36th weeks.. =)

Salam mommies!! =)

Alhamdulillah,hari ni sudah 36th weeks..Ya Allah,makin neves plak menghitung hari,tgk kat pregnancy ticker tu lagi 28 hari..hubby yun pn dah start apply cuti and insyaAlllah akan start cuti before the due date..harap sangat hubby ader bersama yun masa sesi push menge-push nti,hehe~

changes during 36th weeks pregnancy..mmm..berat still maintain 58kg,and kalau boleh takmo naik byk sgt,sebab yun berazam kalau blh,nk pkai balik seluar jeans lama,mampukah??insyaAllah,kita tgk nanti cmner,hehe~

bila dah hujung2 3rd trimester ni,baru yun tau leg cramp tu mcm mane,serius sakit giler..nk picit pn xblh,even nk gerak sikit pn sakit..yg yun mampu hanya rileks smpai dah xrase sakit..before ni xder plak leg cramp,mayb dah lame kot xmkn pil calcium..

skarang baby makin ligat buat acrobatic and bershuffle dlm perut mummy,everytime die gerak,smpai senget2 perut and terasa geli kat bwh tuuuuut!mama yun ckp kdng2 tu rambut die..geli sgtt!!rase nk terkucil yg xblh dibendung...hehe~

Alhamdulillah yun dah start ganti puasa sikit2,even rase tak sempat nk abiskan 19 hari tu,yun cuba pelan2,tq to all mommies yg sudi share tips mase entry ni..really appreciate it! =)

now yun dah start checkup everyweek kat KK,nurse and doc siap pesan.."jgn lupa appointment next week..tu pn kalau awk tak beranak lg lah.."
Waaa!cuak plak tetibe,36th weeks dah blh deliver ke ek??huhuhu!

td jumpa doc kat KK,and doc tu serius sgt baik and siap bg semangat psl breastfeeding.yun tanya..

yun (mummy yg paranoid):
"doc,normal ke kalau sy picit2 breast xkeluar susu??"

doc:
"dont worry,rezki masing2 Allah dah tentukan...but once baby dah keluar and placenta are removed from womb,badan ibu akan menghasilkan hormon prolaktin yg banyak,which its good to stimulate the milk..insyaAllah by that time susu pn akan automatik keluar.."

yun:
oowh..okey! (sambil wat muka blur and lega,hehe!)

yun sgt risau psl susu badan,mmg skarang yg yun mampu buat just berdoa and amalkan doa utk menambahkan susu badan..moga2 dimurahkan rezki and meriahlah susu badan nti mcm mommy2 yang lain..Amin!!

dengan muka xmalunya,mummy yun nk tepek pic tummy on 36th weeks pregnancy.. =)


yun just nak tanya mummy2 semua,sape yg dah start minum air rendaman akar fatimah ??and bila waktu yg sesuai nk minum ye??harap2 ader yg sudi membantu,tq!

till then,take care mommies!and to mommy2 yg sdng menunggu hari,selamat bersalin and moga semuanya dipermudahkan..Amin!




Pregnancy Pillow versi Yun


ceh..title post mcm gempak je,hehe!salunya dah 3rd trimester tido mesti tak selesa kan,kejap mengiring,kejap telentang,meniarap je belum..adoii!before ni yun ader tulis entry pasal tidur mengiring or telentang..so,ingatkan nk belilah pregnancy pillow,tapi yun jumpa rata2 semua mahal belaka and size die serius besar,confirm kalau tido atas queen size bed akan jadi sesak dan padat,confirm nk golek2 atas katil xblh..hehe!

bila yun rasa tido mengiring sangat selesa,yun pn kerap tido mengiring and at one time bila perut dah besar,nk mengiring sakit sgt..sebab beban perut semua ke tepi..bila baca blog m2b,ader yg suggest letak bantal kat bwh perut masa mengiring..ok,jadi si mak buyung ni pn just beli bantal kecik and sendal bwh perut..tp yg xbesnya mcm agak tebal bantal yg yun beli..so nk sendal tu cm tak selesa..bila sembang dgn cousin yun,die suggest satu bantal ni kat ikea..

