Set Jamu or Shaklee Supplement?


hi mommies!yun belum bersalin lagi..hari tu false alarm je,even dah keluar tanda,tp smpai skarang yun tak rase any contractions lagi..so yun masih menunggu bila si comel ni nk keluar..xpela syg,take ur time k,mummy akan setia dan sabar menanti.. =)

mmm..yun ader persoalan sikit nk tnye bakal2 ibu and especially to mommies2 yg berpengalaman..rase mcm dah terlambat nk tnye pasal set jamu masa berpantang.mula2 igt nk beli tp mama yun mcm tak menggalakkan plak,die ckp jamu ni panas,nti anak sng kene jaundis,plak tu yun dgr ader ckp makan jamu ni nanti ibu asik nk ke toilet je membuang,ditambah plak dgn luka kat bwh tak sembuh lagi,scary la plak dgr..

so,mama just suggest yun makan shaklee supplement for confinement and breastfeeding set masa berpantang nanti and add up minum shake herbal life utk milk booster di samping blh menguruskan badan..memandangkan mama dah jadi member herbal life,so stok kat rumah cukup utk yun berpantang nti,insyaAllah!so nak tanya ader tak mommies2 yg pernah makan shaklee or minum shake herbal life masa berpantang?nk tau jugak feedback before yun try makan..



or ader tak jamu yg disyorkan utk berpantang nti??harap2 mommies2 semua blhla share k,sy ni mummy yg masih belajar and ilmu masih cetek lagi bab2 berpantang and motherhood ni.. =)

till then,take care mommies! =)

23 comments:

dinashuz July 26, 2011 at 4:30 PM  

punya lah dina ingat yun dah bersalin... hehe =) dina pun interested nk beli shaklee breastfeeding supplements tu... taktau pulak masa breastfeed blh amik herbalife sbb dulu dina minum herbalife shake tu utk kurus hehe... takpe.. ape2 pun yun cuba la check dgn doctor... =) mari kita tgk feedback mommies yg lain...

Leonora Halim July 26, 2011 at 4:46 PM  

sis pun tak terror bab2 confinement ni... but i am against Jamu... :) so, your plan to start with Shaklee should be ok... lain badan, lain penerimaannya... all da best ya! !:)

Amalina July 26, 2011 at 4:52 PM  

the race is still open la ni?ecehh..ade plak lumba..hahaha..gurau je ek yun..hopefully semua selamat ye nanti =)

btw..pasal shaklee..based on my friends testimonial utk bf set..diorang ckp mmg help utk boost milk production..cume tak sume org bleh ngam..ade yg amik..terus pening kepala..huhuhu..so their suggestion: amik trial pack first..tgk sesuai tak dgn badan kite

pasal jamu pulak..pon same jugak..effect tu depends kat tuan empunya badan..ade yg buleh terima..ade yg panas..ade yg buat baby jaundice etc..so tak leh nak ckp mane jamu yg elok n mane yg tak..huhu..

pasal makan jamu and asik membuang tu..actually it is good! sbb lepas bersalin, kite akan susah sgt nak berak..just imagine klu jahitan still tak sembuh..tp kite kne sembelit..ouuuucccchhhh..so tuh pasal ade jamu yg memudahkan proses membuang tu..even hospital pon akan kasi ubat untuk menyenangkan kite membuang..hehehe

but since u r going to take herbalife which i believe is high fiber..rasenye ok kot..sbb my friend pon tak makan jamu..cuma bergantung kepada ubat hospital dan she took melilea (which works for her)..so alhamdulillah dia takde problem nak berak lepas beranak..

as for me..i already bought set bersalin NR (ni sbb my bestfriend n in law kate elok..hahha)..so im going to use it during confinement..lagipon i nak yg uncang untuk cuci bhgn sulit NR dan jugak minyak herbanika tu..huhuhu
and i only will take trial pack for shaklee bf set bile dah abis berpantang..

hope this can help =)

fiszah_pjo July 26, 2011 at 4:56 PM  

BBY yun nk sama cm my bby kot.ckup 40 weeks baru nk kuar:)..sy guna amway..tp tak abes pon..hihi..leceh byk sgt benda..hihi

yUmIe July 26, 2011 at 4:59 PM  

Yun..ingatkn senyap je sbb dh deliver..hehe.ok bab jamu yumie mmg xmembantu sbb yumie pn xde experience lg.huhu..tp nk gak tau kn,since mak pn dh tnye nt berpantang yumie nk amik ape..kt ht mcm nk amik amway je..hihi

ettyzukhair July 26, 2011 at 5:01 PM  

ha bagus yun tanya hal shaklee ni..etty pon still terawang2 nak beli set ape..hubby dh bising2 nak beli jamu ke nak beli set bersalin...sy mmg bukan pemakan jamu..kalu cam shakelee ni pon mmg sesuai ke utk awal bersalin ni??

