Barang Nostalgia Zaman Bayiku

ecehhhh..tajuk post giler skema badut kan??hehe!

sebenarnya yun nak tunjuk barang ni..



masa yun pantang kat KL hari tu,mama kemas-kemas almari,then terjumpa mangkuk ni,mangkuk ni mama beli masa mula-mula yun makan solid foods!lama kan??cuba korng kira berapa lama mama yun simpan,since 1985 until now,2011??

mama cakap,dulu mangkuk ni sepuluh ringgit brand Combi,ingat lagi mama cerita arwah nenek yun membebel sebab mama beli mangkuk ni,die kata mahalnyaaa 10 hinggit??bayangkan dulu 10 hinggit macam 100 hinggit gamaknya kan??biasala 1st time mothers,mesti excited kan.. (sebijik mcm mummy yun,hehe)

set sudu mothercare yun punya dulu dah kene rembat dengan makcik yun..ish,tak dapatlah Rayyan merasa pakai sudu mummy die nanti..

insyaAllah nanti bila Rayyan dah start makan solid food,mummy nk guna la mangkuk ni,turun temurun tauuuu!! ecehhhh!kelas kau mariaaaa!!haha!

mummy2 lain ada tak barang turun temurun yg baby korang pakai?share-sharela ya..nostalgia tau ,kalau dah rasa jemu nk pakai,boleh letak muzium kan..hehe~

17 comments:

p!nkerton November 16, 2011 at 10:50 AM  

whoahhh nostalgic habis ni! canggih aa yun kecik2 dah merasa mangkuk combi uolss! hehe.. :)

Anah November 16, 2011 at 11:07 AM  

wah lamanya mangkuk tu Yun, mmg boleh buat harta temurun.

tlg cium Afif jap,kirim salam kat budak bersuara manja tu ye..hihihi

farhanna November 16, 2011 at 11:25 AM  

gigih mak yun..ada lagi barang lama tu...hehhehehe

aTy _faRed~ November 16, 2011 at 11:46 AM  

walaweeihh....lame nyeeerrrr..!!! sy punyer tah tau makan dalam ape..huhu..nanti sy pon nak simpan barang2 fes baby buat kenangan gak ar..;p

~YUN~ November 16, 2011 at 12:49 PM  

pinkerton:haha!2la..ingtkan orng dulu2 xkesah brand,hikhik~

anah:lama kan??terharu yun bila mak yun bg,hehe~okey!!adam buat apa tuuuu??

farhanna:tau xpe..besela orng tua suka beno simpan brg lama,semuanya kenangan..=)

aty:hahah!lama kan???simpan2..esok2 anak aty plak post kat blog die,hehe

mr and mrs sapic November 16, 2011 at 1:28 PM  

yan mase pantang aritu mak yan bg barut...dea cakap tu barut yan kecik2 dulu...wah....gle kentang tahan... kaindea still elok lg...nant nk pass kat cucu plak...hahaha

rDnA November 16, 2011 at 2:35 PM  

Boleh buat harta turun temurun tu yun

~YUN~ November 16, 2011 at 3:18 PM  

yan:yeke...waa!!nostalgia gak tu,anak pakcik yun pn dulu pakai bapak die pnye,mayb kain orng dulu2 tahan kan..hehe

rdna:2la kan..kaler je la dah yellowish skit..hehe

ciNDerella stRikEr November 16, 2011 at 4:06 PM  

nad ada gaun kiko yg nad punya dlu. niat nk turun kn kt QQ plak nnt. nnt kalo tiba masanya nad buat entry khas. hehehe

AIN NAZRI November 16, 2011 at 4:32 PM  

errmm ain rasa mcm xde.. kalau ada pon dah pass kat org2 lain.. ye laa mcm barut semua banyak yg anak buah ain yang pakai.. last2 'Auf punya semua nenek dia jahitkan yang baru..

mak ain cakap.. ain xde makan sudu/mangkuk sendiri sbb semua guna apa yg mak ayah ain guna.. ain makan solid food since 3 bulan sbb mak ain kata ain melalak tak henti2 even dah bagi minum susu almost 10 auns sekali minum.. bila sumbat nasi blender terus senyap.. hahaha seb baek 'Auf tak follow perangai mak dia..

RaiHamina November 16, 2011 at 6:09 PM  

mak2 kita mmg cermat kan! he he. yun, nk tanya harga travel system halford tu bape hinggit? untungla rayyan grandparents dermawan...hi hi. kita kena saving dulu

~YUN~ November 16, 2011 at 6:52 PM  

nad:yekee???sti comels..cepat nad buat post,nk tgk!hehe

ain:untungnya nenek die pndai jahit,yun beli je barut,hehe!memangla ain,orng dulu2 kan siap bg anak pisang mase dieorng umur sebulan..tere kan??kalau la skang kita nk sumbat anak pisang,giler scary..hehe

~YUN~ November 16, 2011 at 10:09 PM  

ann:2la..cermat kan..hehe!xsilap 800++..kalau ikut yun nk beli lmbt lg,sebab duit da abis masa bersalin,alhamdulillah rezki Rayyan..=)

[DnaZz] November 17, 2011 at 9:48 AM  

zdalah pulak yun..agaknya kl ada pon entah dah merput kot..hahaha eh, xdalah mereput, ilang tu yer kot coz dulu parents byk pindah randah..

sha November 17, 2011 at 10:40 AM  

aritu baru perasan yun ada tanya pasal yassin tapi x sempat nak reply. sori tau yun...

AIN NAZRI November 18, 2011 at 2:48 PM  

yun,citer pasal pisang. babysitter 'Auf sibuk nak bagi 'Auf pisang sbb dia kata dulu anak dia 3 bulan dia dah bg makan nasi pisang.. terus ain melenting x bagi.. makcik meroyan tetiba.. ain x allow sbb 'Auf bukan fully BF dan dia minum formula milk. FM tu dah kira berat sgt tuk perot dia digest. xkan nak bg nasi pisang lak. huhu cian 'Auf x sebertuah mcm bdk2 lain yg yg dpt BF.

~YUN~ November 18, 2011 at 3:29 PM  

dnazz:yela..byk gak yun pnye brg nth ke mana,tinggl ni je,selain baju2,hehe

sha:its okey dear,yun google nasib jumpa..no worries then..=)

ain:mesti dulu bs ain penh bagi anak die makan,or die penh disuap pisang masa kecik2,huhu!ain kene pantau tau,kadng2 dieorng ikut sesdap hati je,bahaya kalau baby awal2 bg solid foods,kan ader kes baby usus pecah,sebab mak die awal2 sumbat solid foods..sama dgn yun,susu xbyk,rayyan banyak minum FM..xpe,insyaAllah mana tau 2nd baby kite dapat fully BF kan..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.