Rayyan's 1st Contest


Salam dear mommies,readers and silent readers...

ni 1st time Rayyan join contest,One Stylo Baby Contest!

minta jasa baik mommies2,kawan2 semua..sila-sila LIKE pic Rayyan Afif k! =)


  1. 1st, mommies semua klik "LIKE" fanpage ONE BABY WORLD di bawah...


2. lepas tu,klik "LIKE" pic RAYYAN AFIF kat bawah sini..




Rayyan says..TQ dear voters!!really appreciate your votes!anyone wanna exchange votes,kindly leave your comments in this entry..TQ again!muahhh!!!


Upcoming Baby Warehouse and Clearance Sales!


entry ni khas untuk m2b and mommies yg nk bershopping-mopping hujung bulan ni..sekian!hehe!

nasib tak balik KL,kalau tak mau kopak duit,mummy yun mau ikat kaki kat rumah,puas dah shopping kat expo last week!huhu~

for mommy to be,Pureen Clearance Sale a MUST GO event!dulu puas masa preggy meredah Pureen Clearance Sale,baju semua below RM 10,rasanya yang beli hari tu pn,ada yg Rayyan tak pakai lagi,cukup-cukupla baju untuk Rayyan..nanti besar sikit baru mummy beli lg k.. =)

for mommies,Pureen Clearance Sales sangat worth it untuk beli baju basahan anak!nk tukar hari-hari pn xpe..hehe~

Happy Shopping Mommies! =)




From Dubai With Love~

last week baba ke dubai for business trip..even dah kahwin,baba still belikan yun kalau pergi mana-mana,hehe!and kali ni Rayyan pn dapat ole-ole dari tok baba..

tq tok baba!next trip tok baba ke europe nk pesan brg baby plak la,before ni takde anak tak heran pn brg baby,barang baby sgt murah kat oversea..kalau lah duduk sana,sure lagi meroyan!haha!

tshirt,perfume,lil teddy for papa and Rayyan

for mommy!Daisy Marc Jacob!sayang tok baba!muahhh!!

2nd Maternity & Children Expo!


mesti ramai yg menghabiskan masa last weekend dengan shopping kat 2nd Maternity & Children Expo kan??or tak kurang jugak wedding invitations also!yela..semua berebut2 nak kawin on 20112011..hehe!

anyway,last weekend the most hectic one for 3 of us!plan nak balik KL on friday evening,tapi opah husband just passed away pagi tu.so,the next day baru balik KL,then petang baru pergi expo!on sunday BFF solemnization plak!Fuhhh!penat dan padat!

husband dah surrender,mummy yun yg ligat pusing!serius ramai orang!nak cari parking pun menguji kesabaran..


expo kali ni tak best sangat compare last baby expo,barang tak banyak,nak target pampers Whoopee pn takde..sdih!nasibla nursing blouse and bras ader sales!yuhuu!!alhamdulillah,barang yg mummy yuyu pesan semua ada..nanti yun poskan k! =)

nasib anak bujang tido..


sazzy falak pn ada!yg pakai hat tu!!borong banyak giler!hehe!



borong bras kat mums dream!3 helai mummy yun and 3 helai mummy yuyu!hehe!

penat dah!jom balik...

hasil borongan kali ni,pureen items for Rayyan Afif,avent teats,TT fork+spoon,nursing blouse and bras! =)



avent teats murah! (RM20)

10 bucks only!

nursing blouse only at RM48 from RM56!

nursing bras (RM25-RM30)

so mommies,apakah hasil rembatan anda?jom share!! =)

Fabulous Motherhood Smart Beauty Giveaway!

tq sis nadia for the invitation to join the Fabulous Motherhood Smart Beauty Giveaway!

mana tau berkat hari jumaat yg mulia hari ni,ada rezki mummy yun menang giveaway kan..mudah-mudahan,insyaAllah =)

The Giveaway Prizes memang best2!

check this out..


Fabulous prizes awaiting those 5 lucky winners!!
Let's be beautiful with ENUCA !!



2 Grand Prize:
7ml ENUCA serum worth for RM88 +
1 invitation to 4 hours Hands-on Personal Make up Workshop

3 Consolations prizes:
1 invitation to 4 hours Hands-on Personal Make up Workshop

As simple as 3 steps to win the fabulous prizes:

Step 1: Spread out about fabulous motherhood smart beauty giveawayby publishing the giveaway info at your blog entry or facebook wall.

Step 2: Be fabulous motherhood follower or follow my twitter @nadiahmuhamad ^-^

Step 3: Finally, leave the comment with your permalink for the giveaway entry, twitter/blogger nickname as well as your active email for contact purpose!


