Rayyan's 3 months Progress and Checkup


lambatnya mummy nk update..Rayyan pun dah 3months ++...mintak ampun anak mummy!hehe!

Checkup:

Alhamdulillah,berat Rayyan naik..5.9kg,panjang 66cm!tingginya anak mummy..kali ni kene injection 2nd dose 3 serangkai.ingat boleh umpan nenen macam last checkup,mula-mula Rayyan syok nenen,lepas tu die dengar suara nurse terus toleh..apalagi,mulalah adengan melontarkan vokal yg tinggi!!hehe!adoiii...cian anak mummy... =)

Progress:

based on Baby Centre Milestones Chart, Rayyan at 3 months..
  • laughs
  • hold heads steadily
  • recognize mummy's and papa's face
  • does mini push-ups
  • can bring hands together and may bat at toys
  • turns toward loud sounds

latest!Rayyan sangat suka main dengan kaki dia..sometimes he even pull out his socks and at the same time try to lift up his head!macam budak besar dah..hehe!




jangan masuk muluttt tauuu!!!hehe~


after injection,Rayyan terus demam,batuk and selsema for 2 days..lepas jumpa doc,alhamdulillah sihat dah..1st time,Rayyan demam,mummy asik nangis je..sedih tengok si botak mummy demam..

moga menjadi anak yg sihat,bijak,soleh,taat pada mummy and papa k sayang...luv u sayang.. =)


24 comments:

ettyzukhair November 14, 2011 at 2:11 PM  

rayyan dh baik demam blom???mommy yun jgn risau...demam nak besar tuh...wow rayyan dh same tinggi dgn ameer lah...but ameer still berat 6.54kg...lenguh mommy tau..

fiszah_pjo November 14, 2011 at 2:29 PM  

tinggi nya rayyan..nnti da boleh kalahkan mommy die la..hehe

farhanna November 14, 2011 at 2:43 PM  

kejap je dh 3 bulan kan..

Princess Cindellyna November 14, 2011 at 2:45 PM  

cepatnya dah 3 bulan... huhu. rayyan nk adik cepat ke dah main2 tarik kaki tu..??=p

~YUN~ November 14, 2011 at 2:47 PM  

etty:wow!semangatnya ameer!xpe,nanti mummy sti slim..exercise tau dukung anak ni,hehe

fiszah:2la,nampak gayanya memang tinggi,blh jd bodyguard mummy!!

farhanna:kejap kan..how time flies,rasa dulu salu update psl pregnancy,now da ader baby,hehe

cIk pEnNa November 14, 2011 at 3:02 PM  

wahh rayyan...
comei nye..geram!

mesti best kan bau baby..
heheh

peluk cium utk rayyan ye..
:)

♥ Elin ♥ November 14, 2011 at 3:24 PM  

happy 3 months kacak baby Rayyan!!

botak pun kacak kan baby...:)

Nieja November 14, 2011 at 3:27 PM  

wahhh
rayyan mmg taller boy lah..
seronok kan yun tgk pkembangan bby..rse xmo keje je nk layan dia je..tp xblehla..
rayyan demam aritu ade mkn ubat x?
sbb ilman demam n doc bg ubt tp takutla nk bg..:((

Noli@Ibu Wafa November 14, 2011 at 3:36 PM  

sama berat ngn wafa..hai dak botak comeii..

。+゚o。. Puan Dot . 。o+゚。 November 14, 2011 at 3:37 PM  

yun... makin comel lah rayyan.. mak oi tinggi nye bujang sorg ni.. hiahhh...

rayyan.. membesar bagai johan ok!!

AIN NAZRI November 14, 2011 at 3:43 PM  

wah rayyan dah g cucuk ek.. ain x pegi lagik... everymonth mmg lambat g cucuk.. selalunya tgh2 bulan nnt.. skrg baru 3 bulan 3 hari..

seram gak nak g bawa cucuk nie.. bukan apa.. takut demam ajerk.. 'auf walau dah selalu demam tapi mama dia yg cuakss..

♥ Wina ♥ November 14, 2011 at 4:19 PM  

bru nak cakap "Rayyan, cepat² masukkan jari dalam mulut" keh keh kehhhh

happy 3 months old boy!

~YUN~ November 14, 2011 at 4:42 PM  

farah:jgn lagi,mummy xready nk adik lagi,hehe!

cik penna:bau baby shedap,masyam2...tq aunty!!

elin:tq aunty!botak bushuk mummy...hehe!

nieja:seronok sangat..rasa die cpt sgt besar,hehe!doc bg ubat,yun bagi je,dr xbaik,lagi risau..tp xkerapla..nampak da baik sikit,terus stop..

