Detik Kelahiran Rayyan Afif


Salam mommies =)


waa!hari ni baru berkesempatan nk update detik2 kelahiran Rayyan Afif.

diam tak diam dah masuk hari ke 14 berpantang.
mummy yun pn dah selesai mengurut!sakitt oo,lagi2 part die naikkan peranakan tu!tp alhamdulillah badan pn sedap and yg penting mummy yun dah turun 10kg!yeah!

nk cerita pengalaman bersalin tak tau nk start dr mana..kronologi cerita start dari yun mula turun tanda a week before due date.suspen u!ingat nk bersalin dah masa ni.. =)

first of all,sorry kalau entry ni panjang sikit..mintak ampun awal2,hehe!

22 July 2011 (11am-2pm)
  • sudah keluar tanda, as published in this entry!

24 July 2011
  • ader checkup dgn Dr Zarul.doc suggest kalau still tiada bukaan and contractions,die bagi tempoh seminggu after due date.if still NO,induce jawabnya!masa ni stress sebab takut induce sakit..hari2 pujuk baby suruh keluar ikut due date,sbb mummy die mmg penakut,hehe!
  • hubby yun dah balik taiping,sebab katanya sayang cuti..ok,masa ni sdih sebab tetibe terasa mcm akan bersalin time hubby takde.. >_<

27 July 2011 (2pm)
  • mama tetibe nk belanja steamboat,punyala layan and tetiba time makan sakit perut nk yak2.tertonggeng menahan,tak senang duduk dah..sebab sakit tu kejap ada,kejap hilang..

27 July 2011 (10pm)
  • perut sakit memulas and cirit birit sampai 3kali,yun dah risau sebab takut food poisoning!plus siap muntah2!masa ni tak senang duduk,tetiba salahkan steamboat ptg tadi,tp adik2 yun tak sakit plak,terpk nth2 contractions!
  • still sakit memulas,panggil mama sebab tak tahan sgt and nk pergi hospital!mama tak bg call hubby yun sebab takut bukan sakit nk bersalin,tp keracunan!nanti kesian dia drive malam2 buta..ok,rileks dulu,tp sakit da mcm nk tercabut usus,pinggang semua!huhu~

28 July 2011 (12am-1am)
  • sampai hospital kene duduk dlm wilcha,sebab yun dah lembik sangat,asik muntah2 je.masuk2 jumpa doc yg on-call malam tu.bila cerita die terus cakap.."ini bukan keracunan,ni mesti contractions,bila u dah sakit sangat,u akan muntah2.."
  • ok,masa ni dah malas nk dengar die bebel,tak tahan sgt!doc pn buat VE!and cek bukaan..sudah 3cm!!masa tu rasa nk bersalin dah ke aku ni??terus nurse tolak ke wad.nk call hubby suruh balik,mama plak ckp xpayahla,esok pagi kot bersalin..
  • yun dah tak sedap hati,call hubby immediately,suruh die balik jugak!
  • contractions every 10 minutes!

28 July 2011 (2am-3am)
  • kat wad,nurse sekali lagi buat VE!confirm 3cm!
  • CTG done,and masa tu bacaan tak cantik sangat,sebab yun tak duduk diam gara2 menahan sakit yg maha hebat!
  • nurse pn inject painkiller..masa ni sakit tak kurang tapi ngantuk sgt!
  • bila sakit contraction dtg,yun suruh mama gosok2 tangan yun,baca selawat.
  • muntah teruk bila sakit contractions dtg!
  • contractions every 5minutes!

28 July 2011 (330am-430am)
  • masa ni lega bila hubby dah sampai,dalam mamai2 tu suruh hubby picitkan tangan and mintak air selusuh.
  • muntah tak tau utk ke berapa kali,huhuhu!
  • masa ni sakit sgt!cakap dgn hubby.."yun nk berak!tak tahan sgt!sakit!"..masa ni serius yun macam nk teran dah,toleh kiri kanan,and tiba2..bunyi macam paip bocor!masa tu air ketuban terus pecah!banjir katil!huhuhu!
  • nurse dtg buat VE and cek dah 7cm!terus rush to labour room!

