Sudah Keluar Tanda!

semalam baru ckp tak keluar tanda..nk dipendekkan cerita malam semalam,ader blood stain,mcm period tu,tp sikit je..yun mcm cuak gak,tanya mama,normally it takes 2-3days,it means tu tanda2 awal nk bersalin..Ok,terus mcm rileks sikit..but malam semalam yun da mula sakit sikit2,tp boleh tahan lagi..ingtkan kalau malam tu sakit sgt,nk pergi hospital,tp mak buyung ni punyala lene smpai ke subuh.. =)

so,hari ni,bangun pagi,yun bedebar2 nk tgk panties..tgk2,takde plak stain or discharge mcm semalam..ok,rileks2 dulu,tp serius tak senang duduk,turun naik tangga la..jalan2 depan rumah..terpk nk buat ape ek??terlupa plak baju yg yun beli masa kat pureen warehouse tak basuh lagi,punya semangat membasuh,membilas bagai..tiba2 rase ader something..cek2,keluar lendir+darah!!panic attack!!call mama suruh balik dr gym cepat2,yun siap2 terus mama hantar g hospital..

smpai hospital,Dr Zarul tak masuk lagi,jumpa Dr.Ratna..Alhamdulillah,masa seluk tu yun cube rileks,and tak sakit sangat..doc ckp xder bukaan lagi..die suruh balik jalan2 kat shopping mall dulu..insyaAllah doc ckp lagi 1-2hari..buat CTG pn takde contraction and alhamdulillah heartbeat baby ok,just die ckp baby skarang tgh 'tightening' sebab tu yun rase sakit sikit..kire skarang mcm early stage of labour,tapi kalau contraction makin kerap,doc suruh cepat2 dtg hospital..

Alhamdulillah,hubby yun pn da ader kat KL,rase tak senang duduk je kalau die tak blk lg,huhu!doc advise suruh banyak jalan lagi,kene exercise2 sikit..mommies2 semua doakan yun ye,pengalaman orng lain2,ader tu keluar tanda mcm lendir,bukaan dah 4 cm,tak taulah nasib yun cmner,mayb 1-2 hari lagi or seminggu lagi ke,semua Allah dah tentukan,tunggu jela kan..moga2 semuanya dipermudahkan utk yun and baby..aminnnnnn~

27 comments:

mrs chenta July 22, 2011 at 9:25 PM  

waaaa..akak!!!! ahahaha nanti bersalin kat mana?? rumah kat mana??? jangan lupa inform zetty ya!! kuatkan semangat!!!

♥S@R@♥ July 22, 2011 at 9:42 PM  

yun semoga selmt ea semuanya.. kuatkan semangat k..

Noli July 22, 2011 at 11:12 PM  

owhh..berdebar ngn citer yun..hope sume ok nnt..sm2 la kiter berdoa yerrr...

noli berdebar tkt kuar tnda..hehe..en.suami jauh..sure x smpat balik tmnkn noli..huhu..redha je la...

take care mommie yun. ;)

dinashuz July 22, 2011 at 11:39 PM  

Yun!!! dina pulak yg excited ni... ok jalan n exercise banyak2 eh... cant wait for ur baby to arrive!! good luck dear =)

mama_afiq July 22, 2011 at 11:41 PM  

waaa yun dah kuar tanda... dekat dah tu... rileks k.. jgn takut2 tau... : )
tapi kire lmbt gak eh... mama dlu kuar darah sket p spital tgk rupe dah buka 2cm... ermm xpe.. yun byk2 je jln.. n spend nite wif hubby : ) supaya bukaan lebih cepat : )
klo dah beralin jgn lupa update k...
take care dear...

julia July 22, 2011 at 11:48 PM  

Take care.
Pray for u and baby safe & sound.
Much lovesss!!

nurul_luq_luq July 23, 2011 at 9:35 AM  

Semoga selamat bersalin Perbanyakkan berdoa yer yun..mudah2an dipermudahkan.....dan semuanya selamat..

JIVEBUMZ July 23, 2011 at 10:07 AM  

haaa yun dah kuar tanda tu tak lama lagi ar tu.. banyakkan berjalan yer.. kalo sakit selang 3 minit tu terus g hospital konpem nak bersalin dah tu hehe

neway gud luck dear.. semoga segalanya di permudahkan.. insyaallah..

Husna Hadzarami July 23, 2011 at 10:14 AM  

OH MY GOD..
Nervous pulak baca tanda-tanda orang lain. Kita tak keluar tanda lagi ni! Dah nak masuk 40 minggu dah ni. Takpe2 sabar. Yun please take care OK! Tak sabar nak baca pengalaman bersalin Yun :)

elanie*Q July 23, 2011 at 10:39 AM  

yun! Insyaallah dpermudahkn semua yun.doa byk2 jugak k. N doakan nanie jugak spya mudah n cpt gak bsalin :) nanie blum kuar tanda lg. Pg td jln kat tmn tasik ngn hubby,xsmpai halfway dh patah blk ke kereta sbb xlrt n perut makin ketat n selesa nk bjalan.. Nant ape2 dun forget to keep us updated ya! :)