Tadaaa!!


okey,dengan semangatnya,yun terus ajak mama g ikea nk cri bantal ni,serius tak tipu,bantal ni sgt selesa kalau sendal bawah perut,die tak tebal and tak nipis sangat,satu lagi die panjang,bolehlah korng nk peluk and sendal bwh kaki..harga die ok sgt..RM22 je ye..hehe! so,bantal ni dah jadi best friend yun tiap2 malam..alhamdulillah nk tido mengiring pn selesa.. =)

yg kelakarnya cousin yun ckp,esk ader baby,bantal ni blh jd alat pengukur ketingggian baby,hehe!die cerita hari2 duk ukur anak kat bantal ni,tgk dah panjang ke belum anak mummy ni...adoi,merepek plak tetibe!huhuhu!

panjang bantal ni sama mcm standard size pillow yg biasa korng tido tu..

masa round ikea nk survey baby cot ,yun terjatuh cinta plak dgn drawer ni..macam sgt sesuai utk letak baju si comel..harus beli ni..harga pn ok,just RM 199.. =)

ANEBODA Chest of 3 drawers, white Width: 80 cm Depth: 40 cm Depth of drawer: 35 cm Height: 100 cm
credit: Ikea

Weekend Shopping!!


Happy weekend mommiess!!

1st of all,thnx so much to dearest mommies yg sudi share experience and bg advise psl last entry regarding the breastmilk..appreciate sgt!harap2 mommies yg lain pn dpt same2 share the knowledge kan?sharing is caring..tq again!! =)

this week,hubby yun tak blk KL,so nk menghilangkan kesunyian and duka lara,mak buyung pn keluar berjimba sebentar,hehe! memandangkan kat rumah,baba pn kaki shopping lagi2 kalau ade warehouse sales,yun akhirnya berjaya ajak baba and adik yun pergi crocs warehouse sales kat Ikano Power Centre,nasib xsmpai 10 minit dr rumah,so pagi2 ktorng dah terpacak kat situ..hehe!tgk review from FB,ramai yg ckp women size dah habis..so,yun tak la mengharap sgt,pergi pn nk cri kasut utk hubby yun..


mmg betul pun,sampai2 tinggl women size 8 and above..sah2 yun pkai confirm gedabak cm kasut ronald mcdonald nti,hehe!tp men size banyak lagi,mmg heaven la kaum2 bapa membelek..yg best for kids,design banyak comel2,geramm tgk...semua 70% discount.. =)

tu dia...hasil borongan,hehe!


utk mr. hubby yun rembat yg sebelah kiri tu,original price RM200++,yun dpt RM80 je..hubby yun pesan kalau bwh RM100,amik je,kalau atas RM100 die takmo,hehe!yg golf shoes tu ayah yun punya dpt RM150 from RM300++..berbaloi kan?hehe!

tgh hari plak mak buyung pergi Fashion Bazar kat Millenium Square,PJ.ni 1st time yun teman adik yun, sbb nk bg support kat kwn die yg bukak booth kat situ..menarik gak booth kat sini,macam2 ader..baju,makanan,bag,shawls.. kat sane terjumpa plak Hanis Zalikha,mmg cntik orngnya..flawless giler kulit die!! =)

aliah & her friend..cupcakes die shedapp sgtt!!

lepas tu terjumpa booth baby wear,jiwa raga tergoda tgk rompers tu murh sgt,1 pack just RM25 and baju tu only at RM15..apalagi,rembat jela,konon takmo beli dah..hehe!

mommy xbeli pape pn,jalan2 dari pagi belikan brg utk papa and baby je..mommy xpe,tgk baju baby pn dah happy,hehe!another 1 week nk jmpe mr. hubby..rinduu sgttt!! =(

34th weeks Antenatal Checkup

salam jumaat mommies!

yun nk cite sikit pasal checkup for 34th weeks kat PMC and KKIA Metro Prima..after 32 weeks,rasenya semua preggy mummy kene buat checkup every 2 weeks..samala mcm mak buyung sorng ni..hehe~

Checkup at PMC
Alhamdulillah,doc ckp baby and mummy sihat..BP and urine ok,berat pn naik 1kg je..kira okla kan utk 3rd trimester kene naik 0.5kg every week..hehe!masa nk scan doc tekan perut yun..die ckp perut padatt!!rase nk tergelak plak tgk expression muka doc mase tu..mayb 1st pregnancy perut kite mmg sempit skit kot,tu yg doc ckp padat,sebab die rase baby smpai atas..alhamdulillah uri pn makin naik..

