Rayyan 1st Trip to Pangkor!

orng lain sibuk dah plan CNY Hols,mummy yun baru terhegeh2 nk update new year hols hari tu..adeii!!sibuk sangat mengurus si kecik and small bussiness online yun,sampai takde masa nk update..tapi yun tetap jenguk blog mommies2 semua...cuma tak sempat nk mengomen..=)

ok..new year hols hari tu,kami ke pangkor..ni pn sebab tok baba ajak and dah book kan hotel!yeah!rezeki awal tahun,ada orng nk belanja..alhamdulillah..=)

ms on the way ke pulau pangkor,anak mummy sgt behave dlm ferry,risau gak die meragam,nk lari ke mana,takkan nk terjun laut plak!hahaha!
alhamdulillah,good boy rayyan afif,lepas ni blh g holiday lagi k.. =)



oo..btw ktorng stay kat Anjungan Beach Resort..overall,best!tapi...luar je nampak cantik,interior..5/10!duhh!






part pling best nk bwk rayyan afif g swim!! mummy yg over sebenarnya =)



swimming class with tok baba..ktorng kecik2 da kene dera swimming!hehe~




snorkelling plng best!!mummy and papa boleh tinggalkan rayyan dengan nek mama,takkan nk mengusung naik bot..no-no-no,u still small my dear,nti besar  sikit mummy bwk k! =)

and yg plng mendebarkan,yun hampir kehilangan gelang emas yun!beli tak smpai seminggu!nasib ada rezeki..yun sempat grab sebelum hanyut ke dasar..ya allah syukur sangattttt!!

hubby marah giler sebab yun gatal pkai masa pergi laut!hahah!g snorkeling pn nk melaram katanya... =P





before balik,kita amik pic dulu ye... =)


 so dear mommies  and daddies!apa plan korng cny hols ni??yun tak ke mana,just balik KL je..kalau g holiday time ni,sah2 hotels rate double the triple!plus with the traffic congestion sgt sgt sgt teruk..ni pengalaman last year!huhuhu!serik dah mak!

18 comments:

farhana shamsuddin January 16, 2012 at 11:45 AM  

seronok rayyan dpt jln3

harzharun January 16, 2012 at 11:55 AM  

Waaa! I love island!...kalau kat tganu, bulan 3 adalahms pulau dan pantai mjadi sgt cantek...last year mmg teringin nak pegi pulau, tp time tu preggy kan..masih muntah...susah...tp thn ni boleh la....bawak qasyaf!

Anah January 16, 2012 at 12:05 PM  

camne gelang boleh nak jatuh..longgar sgt ke?? kalau jatuh mesti menangis xsudah, emas bukan murah skrg.

aTy _faRed~ January 16, 2012 at 12:21 PM  

sonok ley bawak baby jalan2 dah...tak sabar nak bawak baby bercuti gak..lagi2 ke laut..:)

♥ Elin ♥ January 16, 2012 at 1:55 PM  

wahh happy bawa bby rayyan yer..elin pang jauh bawa amani g penang...next trip feb nanti...:)

~YUN~ January 16, 2012 at 2:09 PM  

farhanna:2la..seronok!sebab ramai dayang2 yg jaga..hehe!

harz:tganu jgn ckp,memang cantik2,tp for the time being,nk g sana jauh sgt,nti rayyan restless dlm kerete..hehe

anah:anahh!!tersangkut kat batu karang..kan tajam2..nasib dpt..kalau tak..uwuaa!!

~YUN~ January 16, 2012 at 2:10 PM  

aty:nti ader baby memang best tau bwk die jalan2,yg xbest,kene siapkan brg2 die,and for sure lmbt keluar rumah,sebb mcm2 nk bwk!hehe

elin:waaa!nk ke mana feb nti??=)

nurul_luq_luq January 16, 2012 at 2:32 PM  

wow bestnya..nurul yang kat manjung ni pun lum smpt nk holiday ke pangkor huhuhu

Noli@Ibu Wafa January 16, 2012 at 3:15 PM  

seronoknye rayyan p melancong..hihi..
.
ehh yun..mlm td noli mimpi kamu la,kamu dh bukak kedai bby..and rayyan dah ade gg 2 btg..sgt comeyyyy..xdpt jumpe in reality,dlm mimpi pon ok la..haha..

amal January 16, 2012 at 7:48 PM  

syokla jalan2 kan. nasib baik feri ke pangkor tak lama macam ke langkawi ehehe..

Nieja January 17, 2012 at 8:49 AM  

wah sronoknye rayyan..
tenit2 lgk mummy dia dah bwk g island..
part gelang nak hanyut tu buat nieja bedeba jek.. hehehe syukur jodoh yun n gelang tu pnjang =))

Arn sweetrider January 17, 2012 at 9:28 AM  

mmg bleh bwk g jln2 slalu la kalo baik2 mcm ni.. ;P

!k@ January 17, 2012 at 9:40 AM  

seronoknya..ika skrg tgh kuarantin..pas ni nak habiskan cuti bersalin kat sibu.. :)

~YUN~ January 17, 2012 at 11:42 AM  

nurul:salunya kalau dekat mesti tak pergi kan,orng jauh yg smpai dulu,hehe

noli:hahaha!harap2 mimpi noli jd kenyataan!aminnnn!comeln je mimpi..bila la nk jmpa kan..kenal lama da kat blog..=)

amal:haaa...tau xpe,ingt dulu g langkawi,rasa nk keluar je dr feri,lama sangat,btw amal,tioman lg lama!2jam!!fengsannn!

~YUN~ January 17, 2012 at 11:44 AM  

nieja:2la..kite dulu tenit2 duk umah je,hehe!syukur sgt nieja...harap2 jodoh masih pnjng dgn gelang ni..hukhuk

arn:2laa...blh sangat kan...hehe

ika:duk umah diam2 tau,pasnie blh bwk ammar holiday sibu plak!hehe

S.U.R.I.A.T.I January 18, 2012 at 11:25 AM  

kami pun xde plan. hati ni mcm nk holiday last minute planning..tp nk redah jem tu yg xsanggup. mmm..mmg pikir byk kali ni.

miss scofield April 30, 2012 at 11:56 PM  

salam...
tanya bleh?
bilik kat anjungan tuh teruk sgt ke?
bleh review skit x?
brapo star ek?

sbb planning nak gi pangkor mei nih...tgh usha hotel yg best3...

~YUN~ May 6, 2012 at 10:25 AM  

nampak cantik je kat luar,dalam xbes!pas2 pekerja xfriendly,xmesra pelanggan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.