。+゚o。. Puan Dot . 。o+゚。 July 23, 2011 at 10:46 AM  

yun..hope kamu selamat dlver... hurmm.. i pon rase bedebar2 mcm u... bile la nk kuar tande ni... same2la kite doa yer... smoga dipermudahkan... jgn lupe updet... =)

Siti Syuhada July 23, 2011 at 10:51 AM  

Take care Yun...semoga dipermudahkan segala urusan...:D

ciNDerella stRikEr July 23, 2011 at 11:52 AM  

yun...kuat kan semangat. u can do it...!!

ily♥ July 23, 2011 at 12:07 PM  

gudluck yun.. all the best..semoga dipermudahkan...welcome to mommyhood =P

~YUN~ July 23, 2011 at 1:56 PM  

zetty:insyaAllah kat putra medical centre,sg buloh.rumah akak kat bandar menjalara,KL.nti pape akak roger2 k..tq dear! =)

sara,noli,& dina:tq mommy!insyaAllah semuanya dipermudahkan..=)

mama:yun bila jalan sakit lakat bwh tuut,ni hubby da balik,tp cm xberani je,sebab perut pn tgh cramp,tp rmai yg ckp blh trigger contraction kan?hehe~

julia,nurul&jivebumz:tq so much.. =)

~YUN~ July 23, 2011 at 2:01 PM  

husna:xlama lg kot dear,yun pn xsangka plak keluar tanda,tp until now xsakit plak,tu yg doc suh jalan2 lagi..xlarat dah,kaki pn da bengkak!btw,tq dear! =)

nanie:insyaAllah nanie,yun pn doakan nanie mudah bersalin,yun pn doc suh jalan mmg xlaratla,bru jalan sikit sakit bwh tutttt,sti cri port nk duduk..btw tq nanie.. =)

dot:tq 4 the prayers!dotpn jgn lupe update yeee~yun doakan dot bia sng besalin..=)

siti,nad,& ily:tq mommies!!moga2 dipermudahkan..aminn ya rabb! =)

NOR July 23, 2011 at 3:18 PM  

insyaallah...xlame dh tu...mcm yun ckp pnglmn stiap org xsame,mcm sy dulu trn darah+lendir gak,g spital dh bukak 1cm tp doc suh blk n dtg smule 2w lg,katenye ank 1st mmg lmbt jln nk bukak,6.30 pg g spital sbb rase skt,cek jln 2cm decide transfer ke spital len sbb spital penuh,tbe2 jln trs bukak 4cm n doc decide b'salin kt spital tu jgk...9.29pg slmt b'salin...

smoga smue b'jln lancar & slmt yun ye...=)

phatgurl July 23, 2011 at 3:42 PM  

selamat bersalin yun... semoga dipermudahkan semuanya. lepas ni selamat berpantang pulak :-)

rDnA July 23, 2011 at 3:58 PM  

Semoga selmt semuanyer yun..

Melissa July 23, 2011 at 7:03 PM  

Jumpa blog Yun masa blog hopping.
Baca ni pun dah nervous utk Yun. Semoga dipermudahkan semuanya, Ameen. :)

ellisya July 24, 2011 at 9:05 AM  

yun->wowww...dh kuar tanda..mesti berdebar2 nih..tk lama dh la nih..beshnyeee nk jmpa si comeyyy...emy doakan semua selamat..insyaAllah semua dipermudahkan..aminnn

wanie July 24, 2011 at 5:16 PM  

yunnnnnnnnnnnnnnnnnn.... wanie igt yun dh bersalin taw...sbb dh ada tanda-tanda bersalin, maybe baby nak tunggu 40 week br nak keluar..apa-apa pun wanie doakan Yun dan baby selamat

Nieja July 25, 2011 at 8:41 AM  

good luck yun..
teruja denga yun da kuar tande..
Nieja masih lum kuar pape gik la..huhuu takutnye..

~YUN~ July 25, 2011 at 10:39 AM  

phatgurl:tq kak,doakan yun ye.. =)

rdna:tq mommy! =)

melissa:tq dear for the prayers,aminnn! =)

emy:da keluar tanda jumaat lepas,tp xbukak lagi,doc suh tnggu edd je..tq doakan yun..aminnnnn~

wanie:belum lagi wanieee!!baby sj buat mummy die panic jap ari 2,mmg nampak gaya kene tnggu edd or lg seminggu..makin neves la... =)

nieja:mase keluar tanda tu mcm excited da,tp bila xder bukaan lagi,bertambah neves,kene tnggu edd or kalau xsakit lg doc extend 1 week.. =)

Sya Sakura July 25, 2011 at 3:53 PM  

wahhh dh lama x online, br berkesempatan nk singgah blog yun... gud luck dear!! semoga dipermudahkan, insyaAllah :)

Omg, excited gile nk tunggu ur next post! semoga semua selamat.. aminnn!!

~YUN~ July 25, 2011 at 10:11 PM  

sya:tq sya!!sya pn nk dekat dah kan..yun pn doakan utk sya and baby..kalau same tarikh bes gak kan?hehe~

pape nti update jugak tau,moga semuanya dipermudahkan utk sya and baby..aminnnn~ =)

ZaNa aDieyZa July 29, 2011 at 11:26 AM  

semoga dipermudahkan segala urusan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.