Peek-A-Boo at Baby Carnival Sale!


pagi tadi sempat singgah ke Baby Carnival Sale..niat di hati nk beli drawer kat ikea je,sampai sana baru bgtau hubby nk melencong ikano jap,alang-alang ikea and ikano berjiran,hehe~

seronok pergi awal2,sebab barang banyak lagi and of course yg plng best tak ramai orng!yuhuu!

overall,Baby Carnival Sale sgt sesssuaaaii utk mommy to be,sebab rata-rata barang murah especially baju,mittens,booties,bedding set,kira m2b yg belum beli brg baby sgt berbaloi kalau pergi..jeles tengok swaddle blanket murah,comel-comel sangat..

barang avent tak banyak,ada sterilizer,blender and a few items je,nk cari avent teats utk Rayyan pn tarak..






orang kata dah alang-alang sampai,yun mulalah gatal nk membeli,tengok2 macam tak tau nak beli apa utk Rayyan,baju dah banyak,belum pakai pn ada,membazir plak kalau beli,baju girl yg banyak cantik2,baby boy quite limited,ada pun utk range 1 year and above..anyway,mainan sangat murah..mummy and papa yg sakan memilih!hehe!

serius,toys coloria and simple dimple murah..from RM1-RM30

memandangkan hari ni jumaat,kami laki bini terkejar-kejar pilih barang,bayar laju-laju,pecut g ikea,then balik.Fuhh!semputtt...tapi hati puasss!kihkihkih~


best sgt pram toys tu dapat RM 10 hinggit je..and semua barang di atas tak lebih 1o hinggit,puas hati,hehe!

so,dear mommies and mommy to be,don't miss a chance,harusss pergi Baby Carnival Sale ni,and dont forget to bring your checklist,rasa best plak tengok preggy mommy shopping tadi,terkenang plak masa shopping barang baby dulu,excited sangat!uikss..macam tak saba plak nak bagi Rayyan adik,hehe..

Happy Shopping and Happy Weekend dear mommies..=)

16 comments:

ellisya October 28, 2011 at 7:12 PM  

Wahh..sudah maw mngndung lg ka?huhu..emy ingt nk g td tp twin xde org jg.adoii..jeles ni tgk mOmmy yun shopping..nk bli playmat ngan stroller.ada x jual?

farhanna October 28, 2011 at 7:15 PM  

nak pg jugak!!! warghh murahnyer toys baby

!k@ October 28, 2011 at 7:19 PM  

ayat last tu mcm xtahan tu..awww...hehehe...
nk pergi gak la esok..pastu leh gi umah yun jugak....hehe....

。+゚o。. Puan Dot . 。o+゚。 October 28, 2011 at 7:27 PM  

wiken kerja plak..nak tgu baby expo kat mid nanti je..tgh kump duet.. hahaha ... best nye rayyan byk mainan.. =)

~YUN~ October 28, 2011 at 7:33 PM  

emy:haha!sj bikin statement panas jap..ala,ciannya,td pn rayyan tinggal dengan nenek die,nk cepat,malas nk usung,ader2,playmat and stroller banyak..=)

farhann:pergi2,banyak lg brg,preggy mummy wajib borong!hehe

ika:xtahan kan??konon je tu..hehe!datang tau ika..nanti blh jmpe rayyan! =)

p!nkerton October 28, 2011 at 8:04 PM  

Bestnye shopping ;) yun, blender avent tu dia jual brapa rm ye?

deela~ October 28, 2011 at 8:12 PM  

eh mama yun ni msti tau sale2 ni kan... best3

kat mana ek baby carnival sale ni? nk pg gak...

Anonymous October 28, 2011 at 9:30 PM  

Dear,

Mana lagi berbaloi, shopping kat Baby Carnival Sale ni ke or wait for Maternity & Children Expo? :) Sorry lah, new mummy-to-be so takut tersalah buat pilihan.. Anyway, now I 6 months pregnant ;)

captain_zed October 28, 2011 at 9:42 PM  

meraung sambil giget bantal <- tak tahan!!!

dinashuz October 28, 2011 at 9:51 PM  

Yun!!! esok turn dina pulak nak jenguk baby carnival sale n nak p ikea too beli wardrobe aydan! hehe best best! hopefully esok awal2 pagi dina sampai masih bnyk barang lg

Ajan October 28, 2011 at 10:08 PM  

Yes! Tak sbr nk g esok. Nk g beli bedding set!

cuna October 29, 2011 at 12:06 AM  

besnye tgk yun shopping. amik cuti ke arini? kalau pegi wiken mesti brg2 yg best dh abs kan. kang xberbaloi pulak nk pegi

~YUN~ October 30, 2011 at 8:56 PM  

dot:2la,kat mid nanti mcm lg best kan..jom2!hehe

pinkerton:mmm,xingtla..macam 300++,harga asal 400++ mcm tu,if im not mistaken..=)

deela:deela,yun pn tau dari website,hehe!kat ikano power centre..=)

anonymous:mmm,sale ni macam barang newborn banyak gak,murah,not sure expo murah tak,tp expo lg byk choice,sale ni tak byk brg sgt,tp harga murah..=)

~YUN~ October 30, 2011 at 8:58 PM  

zed:aiyooo!!jgn geget!g cepat uncle..hehe~

dina:dina,nanti update hasil rembatan tauuuu!!hehe

ajan:bedding set mcm ader sales!beli jgn xbeli..=)

cuna:husband yun memang cuti,tu yg pegi pagi2..dont worry cuna,brg banyak lagi..=)

captain_zed October 30, 2011 at 9:01 PM  

Sigh, went there n it wasn't as i expected.. ** nanges**

~YUN~ October 31, 2011 at 4:14 PM  

zed:xbanyak barang best pn,kalau early preps for the newborn baby okey kot..xpe,jgn nanes,kite tnggu expo kat mid another 2 weeks..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.