28 July 2011 (430am-5am)
  • sakit makin kuat.lawak plak masa ni,siap ckp kat nurse.."nurse saya nk berak,xtahan sgt!"..nurse ckp"kejap2,nanti awk berak ye,tahan k"..padahal masa tu baby nk keluar dah sebenarnya.
  • masa ni nurse suh praktis breathing technique,utk kurangkan sakit..tq hubby sebab fully support yun masa ni.
  • before doc sampai,yun mintak ampun kat hubby kalau ader dosa and salah silap,in case apape terjadi..sdih masa ni..hubby yun pn nk nangis..
  • doc zarul sampai,sempoi giler die sambut rayyan dgn t-shirt hard rock cafe!haha!sakit2 sempat jeling die pakai baju ape! =P
  • doc dah ready and suruh yun push.once sakit je,die suruh push kuat2 mcm nk yak2 tu.Ergggghh!PUSH yang pertama..then tak rase sakit doc suruh rest jap,masa ni yun rileks and rasa ngantuk..then sakit dtg lagi,doc ckp..PUSH!Erghhhhhh!..doc ckp sikit lagi..and masa 3rd push tu..PUSH!!Erghhhhhh!!..masa tu rasa lega sangat rasa mcm ader benda yg keluar!
  • Alhamdulillah,dengan 3 kali push and tepat 5:04am,yun selamat melahirkan Rayyan Afif,doc siap ckp lagi,good!pandai push!hehe~
  • lepas dah tengok baby,yun terus tak sedar sebab doc full bius utk jahit bawah tu,sedar2 je sorng2 dalam labour room!

28 July 2011 (630am)
  • masa ni kat wad dah.mama and baba terus jumpa yun,muka happy sebab dah tengok cucu kat nursery.
  • before balik,mama siap ckp.."sngnya awak bersalin,tak mcm mama kene induce,lepas ni jgn tnggu lama2,beranak lagi!"..adoi ma!nantila dulu!hehehe~


Alhamdulillah,syukur sgt sebab sakit nk bersalin tu tak lama,5 jam je..and yun bertarung dlm labour room dlm setengah jam.serius rasa sekejap sangat mcm mimpi..betul orng cakap,once baby dah keluar penat and sakit semua hilang..rasa lega,gembira,syukur sgt..

bila baby dah keluar yun rasa sdih,dalam sakit-sakit tu terfikir betapa besarnya pengorbanan seorng ibu,sakit bersalin tu hanya Allah yg tahu,sebab tu jangan derhaka pada mak kita..

tetiba yun teringat peristiwa tahun lepas,dua hari sebelum menjelang Ramadhan,yun mengalami keguguran anak pertama,rasa berat dengan ujian yg Allah berikan..suami,family and kwn2 yg byk bg yun semangat utk kembali kuat menerima semuanya..

siapa sangka,pada tahun ni,tiga hari menjelang Ramadhan,yun and suami menyambut kelahiran putera sulung kami..Ya Allah,rasa bersyukur sgt,Alhamdulillah..setiap apa yg berlaku jgn sesekali kita salahkan qada' dan qadar Allah,pasti ada hikmah disebalik apa yg berlaku..setiap kepahitan Allah akan menjanjikan kemanisan,cuma cepat atau lambat je..

moga Muhammad Rayyan Afif membesar degan sihat,bijak,jadi anak yg soleh,taat dan membahagiakan mummy and papa,k..aminnnnn! =)

Muhammad Rayyan Afif

Muhammad: "Yang terpuji"
Rayyan: "Kepuasan;Pintu syurga bagi orang yang berpuasa"
Afif: "Punya harga diri"

52 comments:

fiszah_pjo August 10, 2011 at 10:36 AM  

tahniah yun..mudah bersalin :)..setiap org ada susah senang bersalin..hhehe.ape pon tahniah dan selamat berpntg

Leonora Halim August 10, 2011 at 10:50 AM  

gegetttttt baby! :)

liyana August 10, 2011 at 10:53 AM  

whoaa....seriau bace :)
alhamdulillah.. slmt sudah... congrats :)

Waniey August 10, 2011 at 11:02 AM  

adeh,,terharu+sebak bc entry ni..(sambil terbayang2 waniey besalin mcmane la pulak nanti...)

Puan Nurul August 10, 2011 at 11:11 AM  

Erm..serious touching story yun ni. Selamat menempuh alam keibuan yg sgt2 best! =) er selamat 'losing-weight' jugak yer hehehe

farhanna August 10, 2011 at 11:18 AM  

congrats yun n alhamdulillah semua nya selamat.. sng rupernya awak bersali..x tau la naseb saya nnt.. agak2 rayyan ikut muka siapa yer? mcm ayah dia jer

mrs chenta August 10, 2011 at 11:24 AM  

rasa nak nangis + teruja+takut+ xcited.. semua rasa ade bila baca ni.ahahhahahaha fuhhh....lepas pun akhirnya kan kak?? tunggu turn zetty pula..mintak2 senang mcm ni...

