Cara Membuka Akaun Anak di Tabung Haji


Alhamdulillah,Rayyan Afif dah ada akaun Tabung Haji..

after yun ambil Mykid Rayyan di Pejabat Pendaftaran,then rush to Tabung Haji Damansara Uptown.nasib amik mykid dulu,rupanya kene bwk kalau nk buka akaun Tabung Haji utk anak.. =)


Dokumen yg perlu dibawa:
  • mykid anak (ORIGINAL)
  • kad pengenalan ibu/penjaga (ORIGINAL)

duit yg orng bagi masa bersalin and duit raya Rayyan,yun simpan dalam Tabung Haji,bak kata Papa Rayyan,simpanan ni utk masa depan Rayyan especially for education,yg kelakar papa cakap kalau esok2 Rayyan nk kawin boleh guna duit dari akaun ni,adoi..anak belum setahun,sekolah pn belum lagi,papa dah sebut pasal kawin,hehe!

so mommies semua,marilah menabung bersama demi masa depan anak-anak kita.. =)

thinking of insurans utk Rayyan,macam nk amik Takaful..mommies out there,what say you?mana insurans offer better ye?plan for his education and savings as well..Takaful?Prudential?need opinions.. =)

Happy Weekend mommies!

9 comments:

.:Mrs. Engineer:. September 30, 2011 at 5:55 PM  

yanie amik takaful...education plan... :)

ellisya September 30, 2011 at 8:58 PM  

Emy pon ingt nk buja acc tbung aji utk twin.tp kne tngu abes pntang dlu la..huhu..pasal insurance tu emy rekemen prudential bsn takaful..sbb mmg bagus plan dia.sbb emy jual.hehe.klu nk bli insuran make sure yg ada takaful taw.klu x ada unsur riba'.dosa kta nnt

mrs.K September 30, 2011 at 10:32 PM  

Yana pn dh bukak acc bank untuk elman afte dpt mykid..tp bukak kt maybank i-yippie..mne2 pn ok kan..

For insurance yana decide amek prudential..ade saving for education sume la..utk children pkai prudential bsn takaful..dh survey2 n tny kwn2, and dorg ckp prudential bagus plannye..:)

AIN NAZRI October 1, 2011 at 1:35 AM  

ain x sempat lagi nak g tabung haji.. duit 'Auf pon dok pegang jerk.. nak kena masuk tabung haji.. leh daftar haji sekali.. mana tahu rezeki anak beranak leh g haji sama2.. hehehe

pizet October 2, 2011 at 10:23 AM  

pz pun buka akaun tabung haji sejak derang lahir...rasa kalau x dak mykod blh je pakai sijil lahir sebab dua-dua anak buat buku tabung haji dari minggu first lahir...bab insuran belum buat lagi...tunggu yun buat dulu la...hikhik

。+゚o。. Puan Dot . 。o+゚。 October 4, 2011 at 2:22 PM  

belom sempat nak bukak acc for akid.. masih simpan duet die kat rumah =( busy sgt la kekonon.. akan.. akan buat jugak dlm mase terdekat...tp belom tahu nak pilih bank ape

~YUN~ October 4, 2011 at 4:14 PM  

yanie:mmm..yun terpk gak takaful,memandangkan yun pn amik insuran and medic saver takaful..=)

emy:yun pn rayyan dah 2bulan baru buat acc tabung haji,terkejar2 gak,nasib ade nek mama die tgkkan,hehe!ooo,okey emy!tqqq! =)

mrs K:ramai kate prudential bsn bagus,yun xsempat lagi baca details..tq dear! =)

~YUN~ October 4, 2011 at 4:18 PM  

ain:2la..kalau kite menabung dr skang,nth2 esk duit die lagi banyak dr mak ayah die kan,ade rezki muda2 da dpt g haji..insyaAllah..=)

pizet:bgus menabung kan,sape tau future nanti dieorng boleh gune time sesak..mmm,yun xtaula pizet,kene discuss betul2 ngn hubby..

dot:biasalh dot,da ade anak ni mmg super bz kan?kalau ade orng tgkkkan rayyan,baru yun blh kua..aneway,maybank gold investment acc pn menarik!yun mcm tergoda plak nk join,kalau kite invest utk baby,besar nanti sure duit dieorng da beranak..hehe

Kelbros Stalker August 16, 2013 at 12:22 PM  

thanks for sharing

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.