Nursing Wear


nursing wear sangat diperlukan untuk ibu-ibu yg menyusukan anak,senang kalau pakai nursing wear ni,kat public pun kita still boleh breastfeed baby kan?dulu,yun pakai nursing poncho/nursing cover,tapi my dear baby rimas,dia rasa lemas kot dalam kain tuuu..menjerit-jerit,mummy yg malu kat public,orang ingat mummy dera anak,dah la volume Rayyan terus naik gear 3,hehe!

so,yun pun menjalankan misi mencari nursing blouse/wear,senang kalau ada blouse yg boleh selak je,so anytime my dear baby nk nenen,mummy standby je selak..my 1st nursing blouse,yun beli brands autumz,ni rembat kat One Baby World.Autumz selesa,kain sejuk,tak panas,and design dia ala2 muslimah sikit,cutting a bit loose..tapi harga boleh tahan..so,yun just beli satu..

credit:One Baby World

then,belek-belek online semua pricey,ada tu tshirt and blouse simple je,harga mencecah hampir seratus ringgit,macam tak logik,sebab bukan susah pn buat bukaan utk nursing wear,lainla kalau Dynas Nursing Attire,standardla kan sebab ada jenama,ni takda brands,mahal ya ampun!!maybe high demand from mommies,sebab tu penjual ni pakat jual mahal..Ishh!

at last yun jumpa online store,yg jual affordable nursing wear,tq to mama afiq,yg recommend this online store.bukak2 je terus borong dua helai sebagai permulaan..mommies semua boleh cekidaut kat cni,Summerglitz..from babies,maternity and nursing wears,semua ada..


credit:Summerglitz

oh,btw mummy yun tak dapat komisyen pn promote ni.hehe!just nk share dengan mommies2 semua,and if u guys ada online store or any blog shops yg jual affordable and yet trendy nursing wear,sharela dengan yun k!

Happy Breastfeeding dear mommies! =)

p/s:misi mengumpul nursing bras and nursing wear,hehe!


25 comments:

Leonora Halim October 21, 2011 at 10:52 AM  

e eh cantikkkkkkkk.... thanks Yun! cekidaut nowwwwwwwww :)

ettyzukhair October 21, 2011 at 11:07 AM  

wow nak cekidaut...dh de few but need more..thanx yun!

Coklat Stroberi :) October 21, 2011 at 11:25 AM  

tq yun for d info..

mrs chenta October 21, 2011 at 11:38 AM  

yay..tq for sharing this!!!

ily♥ October 21, 2011 at 11:48 AM  

betul la yun. tgk nursing blouse design simple je pun mahal kemain. frust je. tgk yg summerglitz ni design not bad gak..nk g jengah la..hehe~
tq yun for sharing..

~YUN~ October 21, 2011 at 12:29 PM  

sis leonora:welcome sis!sila2..hehe

etty:okey,terjah jgn xterjah mak etty!=)

coklat:welcome dear!

~YUN~ October 21, 2011 at 12:30 PM  

zetty:welcome!ader baju baby,maternity and nursing,suit for u hot mommy!hehe!

ily:tau xpe,rase geram pn ader,okeyla..not bad,casual,yg penting affordable and comfy! =)

dinashuz October 21, 2011 at 1:57 PM  

susah kn nk cari nursing wear yg trendy n murah kt msia ni? itu yg dina kuar bwk aydan dina bwk ebm je... nak lari cari baby room kang melalak plak aydan...summerglitz ni mcm menarik but nmpk cutting dia a bit small.. muat ke dina yg gemuk ni yun? hihiiii

ciNDerella stRikEr October 21, 2011 at 2:00 PM  

tq for sharing yun.. Senang laa nk selak2 utk bf Qaira lps ni

Siti Syuhada October 21, 2011 at 4:27 PM  

owh...best2..pasni bley beli sini jer..murah tue...

~YUN~ October 21, 2011 at 10:00 PM  

dina:2la,xbyk,semua mahal,design simple je pn,summerglitz plng murh kot yun jmpa..eh,mana de gemuks la,yun pkai size m pn besar,cutting die besar jugak,try tgk measurement die,yun ukur dulu before purchase,hehe!

nad:welcome..senang kan selak..=)

siti:2la..ok kan harga die,sila menjamu mata..hehe

mysara October 21, 2011 at 10:19 PM  

best kan yun sumerglitz ne.. murahan gtu nursing wear dia.. my dah rembat smp 6 helai dah hehe.. ne tgh dok godek2 g mana yg jual nursing wear murah2 lg.. kene buat collection ne..haha... klo ade info baru2 sharing2 eh..

~YUN~ October 22, 2011 at 9:39 AM  

my:best!selesa,plng penting harga murah,hehe!banyak btul my rembat,kalau ader online shop best2 habaq mai naaaaa...hehe

Cik Puan Fara October 22, 2011 at 10:05 AM  

oo nnt nk g tgk la..ada 2 je setakat ni.. beli kt OBW

farhanna October 23, 2011 at 9:44 AM  

warghh bagus la bagi full BF.. chayok!..borong bebanyak bj BF

~YUN~ October 23, 2011 at 12:09 PM  

fara:silakan pn farrah..=)

farhanna:yun xfully bf farhanna,tp skarang dlm misi nk banyakkan susu badan..harap2 berjaya..=)tq dear!

cuna October 23, 2011 at 8:48 PM  

best kan kalau pakai nursing wear time kua jln2 ngn baby. selesa sket nak BF. cm sy hari tu order online jgk. ada la rembat 2 helai. lepas tu beli inner ngan nursing tank je kat OBW. jimat sket blh pakai ngan baju2 biasa. still kena selak2 jgk but tak de la seksi sangat sebab cover perut kan ;) ohh ni link kedai tu
http://www.enjoybreastfeed.com/
check it out. cute2 je design dia =)

~YUN~ October 23, 2011 at 9:55 PM  

cuna:btul2,selesa,yun malas nk pkai nursing cover,hehe!menarik gak,yun xder lg inner..okey cuna,tq so much! =)

Melissa October 24, 2011 at 7:34 AM  

Thanks Yun ! Cantik+affordable lah price nursing wear kat situ. :D

~YUN~ October 24, 2011 at 8:14 AM  

melissa:welcome dear!if u came across any blogshops yg best2,share2 k..=)

✿f!sHa:- m0mMy To bE✿ October 24, 2011 at 4:26 PM  

yank, cane nk beli on9 kt one bby world tu ekk.. ajarkan bole..??

.:Mrs. Engineer:. October 24, 2011 at 5:05 PM  

cantik...nk bli gk le :)

~YUN~ October 24, 2011 at 6:13 PM  

fisha:dear,yun xpenah beli online,salu g sana terus..tapi kalau fisha tgk kat website OBW,kene log in as member,baru blh purchase..=)

yanie:beli yanie,dah gaji ni..hehe

Atiqah Adnan November 6, 2011 at 8:53 PM  

Best ni yun.. Qa pun kekok giler bf amel kt public.. Pkai shawl amel rimas abes teriak satu jj pandang.. Segan ummi!! Huh terus x jd shopping haha

~YUN~ November 8, 2011 at 9:39 AM  

qah:yun pn mule2 kekok,anak yun xmo pakai nursing cover,menangis kuat sangat,terpaksa cari baby room..sebab tu kalau ader baby,yun xpenh shopping lama,kesian kat die..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.