Mrs. Eeza Herman August 10, 2011 at 11:40 AM  

congrats yun..
best kan dpt cium bau baby tiap2 ari..
iza lak rindu nak cium bau baby..hazeq da besar, bau macham best..tapi lain sket dr bau baby kecik2 tu...
rayyan comel sgt la...ensem..

..DeeYana.. August 10, 2011 at 11:53 AM  

yunnn..bergenang air mata k.dee bc entry yun kali ni..mmg sgt menyentuh jiwa raga..nway, congrats again ye yun..sbnrnya trasa kagum ngan yun sbb dpt deliver bb normal mcm beranak kat umah plak kan..hehe ;) nnt kiss kan rayyan utk aunty dee die ni ye...mmuahhh3x

Nora Anne Burn August 10, 2011 at 12:04 PM  

yun..bg la tips cmne sng bersalin cam yun..?? hehe..bab push tu ajar la skali..kire ok la tu dlm 3 kali push baby dah kuar...saluteeeee...;)

btw congrats Yun..!! Baby Rayyan ensem...;)

farahfatihah August 10, 2011 at 12:09 PM  

alolo comenya rayyan..dah pandai senyum heheh alhamdulillah senang yun bersalin...

ellisya August 10, 2011 at 12:11 PM  

seronoknye baca pengalaman yun..
kejap je sakit kan..
ade stengah org tu sampai 12 jam tahan sakit..tak bersalin2 gak.
lain org..lain dugaannye kan..
emy hrp Allah permudahkan emy bersalin mcm yun gak..aminnnn..

btw rayyan nampak mcm copy muka daddy die sket..hehe..comeyyyy

Arn sweetrider August 10, 2011 at 12:19 PM  

Ya ALLAH..tacingnye bace citer yun...untungnya yun mudah sgt bersalin. an baca buku depa ckp biasanya 1st labour will take 10-12 hours. semoga rayyan jadi anak soleh ya...*peluk cium drpd mummy arn*

farah keifli August 10, 2011 at 12:26 PM  

comelnya rayyan...
congrats dear..

。+゚o。. Puan Dot . 。o+゚。 August 10, 2011 at 12:48 PM  

Comel nye rayyan yun... Geram!!! Comel!!!
Alhamdulillah..senang kau branak..aku still lg dlm draft aku nye pngalamn ;)

Atiqah Adnan August 10, 2011 at 12:52 PM  

bestnyeee senang je yun bersalin kan rayyan kan..? nanti share laa tips or amalan dear? hee~

♥S@R@♥ August 10, 2011 at 12:53 PM  

yeyyy entry yg dinantikan dah pun selmt dibaca..hehe

thanks yun for sharing..

selamat berpantang ea ;).. wah sempt la nnt mkn kuih raya ek.. bestnyee..hehe

~YUN~ August 10, 2011 at 1:07 PM  

fiszah:tq fiszah,alhamdulillah.btul tu lain orng lain kan pengalamannya,syukur sgt! =)

leonara:hehe!gegetla sy aunty!

liyana:tq dear.. =)

waniey:insyaAllah,wanieypn sng nanti,sekejap je sakit ni,pantang lagi azab yun rase,hehe~

nurul:tq nurul!mmg best and sgt challenging especially bila baby bgn malam2,huhuhu~

farhanna:tq,syukur alhamdulillah..1st day je mcm yun,lepas tu mcm papa die,hehe~

zetty:mmg lega and syukur da lepas,xpe zetty..doa byk2 tau,insyaaLLAH senang nti..jgn risau k!akak doakan! =)

~YUN~ August 10, 2011 at 1:14 PM  
This comment has been removed by the author.
~YUN~ August 10, 2011 at 1:15 PM  

eeza:tq eeza!mmg bes,lagi bau masaham die,sdp!

