Rayyan Afif and his Bumbo Seat!

Salam jumaat dear mommies and readers.. =)

mood berblogging kembali lagi,once a week baru terhegeh2 nk update..yang menyedihkan,hp mummy rosak,tak boleh snap pic,so skang makin susahla nk update blog...sedih..sedih..

ok,back to post title!BUMBO SEAT!

bila Rayyan Afif dah start makan,yun memang nk cri bumbo seat,niat di hati nak beli yg baru,tapi tengok harga kat kedai mahal..RM200++ with tray..ada pun brand Anbebe,murahla sikit,RM 150++..okey..takpe..hold dulu..

survey punya survey yg preloved byk dah sold!harga pun still mahal,dalam RM150 jugak!dasar berjimat cermat mummy yun ni,haha!yela..dibuatnya Rayyan Afif takmo duduk,menangis aku!tak pasal-pasal mummy die yg duduk,hehe!

then,one of my FB friends nk let go BUMBO SEAT anak die..yg bestnya it comes with the tray as well!alhamdulillah rezeki Rayyan Afif,she just wanna let go for RM 80 only!and of course still in a good condition,tengok macam baru..reasons to let go anak die takmo duduk,so bumbo seat ni tersimpan je dalam stor.. =)

last week,pergi OBW,amik hadiah contest,alang2 tu kite trylaaaa dulu...hehe!

nampak macam suka and excited anak bujang ku!




then terus g amik BUMBO SEAT,cod kat gombak!tak menyempat-nyempat mummy yun! =)



senang keje mummy,nk masak letak je dalam seat ni..nk makan suap je atas ni...so dear mommies,bumbo seat is a worth to buy! lagi2 kalau dapat yg murah...hehe!

22 comments:

ettyzukhair January 27, 2012 at 2:40 PM  

hihi...betul tu worth buying...ameer love his seat too...

!k@ January 27, 2012 at 2:42 PM  

waahh...rayyan menang contest OBW ke..congrats..
memang mudah..senang la rayyan nak makan pas ni kan..mummy pun senang gak..

zatil hulwan January 27, 2012 at 2:45 PM  

waaa bezznya tgk bb Rayyan duk atas bumbo seat..atil pun tringin nak beli..tp bila pikir2 blk harganya, agak terbantut niat tu..untung la Yun dpt harga yg sgt ok, rezeki Rayyan :)

♥ Wina ♥ January 27, 2012 at 3:41 PM  

x pernah beli untuk my kids sbb mahal huhuhuuu

lepas nie senanglah nak suap Rayyan makan ek :-)

Anah January 27, 2012 at 4:00 PM  

alahai lamanya xjumpa, Afif nampak tembam sgt + nampak dewasa..

iizla January 27, 2012 at 4:16 PM  

comel je dia duduk dalam tu. nak kene masukkan dalam list 'item to buy' nih..

phatgurl January 27, 2012 at 4:31 PM  

teringin jugak nak bumbo seat ni tapi mahal la plak ekk. untung yun dapat murah...huhuhuhu

AIN NAZRI January 27, 2012 at 4:41 PM  

memang ain tgh survey tuh bumboo seat ni tapi sgt sgt sgt laa mahal.. which x mampu rsnya.. heh heh xpe akan ku usahakan tuk mencari2 preloved yg murah2

mizatye January 27, 2012 at 5:27 PM  

slm perkenalan..saya pun tgh mencari bumbo seat ni jugak..agak pricey kn..tgk survey karibu & anbebe murah sikit.. ;) sy follow blog awak,nti follow sy balik k ;)

elanie*Q January 27, 2012 at 8:03 PM  

hai yun! Hoho lama sgt rasanye xmengk0men kat bl0g yun. Jd silent reader sat hehe. Nanie xbli bumb0 seat. Kbtulan abg nanie bg hadiah walker utk hazim, walker la jd tmpt duduk dia time mkn. Tp hazim masih belum nk duduk kat walker lama2,dia cpt b0san. Makan pn nk dipangku,manje sgt haih.. Kalo nk bli bumb0,dh byk sgt ada walker lg,karang slh satu xterpakai plak. Membazir plak kang kan..

Atiqah Adnan January 27, 2012 at 10:23 PM  

comel.. amel pun ade.. wan chu dia bagi.. hee tp amel lom bole gune lg...

mRsFirdxora January 28, 2012 at 9:25 AM  

mia x sempat nk beli bumbo seat dia dh pndai duduk sndiri...hehe jimat duit mommy...dulu teringin nk beli..mommy je over...

~YUN~ January 29, 2012 at 9:48 AM  

etty:kan??senang keje kite..hehe

ika:aah,menang..tp consolation je..hehe!nti ammar pn belilah satu..boleh geng dgn abg rayyan.=)

atil:2la..harga die mcm mahal..yun memang nk cri murah pn,dapt yg preloved,alhamdulillah..murah and still cantik..=)

wina:wina,kalau xdpt preloved,yun pn tak beli agaknya..hehe

~YUN~ January 29, 2012 at 9:50 AM  

anah:abg adam,ajakla sy swimming...hehe!bak kate nek mama,muka darjah 1! =)

izla:harus2!senang nk bg makan..kalau x die xduduk diam,abis comots!hehe

phatgurl:2la sis...yun jenis rajin survey,cari2 ader gak orng nk let go murah..happy sgt..syukur!

ain:boleh ain,sila cri,google je..salu yg murah cpt sold!yun pn xmampu jugak...hukhuk!

~YUN~ January 29, 2012 at 10:01 AM  

mizatye:hi dear,tq sudi singgah..mahal..anbebe murah sikit..rm150++ xsilap..cntik pn cntik..=)

nanie:ooo,da ader walker ke?yun plak memang xmo beli walker,nk beli push to walk je..tp tnggu rayyan besar sikit kot..hehe

qah:besnya amel,orng da bg present siap2...=)

ila:bgusla mia,cpt duduk..rayyan afif ni nk duduk tp kene support dulu,tu yg cri bumbo..lgpn senang nk bg makan..=)

p!nkerton January 30, 2012 at 3:42 PM  

bumbo seat mmg worth to buy! esp kalau anak first :) senang, pegi kedai mamak pun i bawak hihihi :D

Dulu Gadis, Kini Mama January 30, 2012 at 5:03 PM  

sesuai utk baby berapa bulan ke atas, yun? geram gak tgk nih!

Anonymous February 22, 2012 at 4:25 PM  

apa kata lil rayyan boutique jual seat ni at affordable price. *wink wink*

-syai-

Norhanita June 8, 2012 at 11:18 AM  

saya pun dlm usaha nk beli..nmpk anbebe je dkt kedai baby kat kulim ni..hurmmmm

meq gee May 13, 2013 at 8:29 AM  

Yun..kalo nk jual bumbo tu..kabo kt sy..nk cari murah2..nk jimat2 jgk heee

meq gee May 13, 2013 at 8:31 AM  

Hi yun..kalo nk jual bumbo seat tu kabola ya...nk jimat2 gak carik murah2 heee

~YUN~ May 20, 2013 at 7:11 PM  

Meq qee:xnk jual kotz!syg..sebab xkn dpt murah lagi...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.