1st Attempt on Pastry!


salam dear mommies and readers...

lately ni mood nk blogging macam malas je..godek-godek terjumpa dalam draft entry ni!hehe!

hari tu mummy yun teringin sangat nk buat sardine puff sendiri,tak tau nape mengidam sangat..Opss,bukan preggy ye,tapi since deliver ni,kejenya asik nk makan je..and yet still yun tak dapat mencapai ideal weight lagi..takpela,asal perut kenyang hati senang sudah,hehe!

credit to Mat Gebu for the recipe,walaupun sardine puff ku tak segebu mat gebu,tapi licinla jugak kami melantak...=)

to make a sardine puff:

must have item,kulit pastry KAWAN


lepas tu lipat kulit ikut citarasa anda,then bake into oven..

dah siap bakar!

then,fill with sardine and mozarella cheese on top!

hasilnya lepas dibakar! =)


15 comments:

pizet December 1, 2011 at 1:17 PM  

nampak sedap

♥ Wina ♥ December 1, 2011 at 1:35 PM  

nyum nyum!

sedapnye :-)

♥ Elin ♥ December 1, 2011 at 1:41 PM  

selera!!...tgh lapar nih..blm lunchh..urrgg,..sang suami dtg lmbt pulak..

AyNz December 1, 2011 at 1:53 PM  

Woww!! Nyumm!! =)

aTy _faRed~ December 1, 2011 at 2:21 PM  

menarik ar..macam senang jer.nak beli kat mane pastry tu...?

ReYNa December 1, 2011 at 2:29 PM  

wahhh..sedapppp nmpk pastry tu..senang gak tgk cara wat.hihi.nnti rajin nk wat gak la.

~YUN~ December 1, 2011 at 2:46 PM  

pizet & wina:tq!sila2...hehe~

elin:ala,sorry2!dah2 g makan,nanti masuk angin plak...hehe

aynz:nyummmy2!!!hehe

aty:senang pn aty,kulit ader jual kat kedai kek..kat tesco pn ader xsilap..=)

reyna:senang je nk buat,sbb kulit beli je kan..hehe

!k@ December 1, 2011 at 2:53 PM  

sedapnye..hihi..

dinashuz December 1, 2011 at 3:54 PM  

amboi2 yun, creative nyaa yun lipat the puff pastry tuu.... hehe kalau dina sure gulung2 mcm gulung tikar je... nak cuba jugakla.. all this while dina buat guna roti and salut eggs n breadcrumbs je

~YUN~ December 1, 2011 at 4:09 PM  

ika:ala,mak buyung jgn mengidam tau...hehe!

dina:hehe!tgk resipi blhla dina,kalau ikut hati yun gulung and lipat je..tryla,senang je..=)

Atiqah Adnan December 1, 2011 at 9:39 PM  

rajinnye mummy...! mesti sedap nie..

Noli@Ibu Wafa December 2, 2011 at 10:17 AM  

sedappp..wafa nk sikit..hihi

~YUN~ December 2, 2011 at 10:40 AM  

qah:ader mood nk buat qah,kalau malas tu ngadap lappy jela,hehe!

noli:mehla wafa..aunty suap meh..=)

phatgurl December 2, 2011 at 1:35 PM  

akak pun ada beli pastry kawan ni dah berbulan dah tak bersentuh. dah tengok yun buat ni macam kena buat jugaklah nampaknya...hehehe.

~YUN~ December 5, 2011 at 6:31 PM  

buatlah kak..senang,sebab kulit xpyh uli,hehe!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.