mcm biasa,bila scan baby mcm shy2 cat je,suka tutup muka dgn tangan,nampak je skit2 muka die..hehe!and berat baby dah 2.2 kg..yun siap tanya doc.."rase2 nanti die keluar berapa ye berat die doc??"...then doc ckp.. "mayb around 3.4kg"...waaaa!!harap2 baby jgn besar2 sgt k,membesar kat luar xpe syg..hehe!sebabnya yun ader history mase mak yun bersalinkan adik laki yun..berat adik yun mencecah 4kg and mak yun lebih kurng besar yun je..mak yun ckp sbb tu orng2 tua tak bagi minum ais..die dulu suka kunyah ais..hehe!nth betul ke tidak ek?yun tak pasti ais dengan saiz baby ader kene mengena tak..huhuh!tp yg pasti mase preggy ni yun suke giler ais!!!

Checkup at KKIA
memandangkan last checkup servis dieorng tip top,kali ni checkup yun suka plak g KK,hehe!Alhamdulillah,even yun dtg lmbt 30 minit,checkup semua habis betul2 45 minit...waaa!!mmg syiok sgt!hehe~

BP,urine,berat still sama je mcm checkup kat PMC..just HB yun border line plak 11.0,huhu!sekali lg tiada adengan sodok menyodok..syukur!hehe~

kali ni nurse just advise psl sign of labour...
  • cthnya keluar lendir+darah,pecah air ketuban,and perut mengeras every 5-10minutes..kalau ader tanda2 tu,kene cpt2 g hospital,even air ketuban keluar sikit pn jgn lengah2,kene pegi terus..
  • by 34-35 weeks,kene siap2kan beg hospital and letak kat tempat yg sng nk amik.jangan letak dlm bonet kereta,nanti dah kelam kabut pergi naik kereta lain..hehe!
  • and by this time,kene selalu cek breast and picit kalau2 keluar susu..
yun nk tanya m2b and mommy2 semua..serius yun musykil psl susu ibu ni..mmg ader ke susu kalau kita picit2 breast??yun risau sebab yun xder pn symptom keluar susu,jenuh picit,smpai sakit2..huhuhu!satu lg..mmg nanti after deliver,automatic ke susu tu keluar??tetibe yun sgt concern psl susu bdn ni..hukhuk~

ok,harap2 ader yg membantu utk jwb soalan yun tuuu..tq ye!!semalam dh masuk 35th weeks,bag hospital yun xprepare lg..neves plak tetibe,hehe!

till then,take care mommies!

Contest: The Best Bride and Groom Pose Ever



1st of all sorry sgt2 milea,baru hari ni yun berkesempatan nk join contest ni..punyala lama dah milea tag,hari ni nk godek balik pic kawin..hehe!belek2 punya belek,dalam byk2 pic kawin yun paling sukeee pic ni.. =)


kenapa yun pilih pic ni??sebabnya...

masa ni photographer suruh ktorng golek2 atas padang rumput kat Taman Tasik Taiping,konon nk feel ala2 hindustan la kan..hehe!masa tu tak pikir dah baju kotor,tudung pun smpai herot2..punyala nk amik the best shot,sampai badan pun naik miang sebab duk bergolek atas rumput...anyway yg penting mase tu ktorng enjoy sgtt and photographer pn sgt sporting!! =)



so,now yun randomly nk tag 5 orng,tapi kalau sape2 nk join sgt2 dialu2kan.. =)



Syarat2 nya simple je :

1. Terbuka kepada semua..wajib menjadi follower blog emah somel
2. Menulis satu entry mengenai contest ini dah TAG 5 orang rakan anda.
3. Upload 1 gambar terbaik dalam entry anda tadi yang bertajuk "The Best Bride & Groom Pose Ever". Tak kisah la gambar pasangan mana pun asalkan korang x copy restricted pic sesape ok.
4. Tinggalkan link entry anda di ruangan komen entry ini.
senang kan???


HADIAH-HADIAHNYA..

1st - Wang Tunai RM100
2nd - Buku 'Indahnya Hidup Bersyariat'
3rd - Buku 'Aku Terima Nikahnya'

Tarikh tutup penyertaan : 30 June 2011

JOM JOINN!! =)

Mid Year Sale!!


mid year sale starts from this week until august!so m2b and mommy yg belum shopping brg baby blh terjah and cekidaut sale kat Mothercare and BB Store. buat mase ni mama and hubby yun xbg shopping dah,yg lain kene KIV after deliver,padahal nafsu nk shopping tu sah2 xblh dibendung...nasibla mid year sale until august..hehe! tgk kat mothercare stroller idaman tgh ader sale...uwuaa!!harap2 nti aderlah lagi..

