Weekend at Pureen Warehouse Sale!!


Morning mommies!!weekend tak update sebab mase di peruntukkan utk dating dgn hubby..hehe~

now,once a week hubby yun balik..takut2 si isteri nk deliver..sedar tak sedar lg 10 hari due date,bila anak mummy nk kua ni syg?neves menunggu.... =)

so,kali ni hubby yun balik,ktorng plan nk g Pureen Warehouse Sales,last april yun tak pergi pn,so dr rumah yun around 10 minutes je..before 10am,ktorng dah keluar,budget nk smpai awal..smpai sana je,dah jem and semua dah park kat kiri kanan bahu jalan..so,ktorng decide parking dlm 33 Square,just a few blocks from the warehouse..

smpai depan warehouse tu tgk orng da balik bwk berkotak2,just wondering pukul berapa dieorng bukak,bukan pukul 10am ke??tp semua dah mcm rakus pilih baju and sumbat dlm beg ikea tuuuuu~

posing dulu..hehe~


sesi sorting baju and seluar..yun sempat grab dlm 10pcs je baju and seluar,tp masa tgk barisan panjang nk byr,yun pn melepak la tepi jalan tgk2 akak-akak ni sorting baju dlm beg ikea tu,aderla dlm 2-3 penuh beg ikea,siap ajak yun join skali,hehe!sambil2 tnggu kaunter belakang bukak,last2 byk plak yun angkut baju utk si comel hasil sorting ngn akak2 tu...best la plak join dieorng ni,hehe!

kaunter kat depan panjang giler queue,so yun and hubby decide melepak makan kopok lekor dulu,lepas dieorng announce kaunter belakang bukak,cpt2 ktorng lari ke belakang.Alhamdulillah,tak smpai 10 minit selesai urusan pembayaran,xla penat nk berdiri lama2.. =)

hasil borongan mummy yun!!yeah~

baju and seluar si comels,baju sepasang just RM 6,baju RM 3,seluar RM3 and seluar pendek just RM 1.semua baju tak lebih RM 6 yun amik,hehe~

sempat lg amik Hooded Towel,breastpad and cotsheet.. =)

mesti ramai kan m2b and mommies pergi pureen warehouse sale last weekend,update la kat blog k..till then,take care k mommies!! muahhh~ =)

30 comments:

Waniey July 18, 2011 at 11:31 AM  

waniey g ari ahad..wlopon baju tinggal serdak2 je,tetap amik..hehee..takley nak updet hasil borongan, bz pulak kt opis arini,tp masih sempat blogwalking kannn..hehehee

fiszah_pjo July 18, 2011 at 11:37 AM  

waaa..banykanya ommy yun shopping..nk pergi gk aritu.tp hubby kerja..ruginye tgk..murah2 betol bajunye :)..rugi..rugi..huhu

。+゚o。. Puan Dot . 。o+゚。 July 18, 2011 at 11:58 AM  

yun... haha sgt teruja pegi pureen wrehouse.. hihihihi....nasib pergi.. dan membuat kputusan yg tepat..
=)

mama_afiq July 18, 2011 at 12:02 PM  

waa yun!! syoknye dpt pegi pureen warehouse sale.. dlm sarat2 tu sempat lg eh..
murah gile bju2 tu.. aishhh geram mama dgr... sib bek la jauh klo x mau berlaga perut kite kat sana kan.haha..
1o ari lg??auchhh sudah dekat... best!!

~YUN~ July 18, 2011 at 12:06 PM  

waniey:xpe mummy,mostly baju pn lebih kurng sama,even yun g 1st day pn orng da byk angkut,hehe~nti update k! =)

fiszah:xbyk sgt pn fiszah,hehe!xpe,next warehouse xsilap on nov!nti suh hubby amik cuti k.. =)

dot:betul tu dot!!yun suke sebab ader seluar singgit kan??hehe~

mama:2la mama,mak yun pn risau..takut terberanak laga perut dgn orng..nti kan mama nk pindh KL,blh join next year!hehe~dekat dah mama..nevess!!

Siti Syuhada July 18, 2011 at 12:59 PM  

wahhh..banyaknyer baju..Ryan since born until today hanya pakai romper sahaja..tak penah pon pakai baju yg 2 piece nie...nnti ct update citer pasal ryan and romper k..:D

♥S@R@♥ July 18, 2011 at 12:59 PM  

sara nak jerit..MURAHNYEEEEE..

bestnye yun.. lepas ni kat mana lak da warehouse sale ea?

~YUN~ July 18, 2011 at 1:04 PM  

siti:mmg sng kan kalau pkai rompers,one piece je..yg 2 pieces yun byk beli bju tdo,smpai setahun leh pkai,hehe!nti update tau mane beli rompers yg comel2..=)

sara:mmg murah sara..kene pndai belek,rase sepasang 10inggit yun xamik pn sbb same je dgn department store,hehe!yun xpasti sara..tp november ader pureen warehouse lg..pegi tau! =)

ettyzukhair July 18, 2011 at 1:52 PM  

hehe...xpegi sebab dh kena warning ngn incik suami..hehe..so lepak2 umah & shopping kat manjaku je weekend aritu hehehe...k yun..udah2 shopping tu...dh leh deliver dah tuh..hehe;p

~YUN~ July 18, 2011 at 2:46 PM  

etty:mak yun pn pesan,jgn excited sgt nti terberanak,hehe!yun kua pn nk exercise kaki,duk umah je etty,weekend je bru dpt jalan..ok2,pasni xshopping da,last2,duk umah tnggu nk bersalin..hehe!

