner ek?susah tak nk pakaikan pampers?yun teringat masa tukar diapers Rayyan Afif kat the curve,ader seorng ibu ni die menjerit kuat giler dalam baby room tu..siap marah2 anak die!tengok baby tu baru 8-9months macam tu!dulu dalam hati...'napela kakak ni marah2 anak die..jerit2..'

and now baru yun rasa and paham perasaan ibu yg menjerit tu!rupa-rupanya susah nk pakaikan pampers bila anak makin membuas,lagi2 bila dieorng dah pndai duduk,pandai meniarap..hehe!

8 months checkup:
berat:8kg
tinggi: 73 cm

8 months progress:
**dah boleh berdiri!cepat je kalau dapat tempat yg boleh die nk capai..
**suke menjerit!pandai kalau geram,jerit smpai keluar urat leher..heee!
**dah pandai buat muka busyuk!
**dah pandai ikut tepuk tangan kalau mummy nyanyi lagu tepuk amai2!
**dah mula kenal orang,kalau muka pelik sikit,terus nangis..
**kuat sembang!pantang nampak baby sebaya mesti nak tegur(tapi tegur bahasa die la kan..)
**dah pandai hisap straw,mummy siap belikan botol air macam budak darjah 1..
**pandai main hide and seek dgn mummy!heeee

Rayyan Afif many faces at 8 months!sayang anak mummy!! =)







15 comments:

Wawa April 9, 2012 at 12:48 PM  

hihi..comel je...tk saba nk tnggu anak besar camni...

Diila April 9, 2012 at 1:35 PM  

cute jer muka dia yg tersengih tu... nmpk 2 batang gigi. he3

fiszah_pjo April 9, 2012 at 2:17 PM  

pandai wat muka busyuk ye.atirah tak reti lg cmtu..hehhehe..atirah lasak gk time tukar pampers..tp slow sket la..gigirl kan..mama warning da awal2..hehe..comel la si afif ni..mata ikut mommy

Sya Sakura April 9, 2012 at 2:25 PM  

comel sengih2 nmpak gigi... makin handsome la rayyan afif ni!!!

yUmIe April 9, 2012 at 2:26 PM  

ala afif dh besar.kejap je kn??iman pn sejak dh pndai menerap ni,bile pkaikn pampers pn dh ssh.sikit2 nk pusingkn bdn die.xtau le nt bile dh pndai duduk,berdiri or berjalan.harus lg ssh agknye.huhu

farhana shamsuddin April 9, 2012 at 2:36 PM  

alololo comel nyer. dh ada gigi 2 btg

ily♥ April 9, 2012 at 2:53 PM  

Haah yun...nak pakaikan pampers mmg kene bergelut da..huhu~ ligat sgt..pastu dah pandai bukak strap pampers..baru je pakaikan, muke die steady je bukak strap tu balik..jenuh nak pakaikan pampers..

mRsFirdxora April 9, 2012 at 4:01 PM  

comel afif pakai romper hijau tu..kejap je anak2 kite ni besar kan...cepat tul masa berlalu..huhu

[DnaZz] April 9, 2012 at 4:07 PM  

cutela rayyan..
hehe normal la tu yun bab2 salin diapers tu..iza kalau nak change diapers/cd, biasanya iza umpan dia dengan toys ker, blocks ker..anything..bedak pon laku!huhu we are the parents who have to know how to act when our child are struggling around ..

ciNDerella stRikEr April 9, 2012 at 5:01 PM  

comel laaa..... dh ada gigi 2batang. heencemm dh. hehehe

Pya April 9, 2012 at 5:41 PM  

yun! cutenya afif senyum nmpk gigi 2 btg tu! afeef pya ni susahnya nak capture gmbr dia senyum mcm tue sbb kalo nmpk kamera je terus dia tutup mulut buat muka serious. hehe...

Melissa April 10, 2012 at 7:58 AM  

Yun, Khayla pun sama ! Mesti nak move sana sini bila nak pakaikan baju/diapers. Bila stop dia, dia marah. Hehehe. Our babies are growing so fast la !

Mommy_Cha April 10, 2012 at 10:31 AM  

dah besar baby yun! comei lah....

Akma April 10, 2012 at 11:41 AM  

baru 8bulan yun...
tunggu dah baya afiqah...
baru ko tau kuat mana nak menjerit nnt...
semua ikut mood dia...
kalau dia kata taknak...
ko pujuk la ngan kata 2 pujian ke toys ke...x jalannya...
siap wat drama air mata lagi...
hehehe...tu gugurl ye...

Noli@Ibu Wafa April 12, 2012 at 1:12 PM  

hai..lm xjenguk cni..nnt nk update psl wafa gak la..hehe..dah besar afif..mcm2 memek muka dia buat yer..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.