Weekend Getaway!

ini percutian yg tidak dirancang,semuanya last minute booking,alhamdulillah ader lagi bilik..kira da nk give up,call hotel semua penuh..memandangkan sekarang pn musim panas,kami pn mencari destinasi yg boleh rileks tepi pantai dan pastinya mummy yun mau pegi hotel!haha!Oppss,belum 100 hari lagi,no hunnymoon yee!!so,it was Rayyan's 1st Trip to Penang..Rayyan rileks je,mummy die yg excited bukan main...

pukul 10am,kami pn bertolak ke Penang,hajat di hati nk pergi awal lagi,tapi biasala bila dah ader si kecik,terhegeh-hegeh la sikit..hehe!

kita nk g Penang ke mummy??yeyeee!!!

before check in,kami melepak dulu kat Queensbay Mall,lagipun Rayyan macam restless duduk dalam car seat lama-lama,so mummy and papa pn blh la shopping kejap kat Jusco,kira kene la timing,masa tu ader sales!!sempat lagi meroyannn membeli-belah!

sampai hotel je,lepak-lepak dulu..tak sabar tunggu petang sebab mummy tak saba nk terjun pool and pergi pantai!mummy melepaskan gian nk swimming since preggy hari tu...kesian papa and Rayyan tengok je,mummy swimming..haha!



Rayyan tak boleh join mummy swimming lagi,once dah boleh duduk papa belikan pelampung k!mummy celup2 jela kaki kat air dulu,buat syarat...hehe!




1st time kami holiday bertiga..perasaan tak sama macam pergi berdua.1st excited sebab bawak si kecik,then bila dah ader si kecik,macam2 kene siapkan,baju,pampers,termos,susu,bottle..kalau dulu boleh berendam lama2 kat laut and pool,now tak boleh dah..before maghrib kene naik bilik..bila time breakfast,dulu blh take our own sweet time..sekarang tak lagi,makan pn kene gilir-gilir lagi2 bila Rayyan mula nangis, bila dia dah tido,mummy and papa pn melantak beround-round!hehe!



even it was a short trip,mummy dah happy sangat,tq papa belanja mummy and Rayyan holiday!!nanti kita pergi jalan2 lagi k...overall Flamingo Hotel Penang memang best!from room,services,to foods semua superb!highly recommended! =)



24 comments:

mommie yuyu October 18, 2011 at 11:14 AM  

seronoknye yun dpt pergi holiday..yuyu tgh merancang jgk ni..tgu cuti skolah.best kan holiday dgn si tecik.

Siti Syuhada October 18, 2011 at 11:38 AM  

wahhh...bestkan dpt holiday....ct pon da x sabar nak g holiday nie...

Anah October 18, 2011 at 11:48 AM  

bestnya, ke penang korang rupanya..best gak kan weekend saja2 gi tido hotel..

dinashuz October 18, 2011 at 11:54 AM  

Yun! dina pun dah 2 kali duduk flamingo! affordable and not bad kan? hehe... ntah bila la dina boleh bwk aydan cuti2 ni... december laa agaknya...

!k@ October 18, 2011 at 12:20 PM  

bestnye...
sukenye jalan2...hehe

~YUN~ October 18, 2011 at 12:22 PM  

yuyu:2la,bes..yuyu better book skang,nti cuti skolah,hotel semua penuh..

siti:best!bosan gak weekend duk rumah,skali skala cuti,excited,hehe!

anah:2la anah..panasla skang,rayyan asik nangis,da la kipas rumah ktorng rosak,lg sdih,huhu!

dina:btul2..affordable sgt,makan pn sdp!hehe!dec memang best g holiday,cuti skolah meriah sikit,tp make sure book dulu..=)

Ajan October 18, 2011 at 12:22 PM  

BESTNYER~~~~ TERINGIN NK SWIMMNG GAKS! NAK AJAK JIJUL LAA G HOLIDAY! TAPI MANE YEK.