Fifie July 18, 2011 at 2:53 PM  

uuuwwaaa...sedey nih..x dapt g pon ..hubby kene keje.. :(..nak majok 3 hari ni..

ellisya July 18, 2011 at 3:00 PM  

yun..baju gambar kereta tu yun dpt sepasang tak???sedey masih berleluasa ni sbb tk dpt grab baju chantek2..smua dh tinggal bekas2 org tak mau jek..sedey kan??

~YUN~ July 18, 2011 at 3:14 PM  

fifie:xpe dear,lg 2 weeks ader parenthood expo kat midvalley and pureen warehouse again on nov!suh hubby amik cuti awal2 tau.. =)

emy:xdpt punnnnn!bygkan yun dtg kul 10am,xder da,tinggl seluar je,org tamak masukkan dlm beg penuh2,pas2 at last dieorng amik 20helai je..orng pureen pn xmampu nk ckp ape,mmg mostly semua buat mcm tu,huhuhu~

ellisya July 18, 2011 at 3:27 PM  

yun..emy plak dpt baju jek..suar takde langsung..dasyat btul la diaorg tu..emy jeling2 gak org2 yg amek bnyk2 tu..kot2 diaorg nk letak blk yg tk nk tu..tp mostly tinggal kt tepi2 tu je..geram je tgk gelagat masing2..

wanie July 18, 2011 at 3:50 PM  

Yun pergi hari sabtu ke... wani pown g hari sabtu.. tp kaunter belakang xbukak ader masalah teknikal... so beratur la cam ulat kat kaunter hadapan... sempat jugak yun posing kat sana....

ciNDerella stRikEr July 18, 2011 at 3:51 PM  

yun....dh menunggu hari pon masih aktif lg mengejar warehouse sale ni. ish ish... =D

~YUN~ July 18, 2011 at 4:19 PM  

emy:la yeke,puas yun cri baju xjmpe,byk seluar je,singgit kan??hehe!hari tu yun jeling gak tgk dieorng,skali kakak2 kat c2 ajak join sorting baju,rmai je yg tinggl kat tepi,yun pn selongkar je beg tu,da xder tuannya,hehe!

wanie:2la wanie,mase diorng ckp rosak,yun melepak kat tepi dulu,xlarat nk beratur,bile dieorng announce dah bukak,berlari ke belakang..hehe~

nad:kene byk exercise b4 deliver,tu yun kua jalan2 tu nad,duk umah asik membuta je..hehe~

Anah July 18, 2011 at 7:17 PM  

murahnya seluar harga seringgit. anah kalo jmpa baju harga rm5 pun rs cam dah murah sgt..napela xde warehouse kt belah2 utara ni=(

♥ Elin ♥ July 18, 2011 at 9:39 PM  

x sempat pergi pun...ini kali ke 3 x dpt g...addduuhhh..jels sunggguh tgk awk soping nih...

dinashuz July 18, 2011 at 10:02 PM  

Yun, i sgt sukaaa ur blog! very informative hehe.. im in my 36th week now... good luck with labour nanti ya! =)

~YUN~ July 18, 2011 at 10:32 PM  

anah:2la anah,murh sgt,yun jd tamak smpai amik 6 seluar pendek..yun pn salu ckp kat ijat napela kat utara xder,ni pn nasib duk KL jap,kalau x,xdernya yun pegi,huhuhu~

elin:elin,nov ader pureen warehouse lagi,jgn miss tau kali ni,hehe~

dinashuz:tq dear sudi singgh blog yg xseberapa ni,hehe~waaa!nk dekat dah tuu..yun link ur blog k!tq again dea.. =)

phatgurl July 19, 2011 at 2:01 AM  

sempat lagi bershopping mommy to be sorang ni...mesti dah x sabo sgt nak tunggu baby kuar kan. makan & minum air sejuk puas2 yun...nanti pantang lama kena hold.hehe.

@naAzli July 19, 2011 at 9:22 AM  

yun, jeles nyee tgk u soping..huhu..kite pun @jb.sini xde w/house sale pureen.Jeles sgt.Nov bile sale?ak gi jugak..huwaa....(yun gagah betul yek gi meredah sane..kuat u ni..hehe).....eh,1st time bc blog u.slmt bkenalan.;p

~YUN~ July 19, 2011 at 9:33 AM  

phatgurl:yun g warehouse tu nk exercise kaki gak sbnrnya kak,hehe~duk rumah mcm xbergerak je..takut si kecik ni pn lmbt nk kua,huhu!xblh kak..yun tgh batuk teruk sgt,sdihla xdpt air sejukkkkkk~

nazli:nti dis comin' nov ader pureen warehouse lagi,mehla dtg KL!hehe~ingt nk byk jalan bg cpt skit si kecik ni keluar..huhu!tq ye sudi singgah,nti yun singgah sana plak.. =)

farahfatihah July 19, 2011 at 10:56 AM  

ehhh kat mana ni yun dorang wat warehouse sale?

~YUN~ July 19, 2011 at 3:53 PM  

farah:kat summit co,petaling jaya..insyaAllah dis nov ader lagi.. =)

~LIZA~ July 20, 2011 at 9:14 AM  

oh u tengah tunggu hari :) all the best to u! i doakan semuanya selamat & berjalan ngan lancar, insyaAllah..

~YUN~ July 20, 2011 at 9:59 AM  

tq liza..aminnnnn~ =)

Husna Hadzarami July 21, 2011 at 2:47 PM  

Hi Yun!
Ala bilanya warehouse sale ni?? Tak tahu pun :((
Ni kat mana eh? Next sale bila?

~YUN~ July 21, 2011 at 3:09 PM  

husna:hi mummy!mase last weekend dear..kat PJ.insyaAllah xsilap ader pureen sale lg on nov!nti kalau pape yun update k.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.