Rayyan at 4 months old!


salam dear mommies and readers...

rase seminggu tak menjenguk blog sendiri,apatah lagi blogwalking,rindu nk visit mommies semua...last weekend,mummy yun and Rayyan stay kat KL seminggu..banyak agendanya,and main agenda my BFF's wedding!so,papa dengan baik hati memberi keizinan utk mummy and Rayyan stay dengan nek mama 1 week..memang best duduk kat KL,kaki ligat je merayap dengan nek mama,hehe!

mummy sampai terlupa nk update progress Rayyan at 4 months,diam tak diam,anak mummy dah 4 bulan..syukur sangat dapat melihat anak sendiri membesar depan mata..every progress mummy tengok..memang baby ni cepat sangat membesar kan??dulu rasa Rayyan kecik je,masa baby (eh skarang pn baby lagi kan??hehe!),kalau nangis je mummy tau dah mesti nak nenen,nak tido,nak yak2..

bila dah 4 bulan dah kurang nangis,makin banyak mulutnya,asik nk bersembang je dgn mummy,gelak-gelak,meniarap plak dah mcm combat,laju je pusing...hehe!


tengok tu...meniarap dah tersasar dari landasan,hehe!



berat anak mummy dah 6.6kg and panjang 68 cm! =)

masa 4 bulan,papa ajak Rayyan g zoo!~

waaa!kangarooo la mummy!!

penat tgk binatang,sampai tertido,kesian anak mummy!hehe~


Rayyan Afif milestones at 4 months:
  • holds head up steadily
  • can bear weight on legs
  • coos when you talk to him
  • can grasp a toy
  • reaches out for objects
  • rolling over

moga anak mummy,Muhammad Rayyan Afif membesar dengan sihat k,insyaAllah! =)

19 comments:

amal December 15, 2011 at 12:09 AM  

Rayyan makin comel la! :)

AdamSofiya :) December 15, 2011 at 3:39 AM  

Wah dah merangkak dah rayyan.. Cepat jugak ek..

aTy _faRed~ December 15, 2011 at 9:10 AM  

waaahhh..cepatnyer dah merangkak kan..:) kalau dalam pewot..4 bulan tu kecik jer...tapi biler dah kuar..cepat jer die jadi besar..:)

Arn sweetrider December 15, 2011 at 10:05 AM  

insya ALLAH..rayyan jadi anak soleh ya..semoga mummy yun dpt menantu solehah. hi hi

Melissa December 15, 2011 at 2:51 PM  

Ehhh cepatnya Rayyan dah boleh merangkak ! Hee Alhamdulillah.

ciNDerella stRikEr December 15, 2011 at 3:02 PM  

wah, dh bole jd combat. cpt je masa berlalu. hehehee... cik QQ pon dh bole meniarap, tp xle lama2. Bila dia penat bunyi la rengek dia tu. huhuuhu

Mama Marcello December 15, 2011 at 3:28 PM  

cepatnyer besor anak yun!!!
aqeef 6bulan baru 6.5kilo huhu...
slim melim jer...

CikNaa December 15, 2011 at 4:24 PM  

muka mommy dia sejibik! potostet kah? hihi.. btw, kiut la rayyan =)

~YUN~ December 15, 2011 at 8:56 PM  

amal:tq aunty..=)

mommyadam:eh silap,yun silap type,nk type meniarap,tertype merangkak plak..ampunnnn...hehe!

aty:aty,mummy yun tersilap type,rayyan belum merangkak lagi,meniarap je pndai..huhu~

~YUN~ December 15, 2011 at 8:57 PM  

arn:tq aunty!amin...ehem2,menantu solehah,sapekah???hehe!

mel:mel!!malunyaaa...yun tersilap,silap type..rayyan xpndai lagi,mummy ni dah nyanyok,nk type meniarap,jd merangkak..sorry!heeeee

nad:memang bru2 die nangis kan,cm rayyan xpndai adjust tgn mula2,asik tersepit,tu yg menjerit..hehe

~YUN~ December 15, 2011 at 8:59 PM  

mama marcello:yeke...xpe,yg penting die sihat kan..anak yun pn slim,makin panjang..pp pn kurus je,hehe

ciknaa:sama kee??photostat mummy ni...yeah!salu orng ckp muka cm papa,kali ni mummy menang...huhu!

Mrs. Lady's Stylo Closet December 16, 2011 at 12:26 PM  

Khas buat PENCINTA HANDBAGS/FASHIONS!
Koleksi yg menarik & stylo serta tips2 berguna.

Kunjungi kami di http://mrsladysstylo.blogspot.com/

TQVM! :)

JIVEBUMZ December 16, 2011 at 1:13 PM  

hai mama yun..
wah baby rayyan makin beso yer.. semoga sihat2 selalu yer muaah utk baby rayyan

pssttt: kalo ade pureen stock clearance to jgn lupa bisik2 kat akak yer hehe maklum la selalu ketinggalan ketapi

asna cute December 16, 2011 at 3:55 PM  

Xpe nanti kot rasa rayyan dh besar, kita proses second baby pulak heheh

ryy.han December 16, 2011 at 10:58 PM  

lbh krg lg 2 bulan dh boleh start makan...
lps2 tu tup2 dah main bola...kejap je rasa nanti...:)

Suhaida December 17, 2011 at 6:51 PM  

mcm muka yun!dan yang pasti rayyan sangat tinggi!=)

harzharun December 18, 2011 at 3:37 PM  

waaa...rayyan dah 4 bulan.,..lama benor i x blogwalking....

muaaahhh tuk rayyan

~YUN~ December 19, 2011 at 12:02 PM  

ila:alhamdulillah,kejap je besar..insyaAllah,nti yun update k! =)

asna:2nd baby??opssss!nantila dulu,mummy nk rest!hehehe

ryyhan:2la..lepas ni tup2 da g skolah..hehe~

su:yeke??mummy's boy la ni kan..ye,anak sy sgt tinggi,smpai ader orng ingt die da setahun..erkkk~

harz:2la,mummy harz bz cabut gg orng..hehe~

♥ Wina ♥ December 22, 2011 at 3:20 PM  

tengok Rayyan, rindu pulak masa my Syakil 4 bulan..sekarang dah x larat nak kejar dia okey heheheee

happy 4 months Rayyan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.