~YUN~ November 14, 2011 at 4:47 PM  

noli:yeke..hi aunty noli!kem salam wafa ye...hehe!

dot:2la dot!tinggi da budak botak ni..

ain:yun pn pergi lmbt ain,dah tengah buln bru pergi,hehe!kalau anak demam,memang mummy die yg salu over,yela,kite risau kan..baby mana ckp kalau die sakit..sdih..

wina:hehehe!jangannnn!!!tq aunty!! =)

cheq sue dieyha November 14, 2011 at 6:12 PM  

wah...cutenya rayyan!geram tgk.hai yun,1st time jenguk blog yun.tringin sgt nk ada bby sendiri tp blm ada rezeki lps gugur ari2.sob sob:(

~YUN~ November 14, 2011 at 6:29 PM  

sue:tq aunty!!xpe..yun dulu pn penah gugur,lepas d&C 2 bulan,alhamdulillah lekat..sue buat D&C?rest well k..kalau conceive balik,jaga tau..yun dulu memang amik extra precautions,naik tangga pn tak..take care k! =)

elanie*Q November 15, 2011 at 9:20 AM  

hai yun! Hazin inject 3bln ritu dmm kejap je. Pg inject, trus bg ubt sbb nurse sarankan mcm tu. Ptg tu dia dmm kejap. Meragam xmau baring n xmau nanie yg angkat. Sian bapak dia kna dukung dia nonst0p stgah jam. Hazim plak dh 6.4kg. Bru padan muka lenguh tgn bapak dia haha. Ptg tu bg ubt kali ke2 pastu mlm alhmdulillah dmm dh kebah.

Mmg xelok sbnrnye bg ubt kat bby yun. Kalo bleh biar bdn dia yg keluarkan
antibodi sdri. Tp even nurse sdri sarankn mcmtu. Blk je dr inject kna bg ubt trus. Yela, bby xbleh ckp kat kita dia dmm. Risau kan? Nk jg bby dmm sgt leceh sbb dia xdpt nk bgtau ape yg xselesa kat bdn dia.

[DnaZz] November 15, 2011 at 9:35 AM  

yun, tgk rayyan nie teringat rifqi..heheh

rayyan, comellah kamooo!:)

aTy _faRed~ November 15, 2011 at 10:09 AM  

baby dah lahir cepat besar kan..3 bulan dah chuby n pandai buat macam2..kalau dalam perut..3 bulan tu rase lambat sangat nak besar...kenape ek.. huhu...[soklan tah ape2] ;p

rDnA November 15, 2011 at 12:12 PM  

rayyan main tarik-tarik kaki dia tu nak sumbat dlm mulut la tu..hihihi comel.kejap je dah 3 bulan kan yun??

~YUN~ November 15, 2011 at 12:51 PM  

nanie:memang ikutkan xmo bagi ubat,tp kesian sgt tgk hingus meleleh,kahak lagi,risau sangat..so,yun terpaksa bagi ubat,alhamdulillah the next day nampak dah kurang,terus yun stop..kire rayyan sempat makan 2kali je ubat tu..ramai yg ckp,baby below 6months,no drugs..dari melarat terpaksa bagi..

dnazz:botak nampak sama kan??hehe

aty:memang..tak sedar tup2 dah 3 bulan,cpt sgt!hehe!tapi nanti perut dah masuk 3rd trimester,cept je membesar bagai sang juara,dont worry dear! =)

rdna:2laaaa...tnggu bulan depan,nth2 da pndai masuk jari kaki,hehe!cepat sgt....rindu die ms baby! =)

Pya November 15, 2011 at 4:43 PM  

yun, afeef pn time kene jab 3months tu demam then selsema gak. tp nsb baik yg 5months smlm punya jab afeef tak demam. seronoknye pya! hehe!

btw, baju cuddle rayyan afif sama la mcm bf afeef. tp afeef da tak muat da sbb tgn tak boleh keluar. tgn afeef da demok. hehe!

~LeeyanaRadhi~ November 15, 2011 at 11:28 PM  

alolooo.. tomeynye rayyan...mmg aksi tu da mcm bdk besar je.. hihi..
jgn smpi kaki rayyan masuk mulut yea mommy.. itu tandenye rayyan mau adik..ihihi =)

~YUN~ November 16, 2011 at 10:24 AM  

pya:yeke..mama yun pn ckp salu jab 3months baby demam,harap2 nti 5months jab xdemam la,yun kesianla tgk die demam..menangis je..baju ni pn da muat2 pya,afeef comel la,gebu sgttttt!!!

leeyana:jangannnn!!mummy xready lagi utk adik,hehehe!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.