Happy shopping ya mommies!! =)






7th Checkup at new KK!!


salam mommies!!happy wednesday.. =)

memandangkan mak buyung yun dah stay kat KL until deliver nti,so yun pn start buat checkup kat KK cni..the nearest KK kat rumah yun,Klinik Kesihatan Ibu&Anak Metro Prima,Kepong..yun pn heretla mama skali g KK ni sebab mama pn cm excited sebab xpernah g KK and mcm mane ghupenya KK tu..salu dgr yun bebel2 je..ni nk bg die tgk sendiri..hehe!

before ni dah tiga KK yun buat checkup and kita mesti bayangkan KK ni satu bangunan kerajaan yg oldies2 sikit kan..tp kali ni lain plak,punyala yun pusing dgn mama,tak jumpa2..rupa2nya KK ni dlm shophouses!!agak jakun kami disitu..serius smpai sesat2 tanya polis,sebab ikut direction orng bagi betul dah..tp xjumpa...yun duk cari je bangunan kerajaan..mmg smpai kesudah tak jumpa!!hehe!

bila masuk dlm KK ni..serius cantik,yun tak pernah pergi KK semoden cmnie,hehe!over plak aku ni...tp yun tak surela kalau mommy2 biasa pergi KK yg bersih and moden skit interior die..sebab before ni yun pergi yg biasa2 je..mmg jakun giler masuk KK ni..die macam klinik swasta ghupenye... =)


mase yun smpai macam biasala,KK mesti rmai dipenuhi ibu2 preggy and baby..so,budget sure makan masa dlm 2 jam..tppppp,for the 1st time,yun duduk cni tak smpai sejam,dlm 45 minit mcm tu..nurse die cekap,xder sembang2 pn..after register terus timbang,ambil BP,urine test,and check heartbeat baby..waaa!tibe2 rase mcm suke plak g KK cni,alangkah bgusnya kalau mmg stay kat KL je..hehe~

after last visit kat KK Taiping,seriusly yun dah fobia bila nurse nk cek heartbeat,bedebar2 bila die suruh baring atas katil..tp syukur alhamdulillah..nurse india ni,even die nmpk garang,die tak ader cubaan utk mengasari and menyodok perut yun!!!die letak je alat tu,and terus dgr heart beat...aaaahh!!lega sgt....xder adengan yg menyeramkan..huhuhu!

tak smpai sejam,yun and mama pn blk rumah..mama siap ckp bgus gak skali2 g KK ni,free of charge je..mcm ni la baru betul,kite penat2 bayar cukai,at least gov served kita with good service..jgnlah bila free je,die layan acuh tak acuh je,tengking siap semua..kita bayar cukai tauu...hehe!

for those mommies2 yg sdng menunggu hari..yun doakan moga semuanya dipermudahkan dan senang bersalin..insyaAllah.. =)

till then..take care k mommies!!

Serius this guy lagi romantik dr Seth Tan!!

bila semua sbuk cerita psl keromantikan Seth Tan..rupanya in real life ader lagi yg romantik dr Seth Tan..cube tgk video ni..at first,yun pn nk meleleh air mata tgk..feel la konon,mentang2 suami jauh di mata ketika ini..hukhuk!

ni pn sebab tgk dr blog ynaa..akak tumpang share ye ynaa..hehe!

Enjoy watching ya!! =)


8months Antenatal Checkup

salam mommies semua!!sihat x harini?actually last weekend yun g checkup kat PMC,hari ni bru terhegeh2 nk update,hehe!

Mmm..1st time g checkup,menunggu smpai lenguh montot..adoii!!bayangkan yun dtg pukul 1045am,masuk bilik doc around 1pm mcm tu..Fuhh~tp nk buat cmner,hari tu doc terpakse berlari2 ke labour room sebab ader 2 orng mummy yg nk deliver.. =)

tak ader ape nk update sgt..Alhamdulillah,hari tu doc kate semuanya ok,baby and mummy sihat..yg yun risau salu psl uri,kali ni doc scan uri dah naik and baby pn da engaged, doc ckp die dah parking kat pintu gol,harap2 baby xpusing2 lg k..duk diam2 kat c2 tau..doc ckp insyaAllah blh go on for normal delivery.Syukur sgt2!!Alhamdulillah... =)

berat mommy still okey,58kg and baby still comels,1.8kg..Mmm,kali ni mmg tak de rezki yun nk buat 4D scan,baby still malu2,shy2 cat..siap tutup muka dengan tangan,yg plng kelakar siap nampak die mengunyah2..mase ni doc siap gelak lagi..sebab mmg nmpk die tgh muncungkan mulut die..sexy tau mulut die,auww!!hehe!