kak dee:tq kak dee,xla mcm kat rumah kak dee,even sekejap sakit tu,tp 5jam terasa lama giler,hehe!ok,yun kiss kan! =)

nora:yun rase berkat family,suami and kwn2 yg byk doakan yun and nk dekat2 bersalin,u baca je surah maryam hari2 k..insyaAllah dipermudahkan nti..bab push tu yun xla tere sgt,just push sekuat hati mcm nk yak2,make sure muka facing ke dada tau,xpenat sgt!i belive u can do it nora!dont worry k! =)

farah:tq farah..alhamdulillah,syukur! =)

emy:alhamdulillah..2la,sbb tu jgn dgr kalau orng cite yg scary2 tu,pecaya je setiap orng lain caranya,insyaaLLAH yun salu doakan utk amy and twins yg comel tu..aminn!!mmg ramai ckp die byk copy papa die!1st day je mcm mummy,hehe~

arn:tq arn,alhamdulillah..mayb yun da trun tanda seminggu awal,sebab tu tetibe je sakit sgt and sekejap kot..insyaAllah arn pn nti senang,dont worry k! =)

~YUN~ August 10, 2011 at 1:19 PM  

farah:tq aunty!hehe~

dot:tq dot!hehe!yun pn lama da dlm draft,asik tertangguh je,cpt dot,update plak,xsabau nk baca.. =)

qah:alhamdulillah qah..yun xderla tips special,mcm ibu2 lain jugak,yun khatam quran,byk bc surah maryam,tu je..insyaAllah nti qah pn senang,yun doakan..aminnnn~

sara:tq sara!2la,blh kot makan,tp belum abis pantang lg..raya xlehla sakan sgt,hehe!

Noli August 10, 2011 at 1:50 PM  

dah selamat dah..lega..hehe..mudah yun bersalin alhmdulillah...slmt berpantang plak mummy rayyan...

ciNDerella stRikEr August 10, 2011 at 1:55 PM  

alhamdulillah... smua nya berjalan lancar. Mcm mn laa turn Nad nnt ye. Takut jgk ni. hehehehe

julia d bubbles August 10, 2011 at 2:22 PM  

Yun dear... Congratss!! Take care k. *huggsss*

.:Mrs. Engineer:. August 10, 2011 at 2:28 PM  

senangnye yun bersalin...alhamdulillah sume settle...

**psssttt...tahun dpn bersedia puase ganti sebulan eh...he3

nuha August 10, 2011 at 2:28 PM  

salam..
i juga pernah keguguran kandungan 1st.sama mcm u, terasa berat sgt ujian.wlupun ramai ckp, its ok.umur u msh muda bla3x.hehe.
muda2 la nk kejar ada zuriat kan.hehe~
n alhamdulillah i senantiasa optimis dan think positif.setiap apa yang Allah duga kita, pasti hikmahnya ad.
mana tahu selepas ini besar pula ganjaran i..ibu kembar 4 mungkin?hehehe...
oh ya.yun ada pape tips x selepas miscarried dulu?
p/s:congrate on ur new title mumy of afif rayyan.bertambah sudah umat muhammad.alhamdulillah...

~YUN~ August 10, 2011 at 2:43 PM  

noli:tq noli,syukur alhamdulillah..sama2 kite berpantang and ganti puasa tahun depan,hehe!

nad:syukur,alhamdulilah nad.jgn risau and pk positif je nad,pengalaman orng lain2,sebab tu kalau cite yg menakutkan time bersalin jgn dgr,ingt yg baik2 je k,insyaAllah nad pn senang nti..aminnnnn~

jue:tq jue! =)

yanie:alhamdulillah..byknya kene ganti,tahun lepas pantang pn xabis lg ni!huhuhuhu~Fengsannnn!

~YUN~ August 10, 2011 at 2:44 PM  

nuha:hi nuha,tq so much for droppping by!ye btul tu,kene stay and think positif utk 2nd baby,dont worry,insyaAllah Allah dah janjikan yg terbaik utk semua..yun xder tips ape,just after misscarriage yun pergi mengurut,and alhamdulillah dgn izin Allah lepas 2 bulan yun preggy.cube try urut,utk kuatkan rahim and naikkan peranakan..kite cuba and ikhtiar mane yg terbaik,lepas tu kite tawakal..insyaAllah,rezki utk nuha pasti Allah janjikan,yun doakan..aminn~

!k@ August 10, 2011 at 2:59 PM  

hmmm..alhamdulillah yun dpermudahkan bsalin..kawan ika dh pecah air ketuban 2hr baru boleh besalin...
nervous sebenarnya dgr cite org ni..
xleh bayangkan kite nanti macam mana..
harap2 dipermudahkan jugak.. =)