~YUN~ October 18, 2011 at 12:34 PM  

ika:g la ika,babymoon,hehe!

ajan:ajakla ajan,aku bab mandi2 ni memang xleh tahan dah,hehe!

fiza October 18, 2011 at 12:41 PM  

La dtg Penang ker... Best kan Penang..hehehe.. Tengok Yun mandi laut teringin plak.. Tapi tak tau berenang..Wawawa.. Lenkali mai Penang lagi leh jumpa yer..:)

Noli October 18, 2011 at 12:48 PM  

wahh bestnyee p bercuti..hehe..

。+゚o。. Puan Dot . 。o+゚。 October 18, 2011 at 2:29 PM  

lame x g pantai.. x sabar balik tgnu... nak tgk reaksi akid bila kaki cecah pasir..

awww.... rayyan so hensem!! tergoda i

ciNDerella stRikEr October 18, 2011 at 2:56 PM  

amboi...seronok ye mummy. lebih seronok dari rayyan ni. hehehe

ettyzukhair October 18, 2011 at 3:43 PM  

ala bestnye swimming..si kecik xmandi ke??

~YUN~ October 18, 2011 at 3:57 PM  

fiza:best!!owh,fiza duk penang ke?area mane?dulu yun duduk nibong tebal..=)

noli:bestt!!dah lame x holiday since preggy hari tu..

dot:tganu sti lagi bestkan dot?lamanya xpergi sana...auww!tergode ke aunty,malulaa saya...hehe!

nad:hahaha!tau xpe nad...

etty:si kecik celup2 kaki je etty..kesian kesejukan..hehe

Arn sweetrider October 18, 2011 at 3:58 PM  

yun~~ rayyan dan nmpk muka yun..he he gen yun overpower gen papa nmpknya. hi hi. an ade lg 4 hari before due.

♥ Elin ♥ October 18, 2011 at 4:21 PM  

waaahhh..meriah g holiday eh...
klu si ank dh besar lgi best bawk berjln kan... ;)

lps nih mana pulak nak g..;)

AJ The Mommy October 18, 2011 at 5:28 PM  

mak yang berendam kan! hahahah

^^Mrs_DeaNa^^ October 18, 2011 at 8:24 PM  

wahh..,sonoknya anak berank g holiday ye..agknya bln ni msim org g holiday kot??Diz week i plak nk g holiday,g Cameron...(yg plan dr dlu bru dpt g bln ni..heheh)

~YUN~ October 18, 2011 at 9:54 PM  

ann:yekee??besnya dgr,sbb salu orng ckp muka papa die!hehe!4 hari lagi??get ready dear,yun doakan utk ann and baby..gud luck tau,pape nti please update,mummy yun xsaba nk tgk kwn rayyan ni,hehe!

elin:2la,kalau dah besa,mummy sure ajak berendam!xtaula dear,mcm nk g cameron je..kene tnggu rayyan besar kot,sebab jalan pusing2..kesian die,hehe

aj:harussss!!melepaskan gian lepas pantang..huhu!

deana:waa!besnya cameron,teringin jugak,kene tnggu rayyan besar..=)

farhanna October 18, 2011 at 11:07 PM  

warghh seronok rayyan.. dpt jenjalan mkn angin yer..

~YUN~ October 19, 2011 at 11:32 AM  

farhanna:rayyan seronok,tp mummy die yg over lagi,hehe!

Mom's Paradise October 20, 2011 at 10:10 AM  

Yun, boleh je bawak baby swimming skali. Hehe... my son swimming 1st time masa 4 bulan...dalam swimming pool kecik, siap pakai neck-float... bukan main lagi berenang beria2. Kaki mengepak2. Kalau Yun berani, nanti Rayyan besar sikit boleh try... Babies naturally can swim... cuma just make sure air tak sejuk sangat la... n jgn lama2 dalam air tu... hehe...

@naAzli October 20, 2011 at 12:47 PM  

bestnye..sonok tgk yun n famili! tgu, nanti nak g penang jugak!!(lambat lagi..eheehe..april2012..;p

~YUN~ October 21, 2011 at 9:46 AM  

hana:yeke??yun takut rayyan sejuks,mayb lepas 4 bulan baru nk ajak berendam kot..2la,better gune neck float kan,lagi cept baby belajar berenang,die xdepends kat pelampung,gerak bebas..tq dear!

nazli:tq dear!xpe,yg penting holiday kan??hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.