Mummy shopping lagi!!

morning mommies! =)

selagi mak buyung ni tak bersalin lagi,selagi tu la nk bershopping-mopping kan??sape setuju??hehe!yun takla beli ape sgt,just nk completekan mana barang yg tak cukup lagi..some of the items ni pn,mama yg encourage yun beli..cehh!nk ckp mama yg hasutla kan,alasan je..haha!

dlm baby list yun,terlupe plak psl tungku baby..hari tu,mama ada ingatkan yun and berpesan,nk jaga baby boy bukan senang mcm baby girl..baby boy salu kene kembung perut and angin kat bahagian ari-ari tu,dulu mama just tumbuk lada hitam and bungkus dgn kain,now dah canggih siap jual tungku yg berbonjot,sng la skit keje nk tuam atas perut baby..so,yun pn order tungku baby ni from http://madebyja.blogspot.com/



masa bershopping kat baby expo mid valley hari tu,yun ader beli fiffy napkins,and sdihnya baru perasan time mendobi hari tu,kain die mcm nipis je,sekali tgk rupanya mcm kain kasa bandage tuu..mama kate mayb napkin sekarang tak mcm dulu2,tebal.mama la yg suruh beli napkin,sebab die kate time pantang nti die rajin nk basuhkan utk yun..baik tul mama ni,kalau ikut yun nk pkai pampers je sng,hehe!

so,lepas tgk napkin tu mcm menyedihkan,mama kata cube try beli cloth diapers..yun pn menggodek la satu hari tgk online shop mana yg jual murah,sebab rata2 CD ni mahal belaka..for 1s time mother and CD user,yun nk try la yg murah2 dulu..nk save punya pasal,hehe!akhirnya dptla CD yg murah and paling penting kualitinya harus baguss!!

yun beli brand Groovy Bunz,Happy Flute Minky and Sunny Baby,murah sgt,price CD ni range from RM16-RM18 je..pecaya tak?macam harga borong dah and yg penting CD ni come with 2 inserts..


yg ni outer die fluffy sgt!!suka2!! =)



and last weekend hubby yun balik,so yun ajak die singgah OneBabyWorld..okla,1st time pergi,kedai die byk gak barang and kebetulan masa tu mmg ramai ibu2 bershopping..so,ktorng cpt2 pilih barang and balik..sebab satu hari dah bermarathon kat KL,kaki sakit nk berdiri lama2..hukhuk~

hasil rembatan mummy yun..bottle drying rack,swaddle blanket,medela nipple cream and autumz diaper liner.semua item ni mmg ader dlm baby checklist,tak boleh meroyan sgt bershopping kat situ,kene tahankan nafsu sikit,kalau tak confirm overspent!haha!





Mmm..kalau tak bersalin lagi another 2 weeks,rase mcm nk pergi Pureen Warehouse Sale je,ader hati kan tgh boyot2 nk pergi,haha!ok mommies,till then..Take Care k! =)

19 comments:

Anah July 4, 2011 at 11:19 AM  

comelnya corak2 CD tu..anah pernah gak berangan dulu, tp cik pad xbagi beli..malas nak membasuh agaknya..hahaha..tp leh jimat bnyak kalo pakai CD je hari2..

Waniey July 4, 2011 at 11:49 AM  

ling,,beli kt mana cloth diapers tu?

Amalina July 4, 2011 at 11:53 AM  

wahh sakannye dia soppinggg!!hihi tp mmg btol pon..eventho kat dlm list tu dah tick kat semua barang..still gatal lagi nak pegi kedai baby..pestu mule lah TERbeli and TERover spend..hahhha

mama_afiq July 4, 2011 at 11:55 AM  

wah2 kemain lg mak buyung ne bersopin yer.. hehe ne jeles neh ;p
xpe yun.. bile bersopin maka byk la berjalan.. kire exercise tu.. nnt sng nk bersalin.. : ) so, teruskn bersopin ye ;p

~YUN~ July 4, 2011 at 12:03 PM  

anah:2la,yun pn terpk gak nti sti mls nk basuh,tp yun dah beli diaper liners,kalau baby kencing skit just buang benda tu je..xyh basuh the whole CD,hehe!

waniey:eh,lupe plak letak link..yun beli kat cni..murah2!hehe~
http://www.bongbongidea.blogspot.com/

~YUN~ July 4, 2011 at 12:05 PM  

amalina:haaa..tau xpe kan,sti gatal nk tambah2,hehe!tp 2 la,bile shopping ni mcm terapi..seronok je.. =)

mama:btul tu mama..harap2 cpt la bersalin,tp yg xtahan bila kaki sakit,blk sure surrender,tdo pn tegak je..hehe!