♥S@R@♥ July 26, 2011 at 5:06 PM  

ingatkan senyap je dah bersalin..xpe2 yg penting baby still sihat dlm perut mama dia.. baby suka perut mama dia kot..hehe

shaklee ni sebenarnye set bersalin ke? sorry la sara pun xtau sangt.. sara pun xbeli jamu.. set bersalin lak xbeli satu set beli yg mana kakk sara cadangkan je.. so sara beli leesa produk .. pastu order air gamat dengan kawan baik mak..

MissB July 26, 2011 at 5:16 PM  

Hi yun, I pun tak lama lagi akan bersalin n xplan pun nak makan jamu. Confinement nanti I just akan pakai premium beautiful corset sbb PB ada fungsi Far Infrared Rays yang bertindak menyeluruh keseluruh badan. Tak perlu nak bertungku or bertangas. Sebab pada girdle PB tu terdapat jaring-jaring lubang udara untuk menarik segala keputihan dan kotoran untuk keluar. Dan dia juga akan bantu badan kita esp naikkan balik rahim kita ketempat asal. Selain itu dia jugak dapat membantu our milk production. InsyaAllah. Oh i jugak akan minum herbalife shake + protein for milk buster n nutrition supply.
Good luck ya :)

~YUN~ July 26, 2011 at 5:24 PM  

dina:2la,yun da lame survey,plak tu mama yun mcm insist gak suh makan shaklee,so amik jela kan,hehe~MMm,psl herbal life tu cousin yun yg recommend,one of her friend makan masa pantang and alhamdulillah die kate susu bdn banyak,yun nk ikhtiar je,mane tau kan rezki baby susu meriah.. =)

leonora:tq sis..sama mcm my mum,xgalakkan jamu..hehe~so ikut jela kan,takut derhaka plak.. =P

amalina:hehe!baby kite nk keluar skali kot.. =)

tq dear~penerangan yg sgt meyakinkan..yun pn ingt nk try dulu shaklee tu,tgk bdn okey x kan..yg shake tu penh rase sikit,mule2 tu cm mual gak,tp kene pndai pilih perasa,kalau vanilla muak gak.. =P

dulu pn yun nk try NR,nti amalina da try blh review kat blog k!orng ckp minyak die mcm bagus gak..tq again dear! =)

~YUN~ July 26, 2011 at 5:30 PM  

fiszah:2la..mayb nk tnggu due date si comel ni,hehe~

yumie:belum lagi yumie..duduk je kat rumah,exercise2 ni,hehe!oo,amway ek?rmai gak kan ami amway besides NR..

etty:xsilap yun die ader set utk confinement and breastfeed..actually sama je,just utk breastfeed kene tmbh alfalfa..and some say blh makan dr awal pantang smpai bila2 pn blh,sbb supplement kan.. =)

sara:die nk main2 dulu kot dlm perut mummy die,hehe!2la,yun doa jela bia die sihat dlm tu,kdng2 risau gak..tp doc kate as long as the movement ok,insyaAllah xder pape.. =)

~YUN~ July 26, 2011 at 5:32 PM  

miss B:oo,yeke..rmai gak ckp PB bagus,tp rase xmampula nk beli buat mase ni,mahal kan?hehe~aneway,tq dear..u too gud luck and take care!moga2 dipermudahkan ms bersalin nti..=)

mama_afiq July 26, 2011 at 6:33 PM  

yun.. mama ingatkn dah bersalin..hehe sama la baby kite syok je dok lam perut xpe.. asalkan dia hepi sudahh hehe.. mama pu xsuggest amek jamu esp dlm 2 minggu berpantang psl panas nnt baby kuning kuat.. lada hitam n halia pun jgn mkn dlu smp la baby dah xde kunin.. herbalife pun bagus.. mama pun cdg nak shake tu utk galakkn penghadaman n kurus.. psl mama bl b4 preggy dlu tp xsempat mkn pun...hehe..
shaklee pun dgr diorg ckp bagus esp utk bykkn susu... pun ingat nk bl trial pack.. tp mama cdg nk amek gak jamu.. tapi mungkin lambat sket kot lepas pantang ke itu pun nak bl asing2 xmo beli set bersalin mahal.. beli asing2 murah sket lgpn klo xsesuai ngn bdn n baby xla rugi sgt... hehe..