Dieya August 10, 2011 at 3:03 PM  

takutlah..t turn Dieya lakk..adoyai

MissB August 10, 2011 at 3:03 PM  

Alhamdulillah, senang jek yun bersalin. Rasa terharu baca pengalaman yun. Hopefully I pun senang camtuh jugak. InsyaAllah, Amin.

dinashuz August 10, 2011 at 3:22 PM  

Yun!!! been waiting for this post tau =) first of all, seronok dina baca pengalaman bersalin yun, rasa motivated sgt2. dina ni sama kes mcm yun, dah turun tanda since hari sabtu tp sampai skrg blum ada tanda nak bersalin. hopefully p checkup weekend ni dah dilated 2-3cm ke hehe. anyways, alhamdulillah, Allah permudahkan kelahiran rayyan. smoga rayyan menjadi anak yg soleh dan taat kpd ibu bapa. he looks exactly like his papa!!! comel sgt... =) take care yun... lps ni share experience berpantang pulak ya...

amElyn August 10, 2011 at 4:53 PM  

yun, i tatau pun u penah keguguran.. now alhamdulillah, dah dapat rayyan!!
heh.
i sayu bila baca tentang mintak maap mintak ampun tu.. time i nanti, konfem nangis!! huhu
yun, teringin nak jumpa yun!!!
since u and my hubby pun kenal kan, hehe boleh lah borak panjang nanti!!
neway, tahniah!
doakan untuk i pulak yer!! =)

~YUN~ August 10, 2011 at 5:08 PM  

ika:xpe ika,jgn takut..doa byk2 k,insyaAllah dipermudahkan nti,yun doakan jugak utk ika and baby!aminn! =)

dieya:jgn takut,jgn stress tau,even sakit,nti da nmpk baby comel sakit sume hilang,nk tdo pn xmo sebab nk tgk baby je,hehe~

missB:alhamdulillah..insyaAllah,doa byk2 k,doa preggy mummy makbul tau bulan puasa ni..gud luck nti!dont worry k! =)

dina:asik dlm draft je,hari ni bru nk post,hehe~ooo,da turun tanda ke?insyaAllah nti sakit terus nk bersalin kot,excitednya nk tnggu baby dina!yun doakan semuanya dipermudahkan nti utk dina and baby!push ikut arahan doc tau..gud luck mummy! =)

amelyn:dat was last year,masa tu dah 3bulan.and now alhamdulillah syukur sgt dear..yun xsempt nk nangis sebab sakit contractions lg kuat ms tu!hehe~

eh,nti raya dtgla rumah,nti kite roger2 kat FB k,rayyan pn nk jmpe aunty amelyn ni!hehe~insyaAllah,yun doakan..moga semuanya dipermudahkan!aminnnnn~ =)

sweetdrugADDICT August 10, 2011 at 5:37 PM  

congrats yun... bestkan bersalin?? hehehe.. mula2 saket tak terkata tapi last2 dapat baby yg comel.. berbaloi2 :)

wanie August 10, 2011 at 6:24 PM  

yun... bergenang air mata bila baca entry nie.. alhamdulilah, yun mudah bersalin.. wanie plak x taw cane.. wani jenis penakut dan bukan org mudah tahan sakit.. takut kena marah ngan nurse je....sbb sakit sikit nak nagis...

ily♥ August 10, 2011 at 7:22 PM  

taching sgt bace experience yun. Alhamdulillah senang yun bersalin.

yun penah gugur eh? samela ily. rasenye lebih kurang yun je jgk. Dlm bulan july. I was 3 months pregnant that time. Syukur Allah bagi rezeki lagi. Alhamdulillah..

nurul_luq_luq August 10, 2011 at 9:30 PM  

Seronok bc pglmn bersalin yun..syukur sngkn..tp part yg mnta maaf kt suami b2 rs sebak tb2. Poyo je nurul ni...anyway doakn nurul pun sng bersalin dgn slmt yer

hanie August 10, 2011 at 10:02 PM  

comey rayyan..
bce cite yun cm tkt je nk bersalin..
tp sdh part mntk maaf kt husband tu..hihi.
pape pn congrats..

