Rayyan's 1 Month Checkup


Salamm mommies!

bila dah ada baby,nk update pn tak sempat,baru nk online,Rayyan dah nangis,mintak susu,nangis lagi,tukar pampers,nangis lagi,nak tido,nangis lagi,nk dodoi plak..alahai,manjanya anak bujang ni..Rayyan dah pandai,tau takde orang mesti nk nangis,mintak dukungla tuuuuu..tak tau nanti dah balik Taiping mcm mana,kat sini takpela ramai dayang2 yg nk melayannyaa..hehe~

semalam pergi checkup Rayyan,alhamdulillah berat dah makin naik,patutla bila nk dodoi die mummy sakit pinggang,dah 4.2kg anak mummy ni!panjang plak dah 60 cm.after 1 month,kene inject Hep B 2nd dose.Rayyan tak macho sebab die nangis sekuat hati masa kene inject,mummy kesian tgk die,smpai mummy pn nk nangis skali,huhu~


yun just checkup kat KK,sebab rase dah tawar hati dgn paed kat PMC.after 5days deliver,Rayyan buat checkup dengan die..yun terus tawar hati..sebabnya doc tu sgt kerek dan tak positif langsung.as a doc,die sepatutnya positif and bagi semangat kat patient,ni seolah2 mcm die hebat..teringat ms 1st time jumpa die,yun takde susu badan lagi and tak dpt breastfeed Rayyan,die boleh ckp kalau tak bagi ni,esok lusa kering..siap ckp byk kali.."awk ni nk bg anak susu apa??"yun tak macam ibu2 lain yg right after deliver terus ader susu,makan masa jugak kan nk ade susu badan..sdih masa tu dengan breast tgh bengkak,mmg berjujuran kot air mata nk directfeed Rayyan,sakit sangat,plus mase tu susu sikit sangat,Rayyan plak terjerit2..

so,yun and hubby decide takmo jumpa paed tu,cek jela kat KK,huhu~

lusa yun dah merdeka!!rase sekejap je tempoh berpantang..tp semalam after checkup,mummy yun dah mencemar duli pergi tesco beli pampers Rayyan!hehe!


jatuh hati tgk pampers ni!! =)


23 comments:

Pya September 7, 2011 at 8:10 PM  

yeay! pampers baby kita same la Yun! comelss sgtkan pampers tu! harga pun okkan?

cuna September 7, 2011 at 8:12 PM  

comel kn pampers tu. jd pampers raya irfan dh aritu...hehe...cute sgt smpai rasa syg nk pakaikn. pdhal bila dh kena poo poo kena buang jgk :P

farhanna September 7, 2011 at 8:54 PM  

kejap je ms berlalu... rayyan dh 1 month +

Arn sweetrider September 8, 2011 at 9:11 AM  

punyala muncung rayyan tidoq. he he. rasa cam baru semlm bc citer checkup pregnancy. arini dah checkup bby. pheww! sekejap je rasa.

。+゚o。. Puan Dot . 。o+゚。 September 8, 2011 at 9:16 AM  

comell nye rayyan... =)
dah 4.2kg yer rayyan...besar dh die...

[DnaZz] September 8, 2011 at 9:50 AM  

cepatnya rayyan dh sebulan.yun pon dh nk hbs pntg dh..happy merdeka dear:)


aah, pampers tu sgt cute kn. tpi syg nti kena buang..kalaula itu cd, sure grab jgk..huhu

wanie September 8, 2011 at 10:09 AM  

yun....

Comelnyer Rayyan..... yela,wanie rasa wanie pun cam yun jugak.. no all momimies will produce a milk right after deliver... mak wanie pun ckp bergantung pada org jugak... my mum hasilkan susu masa hari ke-2... erm , terpaksa la bergantung pada susu FM jugak utk sementara waktu....

(right now just counting days to be a mom...)

Atiqah Adnan September 8, 2011 at 11:07 AM  

cantiknyee design pampers tu qa pun terbekenan da nie.. hee

mRsFirdxora September 8, 2011 at 12:31 PM  

mcm2 brgan baby nie kan...dispo dripers pon dh de tulisan i love mommy daddy pulak...nak try ler nnti..tp lebih suka pakaikan cd je kat baby...

Leonora Halim September 8, 2011 at 3:20 PM  

bongok paed tuh!!! *maap ya.. sis tlg emo!* sgt tak suka.. ko hengat ko doc.. ko bagus sgt lah... hmmm.. tak koser... boikot doc2 camtu... sepatutnya paed adalah doc paling lembut cos they need 'extra' talent i.e: kena deal ngan bdk2.. ni tak.. hish.. dah takyah.. boikot doc tu dgn hospital2 sekali.. ekekekke...

sabar ye Yun.. jaga baby mmg penat.. tapi berbaloi semua kepenatan! :) abaikan kata2 dari sesapa yg 'kureng bertimbangrasa'... hehe