haa..lupe plak nk cite,mase jmpe doc zarul,yun ngadu pasal nurse kat KK tekan perut kuat mase nk cek heart beat baby,yun tnye,.."baby sakit tak kalau kene tekan kuat2??"..pastu doc ckp.."jgn risau,dlm perut kite ader air ketuban and act as shock absorbent,so baby xkn rase sakit.."

lega je rase bila doc ckp mcm tu,tp doc senyum je bila yun cte psl nurse KK,die blh agak kot certain nurse cmner kan.. =)

so,another 2 weeks ader appointment lg ngn doc zarul..harap2 semuanya okey and yun blh deliver normal..moga2 Allah permudahkan semuanya...AMIN!!

baru beberapa hari stay kat KL,rase rindu dah kat mr.hubby...tdo mlm2 xder teman kat sebelah,bertemankan bantal busyuk jela jwbnye..hukhuk!

take care mommies!!muahh!!


Tungku Moden@Tungku Elektrik


salam mommie2!lamelah plak tak update,duk KL bukan xsempat nk update,tp syok sgt layan game..mama & adik2 yun semua pakat duk challenge game kat FB,sampai mak buyung ni berjangkit skali..hehe!tp sempat lg berblogwalking blog mommy2 semua.. =)

lately ni kaki yun dah start bengkak and sengal2..but after bertungku 10 minutes,alhamdulillah kurang sikit bengkak and sengal tuuuu...Tungku ni blh jugak gune masa berpantang nti,sng xpayah nk bakar batu,just gune letrik je.. =)



so,sape2 nk berminat blh click kat cni k..

owner tungku moden sgt berbesar hati utk berikan discount to dearest followers yun..

"Promosi potongan RM5 untuk setiap biji tungku magnet.Harga selepas potongan adalah RM55.Penghantaran adalah percuma.Untuk penghantaran pos laju, sila
tambah RM5 "..

so,kalau mommies2 semua nk order,blh terus cekidaut website yg yun bagi kat atas tu k!

take care all!!muahh!!

Misi Mendobi & Packing Barang Si Comel

Salam jumaat mommy2 semua.. =)

tetibe rajin plak mummy sowng ni mengupdate kan??nampak sgt takde keje nk buat,hehe!hari ni just nk update misi mendobi baju si comel 2 hari lepas..proses mendobi,mengering and melipat makan 2 hari gak memandangkan yun sidai dlm rumah je..so,lmbt sikit nk kering..bukan takmo sidai kat luar,tp jiran2 kat sini terlebih rajin,dgn bakar sampahnya,menukang rumah la,renovation lagi..takut berhabuks baju si comel nti..hehe!

rendam2 dulu..

1st round..bila dah basuh tak la banyak sgt,ni pn mama da bebel2 sbb yun ckp baju dah 16 pasang,rase sikit je..hehe!

2nd round..mittens&botties,bedung &barut,topi,wash clothes and bib..


lepas dah basuh,melipat plak,fuhhh!part yg kecik2 tu mmg mencabar sikit..hehe!actually yun dah kene packing barang utk bwk ke KL,insyaAllah kalau tak petang ni or pagi esk bertolak..sdih gak kene tinggl hubby sorng2..kalau baby ikut due date,mau 2 bulan..doc dah advise no travel after 8 months,so yun kene duk rumah parents smpai deliver nti.sayu nk tinggal hubby sebabnya salu duk berdua dgn dia,mulala teringt nanti rumah mcm mana,confirm mcm kapal karam..hehe! tapi hubby yun promise nak blk KL every 2 weeks..takla rindu sgt kan..lepas ni terpikir sapala nk layan yun,sapukan minyak malam2,pkaikan stokin,buatkan susu..hukhuk!kalau kat KL,xder makna nya nk suruh adik2 yun buat,buat sendiri la gamaknya..huhuhu!

siap dah packing barang2 si comel..