Waniey July 27, 2011 at 7:27 AM  

alalaa,,bb syok la dok dlm ur tummy,selesa kot..

erk,,taktaw pape psl jamu2 ni ;p

Arn sweetrider July 27, 2011 at 10:12 AM  

waaa..mahal gak set shaklee ni kan...dgr2 elok jgk. hehe. kita dtg sini tumpang ceduk org punya experience je. tengkiu2.

~YUN~ July 27, 2011 at 12:32 PM  

mama:hehe!belum lg mama..baby nk rileks2 dulu agaknya.. =)
mcm mama yun pn ader ckp nk mkn jamu after 2 weeks mcm tu,tgkla nti cmner,tp rase mcm xmo amik je,try jela shaklee tu kan..

wanie:maybla wanie,asalkan si comel sihat,syukur alhamdulillah.. =)

arn:kalauarn nk try,try yg trial pack dulu,xsilap bwh 100 je.. =)

ciNDerella stRikEr July 27, 2011 at 4:24 PM  

adoi...Nad pon masih penin2 nk pilih ni. Walopon br masuk 8bln, Nad dh kelam kabut nk pk confinement kn. hahaha....

~YUN~ July 27, 2011 at 10:22 PM  

nad:yun da amik keputusan go for shaklee kot,rmai yg ckp jgn amik jamu dlu,hehe~

ellisya July 28, 2011 at 9:59 AM  

baby tk puas lagik main dlm pewot mommy..tk mo la kuar dulu..hehehe...
yun yg nk bersalin..emy lak yg berdebar..tah napa tah..org len dh sampai due..emy tlg berdebar bg pihak..hehe

JIVEBUMZ July 29, 2011 at 7:52 PM  

yun, akak mase pantang aritu pakai set bersalin NR.. dia punya uncang cuci tu bagus sangat.. pastu ada pils utk senangkan kita membuang ayor beso.. tapi shaklee nie pon bagus gak untuk tambahkan susu badan.. member opis akak ada cuba n susu dia sampai sekarang still byk g walaupon anak dah setahun lebih.. akak blom cuba lagi ingat nak beli gak nti nk tambah production hiii

^effa^ July 29, 2011 at 9:38 PM  

yun, herbalife pun ok.. effa tengah try shaklee.. tapi macam takde beza pun.. hehe ;)

captain_zed August 7, 2011 at 8:28 PM  

salam yun and dear mommies.. sori ladies, tpaksa menyelit walaupun tanpa mendapat undangan.. i know very little of all these sbb yg preggynya dear wifey.. but just helping her out to sort few other pending items.. and tup tup tup, tersesat kat Yun's blog.. naisss~

quick question mommies, mana pulak nak dapat shaklee / herbalife bagai ni?? is it an alternative to the herbal thingy? kat tesco mcm takder jer.. ker through agent? ah, panjang plak.. sori..

btw, Yun, Rayyan is indeed a georgeous baby=) cheers

~YUN~ August 8, 2011 at 10:53 AM  

jivebumz:akak,alhamdulillah yun dah try shaklee,mmg susu bertambah compare ms mula2 pum.. =)

effa:yeke?yun dah try shaklee,herbalife baru nk minum!hehe~

captain_zed:salam!wow!bgusnya!yun beli thru agent,rasenya banyak tau,but shaklee cube cekidaut website ni,kakak ni agent shaklee. http://www.faheemwardrobe.com/#axzz1UOzZswwG

tq!alhamdulillah.. =)

~YUN~ August 8, 2011 at 10:58 AM  

captain_zed:aneway,kalau berminat nk herbal life or shaklee blh email yun,lupe plak my mom member herbal life and shaklee.

email me at nurul2209@gmail.com =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.