Atiqah Adnan July 4, 2011 at 1:51 PM  

tunku bb tu kan.. nanti mak mertua qa akan buat kan utk qa.. sbb nanti dalam tu ade letak herba segala lepas tu masukkan pusat bb yang dah tertanggal tu tau.. hee~

masa anak buah qa lahir belah rafiqy hari tu macam tu FIL buatkan khas..^^

yUmIe July 4, 2011 at 2:08 PM  

Finally dpt gak CD tu..ok lps ni bleh terjah..hihi

Mama Afiqah July 4, 2011 at 2:17 PM  

amboi2 mak buyung...msh gigih bersupping yer...xper la...jln la luy selagi blh...nnt lama nak berpantang tuy...huhuhu

~YUN~ July 4, 2011 at 2:46 PM  

sis qah:untungnya ader orng yg pndai buatkan..mmg salu tungku baby yg jual pn dieorng letak herba and habatussauda,tp yg part pusat tu 1st time yun dgr..untung qah FIL pndai buat.. =)

yumie:sila terjah,harga best!hehe~

kema:satg pantang kene ikat kaki kat umah je..xpe kema,nasib ade online shopping!huhuhu~

Arn sweetrider July 4, 2011 at 6:32 PM  

yun...jeles la. an baru balik k.l, beli CD lunatots. berlubang poket. he he.

~YUN~ July 4, 2011 at 7:26 PM  

arn:laa,nape berlubang?hehe!yun sj try nk beli CD,sbb tu try yg murh2 je,tp bile dpt,tgk kualiti die bgusla,some more review dr orng pn mcm ok..arn try cekidaut link yun bg kat atas tu..=)

wanie July 4, 2011 at 7:52 PM  

yun.. murahnya CD 2.., wani pown mmg tengah mencari CD yg murah2.. untung yun.. Oh ya, klu baby boy mmg wajib bertungku ke.. wani x taw plak, mama tak pernah bagi taw pown..

~YUN~ July 4, 2011 at 8:13 PM  

wanie:rezki dpt plak yg murah,tgk yg lain mahal sgtla..tgk mcm same je,hehe!mcm mama yun ckp,baby boy salu kene angin pasang kat kemaluan die tu,so after mandi kene tungku kat bahagian ari2 die..tungku ni kecik je,bukan mcm tungku ibu mengandung,hehe~

ettyzukhair July 5, 2011 at 9:41 AM  

mommy yun si kaki shopping..best btol dpt shopping...larat ke nak gi pureen warehouse tu???hubby etty dh sound dh jgn harap nak gi..dgn etty dh cm xbrapa nak fit jln byk skg ni..huhu..hm kalau tungku baby yg jual kt kedai jamu tu pon bleh kan??

ellisya July 5, 2011 at 10:17 AM  

mcm mak emy plak die tak bg kasi baby newborn pakai CD lagi..ktanye takut kaki kengkang coz CD tu mcm tebal sket kan..mak kata pas 2 bln cmtu baru pakaikan..then newborn baby asyik yak2 n susah nk basuh coz kaler dia tu agak aneh sket..hehe..emy pon ada survey..ingt nk bli 10pcs..sorang 5pcs..tp harga mcm mahal gak la..339 utk mix brand..

~YUN~ July 5, 2011 at 11:19 AM  

etty:xtaula etty,kalau dah sakit nk beranak,xdernye yun nk pergi kot,hehe!blh je rasenya..yun je yg xpenh g kedai jamu,tu yg beli online..

emy:oo,yekee..tp yg ni blh adjust size,bila adjust die jd kecik je,hehe!yun sj beli,rase nk abiskan stok diapers yg newborn tu dulu,kalau x lepas tu confirm baby xleh pakai dah kan..hehe~

ellisya July 5, 2011 at 1:55 PM  

yg emy beli pon leh laras ikot button tu..tp mak ckp still tebal..so dgr je la ckp mak..jgn jadi anak derhaka..hehehe..yun dh full term dh ni..anytime baby leh pop out..beshhhhnyeeeeee...smuga semua selamat okeh

~YUN~ July 5, 2011 at 2:44 PM  

btul2,ikut ckp mak tau..hehe!2la,cpt2la keluar,takut kene induce..tq emy!take care k! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Mommies ♥

Blog contents © ♥The Journey Begin♥ 2010. Blogger Theme by NymFont.