* The giveway will be going on until 30th Nov 2011 @ 11.59 pm.

* 5 lucky winners will be announce on 5th Dec 2011, and you need to give me your details for reservation on 4 Hours Hands-on Personal Make Up Workshop which will be held on 17th December 2011 (Sat) at ENUCA White House.

* The prizes (as well as the invitation card) will be post to the lucky winner on the same week too!!Yeha!!


So,dont wait!!Hurry Up Mommies..Grab Your Chance to WIn!! =)



Barang Nostalgia Zaman Bayiku

ecehhhh..tajuk post giler skema badut kan??hehe!

sebenarnya yun nak tunjuk barang ni..



masa yun pantang kat KL hari tu,mama kemas-kemas almari,then terjumpa mangkuk ni,mangkuk ni mama beli masa mula-mula yun makan solid foods!lama kan??cuba korng kira berapa lama mama yun simpan,since 1985 until now,2011??

mama cakap,dulu mangkuk ni sepuluh ringgit brand Combi,ingat lagi mama cerita arwah nenek yun membebel sebab mama beli mangkuk ni,die kata mahalnyaaa 10 hinggit??bayangkan dulu 10 hinggit macam 100 hinggit gamaknya kan??biasala 1st time mothers,mesti excited kan.. (sebijik mcm mummy yun,hehe)

set sudu mothercare yun punya dulu dah kene rembat dengan makcik yun..ish,tak dapatlah Rayyan merasa pakai sudu mummy die nanti..

insyaAllah nanti bila Rayyan dah start makan solid food,mummy nk guna la mangkuk ni,turun temurun tauuuu!! ecehhhh!kelas kau mariaaaa!!haha!

mummy2 lain ada tak barang turun temurun yg baby korang pakai?share-sharela ya..nostalgia tau ,kalau dah rasa jemu nk pakai,boleh letak muzium kan..hehe~

Rayyan's 3 months Progress and Checkup


lambatnya mummy nk update..Rayyan pun dah 3months ++...mintak ampun anak mummy!hehe!

Checkup:

Alhamdulillah,berat Rayyan naik..5.9kg,panjang 66cm!tingginya anak mummy..kali ni kene injection 2nd dose 3 serangkai.ingat boleh umpan nenen macam last checkup,mula-mula Rayyan syok nenen,lepas tu die dengar suara nurse terus toleh..apalagi,mulalah adengan melontarkan vokal yg tinggi!!hehe!adoiii...cian anak mummy... =)

Progress:

based on Baby Centre Milestones Chart, Rayyan at 3 months..
  • laughs
  • hold heads steadily
  • recognize mummy's and papa's face
  • does mini push-ups
  • can bring hands together and may bat at toys
  • turns toward loud sounds

latest!Rayyan sangat suka main dengan kaki dia..sometimes he even pull out his socks and at the same time try to lift up his head!macam budak besar dah..hehe!




jangan masuk muluttt tauuu!!!hehe~


after injection,Rayyan terus demam,batuk and selsema for 2 days..lepas jumpa doc,alhamdulillah sihat dah..1st time,Rayyan demam,mummy asik nangis je..sedih tengok si botak mummy demam..

moga menjadi anak yg sihat,bijak,soleh,taat pada mummy and papa k sayang...luv u sayang.. =)


Raya Haji 2011 & Majlis Akikah Rayyan Afif


salam jumaat dear readers and mommies!

hari ni baru la mummy yun terhegeh2 nk update cerita raya haji..Alhamdulillah,kami selamat menyumparnakan majlis aqiqah Rayyan Afif.Kebetulan mama nk share dengan adik-beradik yang lain seekor lembu,so alang kepalang dapatlah join untuk aqiqah Rayyan Afif and makcik kecik Nadrah Nadhirah..

4 bahagian adik beradik mama,3 bahagian lagi untuk aqiqah Rayyan and Nadrah..

Rayyan & Nadrah

Alhamdulillah kenduri berjalan lancar,bertempat di Kg Baru,KL..rumah arwah nenek yun..

yang best malam ader BBQ,makanan plak banyak,kira abisla diet utk hari tu..semuanya makanan berkolesterol tinggi!!hehe~

penat last 2 weeks cukur jambuls tak abis lagi,ditambahkan lagi dengan majlis last week,penatnya tak hilang-hilang sampai hari ni,hahaha! (melampau la tu!)

malas nk bebel,jom tengok gambar jela.. =)









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.