8 months =)

Alhamdulillah,today i'm 32 weeks preggy..diam tak diam sekejap je,teringt lagi ms awal2 preggy morning sickness yg teruk,bila ingt balik,indah sebenarnya preggy moments ni kan..and now alhamdulillah mummy and baby almost reached the finish line,lg 4 weeks je nk 36th weeks,sebulan sbnrnya tak lame pn..doakan kami ye.. =)

some of the changes during 32 weeks..

  • kaki still xbengkak sangat,alhamdulillah..just kesengalan pada tapak kaki tu dah xtau nk buat cmner,especially bila nk bgn pagi,sakit teramat..mmg kalau bangun pagi,yun perlukan bantuan hubby utk pimpin turun dr katil..kurang calcium kah??rase hari2 minum susu and telan pil calcium..Hmmm..
  • tido makin tak selesa,lagi2 bila nk mengiring..baby mcm tak suke kalau yun mengiring,die kick byk kali..kdng2 tergelak sorng2 waktu malam,tp bila yun dah ngantuk and perlukan posisi yg selesa,yun terpakse tido mengiring even baby keep on kicking..sorry sgt baby..korng pernah tak rase sakit kalau mengiring,sometimes yun rase mcm sakit nk mengiring,mayb bebanan dr berat baby menekan perut kot..pandai2 je buat andaian sendiri,hehe!
  • paling obvious now sgttt kerap ke toilet..lagi2 bila jalan kat shopping complex or jalan2 g mane pn..every 30minutes mesti nk g toilet..hehe!bila byk jalan,lagi kerap..kalau duduk rumah tak terase sangat..korng cmner ek?
  • ni plng kritikal!!stretchmark akhirnya berjaya menunjukkan belangnya kat bdn yun..tp yun syukur dia tak menyerang perut...tpppp kan korang..kat Montot!!ni mmg salah yun sbb selama ni menganak tiri kan montot sendiri..serius yun tak pernah sapu lotion kat situ,terlupeee sgtt!!so skarang tak blh buat ape dah..sedih tgk montot sendiri..tp xpela,mcm2 corak ader..ni baru kesenian namanya..hehe! (ayat sedapkan hati)
  • perut skarang kerap keras..tak tau nk bgtau doc zarul tak nti,huhuhu!bila perut keras,baby suka buat aksi benjolan..yg best bila hubby yun pn duk layan tangkap2 benjolan tu kat perut yun,kdng2 rase mcm tangan die..hehe!
  • ooo,terlupe plak..mummy yun main kuat makan,this week smpai 2 kali g pizza hut gara2 wow saver 50% Pizza Hut..hehe!

mommy yun dah makin bam2,hehe!

prawn olio spaggethi yg dibedal 2 kali seminggu!sila salahkan pizza,haha!

insyaAllah this comin' sunday nk g checkup and harappp sgt si comel ni tak nyorok2 muka mase scan nti..till then,take care ya mommy2 semua..muahh!! =)


Update Barang Si Comel

baru ader mood nk update minggu ni..sihat ke mommy2 semua? =)

semalam baru yun sempat nk terjah Manjaku,memandangkn skang ader sale up to 25% utk member..so,misi dis month nk completekan toilettries and brg2 yg rase nk tmbh,hehe!alhamdulillah kalau tgk kat babylist yun,more than half already complete..yang lain tinggal breastpump,maternity pad,nipple cream,nipple shield,baby's bag..insyaAllah next month plak..Baby's bedding needs mama nk sponsor,nanti dah habis pantang baru yun beli utk rumah kat cni.. =)

hasil rembatan semalam,bath tub,bath support,toilettries,nappy cream,mittens&booties and towels.

after register jd member,dptla goodie bag and sample toilettries and maternity toothpaste =)

lepas tu,ktorng terjah the store nk beli detergents,so this week bolehlah yun start mendobi baju si comel..hanger tu murh je beli kat kedai borong,sedozen baru 2ringgit,hehe!

Tollyjoy detergents and baby hanger

last month yun booked avent newborn starter set..alhamdulillah selamat dah smpai..puas hati sgt shopping kat Mom's Paradise,harga sgt reasonable.actually yun order set PP,price only RM129 compare retail up to RM240++..tapi seller tu call bgtau yg set PP smpai lambat and in stock ader set PES yg sepatutnya lg mahal harga compare PP,but this lady sgt baik bg yun same price..murah kan??only RM129.. =) insyaAllah breastpump dpt end of june..

Avent Newborn Starter Set (PES)

diam tak diam esok dah 32 weeks!!makin dekat plak..nervous plus excited!!tp more to nervousla..huhu!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.