~YUN~ September 8, 2011 at 5:12 PM  

pya:yeke!hehe~2la,ade promo kat tesco,tu yun rembat je.. =)

cuna:2la..comel sgt!yun smpai rase xmo pkaikan rayyan seluar,bia nmpk pampers!hehe~

farhanna:mmg..sekejap sgt!yun pn da nk abis pantang.. =)

arn:yela arn,yun rase cm bru semlm update psl pregnancy la bagai,skang da ade baby..sekejapnyaa rasaaa..huhu!

dot:da makin bam2 dot,kuat nyusu ini budak,hehe~

~YUN~ September 8, 2011 at 5:20 PM  

dnazz:yela dnaz,esk yun merdeka dah!yeye!btul2kalau CD yun pn suka,ni pampers cm syg je kalau everytime yun tuka,lawaaaa!hehe

wanie:yes dear,lagi2 ms breast bengkak,kite depressed tau..mane cik B bengkak,baby nangis nk susu..sdih tau..wanie kene kuat tau nti,mayb yun jenis xtahan sakit,bila cik B bengkak,yun xtahan..gud luck wanie!yun doakan k..pape update tauu! =)

qah:apelagi qah.g beli buat stok,xlama lg da ni.. =)

xora:2la,yg ni drypers..hehe!yun xtry lg CD,ingt blk rumah sendiri nk tryla,kat rumah mak,kesian plak nti die kene basuh..

leonora:btul sis!yun mmg xtahan kalau orng yg xbg semngt ni,da la yun cpt down..haishh!mmg boikot doc tu daa..hehe~

Sya Sakura September 9, 2011 at 4:32 AM  

A'ah la, same berat 4.2 kg!! Tapi Rayyan tinggi dh 60cm, kaki panjang eh? Mesti besar nti hensem. Hehe :)

Btw, pampers itu sgt menggoda hati.. geraammm!!

ily♥ September 9, 2011 at 10:31 AM  

best je rayyan tdo meniarap cmtu..hehe~ faheem pun klu asek nanges, letak cmtu terus diam..hehe~
Rasa cepat je mse berlalu..Kejap je rayyan da sebulan..
Faheem pun jerit jugak mase kene injection 1st month ngn 2nd month..Tak macho sungguh. Tapi kesian sgt tgk die jerit kuat..huhu~

Melissa September 9, 2011 at 12:07 PM  

Kenapa diapers to comel sgt ?? Hehe. Bestnya dah merdeka ! I have 2 more weeks to go !
Psl doc PMC tu, ape lah kan, dia supposed to professional and supportive lah, bukannya demotivate Yun. Hish.

~YUN~ September 9, 2011 at 12:39 PM  

sya:kaki die panjang sya,xtaulah ikut sapa,mummy and papa die rendah je,hehe!gerammm kan??=)

ily:mama yun aja die tdo cm2,kalau meniarap lene bukan main,lehla mummy die mengadap laptop lama sikit,hehe~

melissa:comel kan??hehe~sikit je lagi,pejam celik,nti abis dah 44 hari,xrasa pn,trust me..psl doc tu yun mmg xmo jmpe dah,nk cri paed lain utk Rayyan..

Fara Atiqah September 13, 2011 at 4:57 PM  

comelnye diapers tu! sayang je nk guna.. :)

~YUN~ September 13, 2011 at 5:30 PM  

fara:2laa..kalau die kerap poo-poo lg syggg..hehe

。+゚o。. Puan Dot . 。o+゚。 September 14, 2011 at 6:58 PM  

papa akid pon beli gak td..hihi...
comel sgt rayyan ni..tgk rambut die..
yun pon da nampak kuwus

Aira Yaziz September 22, 2011 at 11:02 PM  

heys there.i think i pernah nampak u,u pergi prenatal class kat PMC jugak kan? if tak salah lar mcm pernah nampak u pastu jumpa pulak your blog.best baca.i pun nak komen pasal dr M tue,i pun first time jumpa die menyampah betul bole die marah2 pasal susu tak keluar,mcm tak faham yang kita nie 1st time mother kan.i pun terus stop jumpa die.so far checkup ngan KK jugak.my baby keluar 2days earlier than u..dgn dr zarul jugak.hehe..best kan dr tue? nway enjoy ur motherhood!

~YUN~ September 23, 2011 at 5:42 PM  

aira:owh yeke!u mane satu ek??alaaa..u ade blog x?leh i singgah,hehe!tq sudi singgah blog i xseberapa ni.. =)

betulla tu Dr. M,garangkan die,1st impression terus xmo da jmpe die,kerek kot!huhu!waaaa,baby kite lahir dekat2 ek?besnyaa!yela,dr zarul best,baik sgt..take care dear!please leave ur blog link here,i nk singgah! =)

Aira Yaziz September 26, 2011 at 3:47 PM  

ala i takde blog lar dear.hehe.dulu ada pastu dah ter'delete' konon nya..hehe.. kalau u ada FB cari jer nama i add lar..

~YUN~ September 26, 2011 at 4:08 PM  

ok,i da add,my name:nurul mujahidah

after looking at ur pic,i recongnize u,u kan duduk sebelah i during the antenatal class..hehe!mase 1st time tgk u,serius dalam hati i,cantiknya orng ni even preggy.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.