Ijah EmoTemo August 11, 2011 at 2:48 AM  

tahniah kak yun :)

baca cerita kak yun sgt mudah. alhamdulillah :) comel rayyan alif :)

~YUN~ August 11, 2011 at 10:42 AM  

sweetdrugaddict:tq dear!btul2..tgk baby xpk da sakit,hehe~

wanie:tq wanie,alhamdulillah..yun pn sama,sakit sikit xtahan,sti nangis,xpe dear,doa byk2 tau,Allah akan beri sakit ikut kemampuan hamba-hambanya,insyaAllah wanie pn senang nti..xmo takut2 tau,tgk baby hilang sakit nti.. =)

ily:yun gugur last year august,preggy blk oct the same year,syukur sgt ily..alhamdulillah~

nurul:yun pn sama,kalau bc kisah orng lain,part mintk maaf mmg sdih sgt,yela,takutkan apape jadi,da mintk maaf dulu,sdih2,huhuhu~insyaAllah,nurul pn sng nti..yun doakan k! =)

hanie:tq dear,alhamdulillah.jgnla takut,seronok tau,da tgk baby hilang sakit,penat semua.. =)

ijah:tq!alhamdulillah.. =)

b.E.L.L.e August 11, 2011 at 1:14 PM  

congratz yun..comeynyer rayyan.. =)

ily♥ August 11, 2011 at 9:52 PM  

lebih kurang je mase yun gugur dgn ily. conceive balik pun lebih kurang sama. Deliver pun dekat-dekat je time..hehe~ tgk ticker yun, rasenye kawen pun tarikh sama. 13 March eh?

~YUN~ August 12, 2011 at 12:26 PM  

belle:tq belle..alhamdulillah!=)

ily:yeke..kebetulan kan??hehe!aah,nikah on 13th mac.sambut annivesary be3 la thun depan kan? =)

ReYNa August 12, 2011 at 1:00 PM  

hi there.blogwalking n terjumpa entry ni.comeynya baby.nama pon sedap!congrats!bleh kutip info pasal delivery mcm mana.:)

faieshzura yusof August 12, 2011 at 11:15 PM  

first of all, zura nak ucapkan tahniah kat yun...
2nd, doktor aishah ( doktor keluarga kami ) kata, jikalau kita keguguran dalam usia kedungan 3bulan kebawah, jangan lah kita ratapi keguguran itu kerana, kemungkinan besar, janin itu tidak cukup sempurna / tidak cukup sihat / tidak cukup kuat.. jadi keguguran... doktor kata biar kan n redha... sebab DIA maha mengetahui...

captain_zed August 13, 2011 at 9:47 PM  

saba jer la.. it was so intense at first, gigih membaca sampai berkerut bagai.. skali tetiba muncul part "nurse saya nk berak", jiwa kacau trus.. hahahahha..

btw, congrats yun=)

Rayyan, motip comel sgt? boleh uncle giget?? hahaha

♥ balkidz_hunny ♥ August 14, 2011 at 1:37 PM  

Hai Yun,
Alhamdulillah selamat semuanya.
Selamat berpantang.


3x push jugak! same lah kite, cuma i kena jahit hidup2, xde bius. sekian! :) HAHAHA

ps: kem slam pelok cium utk menantu i okeh ;p

ettyzukhair August 14, 2011 at 5:54 PM  

yun..bestkan bersalin..nantikan entry etty plak hehe...enjoy to the bits xtdo mlm hehe;p..anyway rayyan si rambut cacak sgt handsome!hehe..say hi to ur buddy ameer...muah! take care yun..

~YUN~ August 15, 2011 at 5:02 PM  

reyna:tq dear for dropping by! =)

Zura:tq zura,insyaAllah yun pecaya ape yg berlaku ader hikmahnya..kalau kita redha,Allah janjikan yg terbaik utk kita kelak..

captainzed:hahaha!mmg lawak bile pk balik,mmg xcover langsung,asik nk berak je,pdhal baby nk kua,xder experience la katakan..tq uncle!gegetlaaa..rayyan relakan je!=)

qish:alhamdulillah,syukur sgt!waaa!xdpt bygkan cmner kalau xbius,xsanggup mak!baik besan,akan ku kirimkan peluk cium,hehe~

etty:besttt!!hehe~
cpt update,nk baca kisah mak etty plak!!tq mak etty!ameer pn geng cacak sama ngn rayyan..u 2 take care mummy!

anisalya August 22, 2011 at 7:24 AM  

masing-masing datang dengan pengalaman yang berbeza kan...

Cikpuan rara February 2, 2012 at 1:50 PM  

tahniaahhh momies.hepy nya baca kisah ni.even panjang,baca sampai habes dan tak tinggal langsung.seronok baca. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.